Det gode butiksliv: Give Bog & Leg er kommet godt fra start

Heidi Nørbo Rasmussen åbnede en helt ny udgave af den lokale boghandel og legetøjsbutik i Give den 29. april, og dermed var det triste hul lukket, som boghandlerparret Lene Haun og Brian Hansen havde efterladt, da de den 29. januar 2023 lukkede boghandlen i Give. Nu er dørene åbne igen – og Heidi kan melde tilbage om en fin start.

Tekst & foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

BUTIKSLIV: Den nye boghandel og legetøjsbutik på Torvet i Give er kommet godt fra start. Det fortæller indehaver Heidi Nørbo Rasmussen, der kan berette om fint salg og mange positive tilkendegivelser i forhold til, at hun tog initiativ til at åbne butikken efter at de tidligere indehavere Lene Haun og Brian Hansen lukkede ned 28. januar for at hellig sig deres to andre butikker i Billund og Grindsted.

- Vi har fået en fin start, og det er gået rigtig god. Folk har virkelig opdaget, at vi er her, og mange siger til os, at de er glade for vi er her, og vi får også ros for at have en stor og lys butik. Men vi kan stadig konstatere, at der er nogle kunder, der er overraskede over, at vi rent faktisk har en afdeling med babytøj og babyting til barselsgaver, babyopstart osv.

 Babyafdelingen er populær

- Faktisk har vi på kundernes opfordring lige opgraderet afdelingen med badetøj/badedragter og fine sommerkjoler til de allermindste. Det handler meget om at lytte til kundernes behov og ønsker – og den vej rundt at holde kunderne i Give, pointerer Heidi, der ydermere kan fortælle, at der er langet en del barselsgaver over disken i de 8 uger, butikken har været åben.

- Vi arbejder hele tiden på at have et sortiment hjemme, hor vi rammer kundernes behov bedst. Vi har for eksempel mange bedsteforældre, der kigger forbi og køber gaver til børnebørnene

Butikken er apropos børnetøj/børnefamilier indrettet således, at der er god plads til både barnevogne, klapvogne – og rollatorer for den sags skyld. Butikken har en rampe ned til bogafdelingen, så her kan evt. kørestolsbrugere altså også komme til.

- Vi har også etableret et hyggeligt børnehjørne, hvor børnene rigtigt kan hygge sig, hvis de trænger til det, mens far og mor er på handel, fortæller Heidi.

 Læseklub for både voksne og børn

Hun har indført et par nyheder, nu hvor hun er kommet i gang med dagligdagen i butikken. Det handler om bogklubber.

- Vi er ved at oprette en bogklub for voksne, hvor man mødes her i butikken én gang om måneden, hvor vi over en kop kaffe elle en kop te, diskuterer månedens bog. Og det kan være alle typer bøger lige fra fagbøger over skønlitteratur til krimier. Det er gratis at melde sig ind i bogklubben, og man får så lige 10 procents rabat på ’månedens bog’. Det er et projekt, jeg glæder mig til at få sat gang i, siger Heidi.

Hun vil også tilbyde en læseklub for de unge, faktisk hele to læseklubber. Det handler om en klub for de 9-12-årige og en klub til de 13-17-årige.

- Vi skal have de unge og børnene i gang med at læse noget mere. Vi ved jo, at 15-20 minutter om dagen bliver anbefalet af lærerne, og her kan vi jo ud over selve læsningen også få en god snak om teksten og drøfte en masse ting. Her er det også meningen, at vi skal mødes en gang om måneden. Jeg foreslår, hvilke bøger der skal læses her i starten, og det kan også sagtens være bøger på engelsk. I denne uge har jeg for eksempel fokus på fodboldbøger i flere sværhedsgrader, så der er noget for alle læsere på alle niveauer. Også her er der 10 procents rabat til de unge/børn, der melder sig ind i læseklubben, hvilket de kan gøre her i butikken ligesom de voksne læsere, fortæller Heidi.

 Og så er der da lige udsalg

Hun påpeger også, at det med hensyn til læseklubberne for børnene, udover at dyrke selve læsningen og at vække interesse for denne, også handler om at få de unge mere væk fra de forskellige skærme, der fylder meget i deres liv.

- Vi har faktisk rigtig mange bogelskere her i byen, ikke mindst blandt de lidt ældre borgere, og derfor håber jeg da også, at der kan komme godt gang i bogklubben. Det første bogmøde her i butikken bliver afholdt den 31. august, og med hensyn til de unge har jeg ikke lagt mig fast på en dato endnu, siger Heidi.

Hun afholder i uge 25 udsalg på en række varer i butikken, eksempelvis bøger, legetøj og tasker. HER kan man følge butikkens tilbud på Facebook.