Det gode butiksliv: Masser af hyggelig uhygge i uge 41 i midtbyen

Er du til kriblende hygge med en masse underliggende uhyggelige toner, så er det, der sker i uge 41 i Give midtby og butikslivet lige noget for dig og din familie. Læs her mere om, hvad der skal ske. Hvis du tør! 

Af Jim “Dracula” Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

BUTIKSLIV: På dansk kalder vi det allehelgensaften, men det lyder lidt tamt, så lad os bare her køre med den amerikanske udgave af begrebet, nemlig Halloween. Det er den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.  

Fint, så blev vi så kloge – og nu bliver vi endnu klogere, for Give Handel og Erhverv er ude med nogle spændende oplysninger om netop Halloween her i byen.  

Halloween skattejagt i byens butikker 

Det er er Heidi Nørbo Rasmussen fra Give Bog & Leg, der kan berette og nogle sjove, hyggelige og ikke mindst “uhyggelige” tiltag, der sættes i søen i forbindelse med Halloween.  

- Mandag den 9. oktober kan man komme her ind i Give Bog & Leg og hente et skattekort, et Halloween-skattekort. På kortet er der tegninger af nogle typiske Halloween-genstande, og dem skal man så ud at finde i byens butikker. Når man har fundet eksempelvis et græskar i en butik, viser man kortet ved disken i butikken og får et stempel, som tegn på, at man har fundet græskarret.  

- Når man har pladen fuld, skal man aflevere kortet her i butikken senest fredag den 13. oktober klokken 16.00 - og så deltager man i en konkurrence om en rigtig fin familiehyggekurvspræmie med gode sager. Lodtrækningen foretager vi klokken 12.00 om lørdagen på Torvet.  

Heidi oplyser ydermere, at alle uanset alder kan deltage i denne konkurrence.  

Lørdag den 14. oktober kan man komme ind i dette skrækindjagende spøgelseshus og opleve ting og sager. PR-foto

Lørdag i uhyggens tegn på Torvet 

Om lørdagen den 14. oktober vil der foregå en masse “spookiness”, det betyder hyggeligt uhygge, på Torvet, hvor der vil blive opstillet et vaskeægte halloween-hus, hvori der sker ting og sager, skal vi hilse at sige.  

-Her vil jeg anbefale, at man er mindst 6 år, og at man har “mave” til at klare noget uhygge. Det kan godt være ret uhyggeligt, så det gør ikke noget, hvis man er bare lidt modig, lyder det fra Heidi med et stort smil. 

Ren hygge bliver det til gengæld i tidsrummet 10.00-14.00, hor der vil blive udleveret Halloween-slik på Torvet. Og er man ikke til uhygge, så kan man passende gå op i butikken ved siden af Expert. Den står tom til dagligt, men denne lørdag kan man få læst historier op, selvfølgelig hyggelige uhygge-historier, og det sker tre gange henholdsvis klokken 10.30, 11.30 og klokken 12.30.  

Handler om at skabe liv i byen 

Ud over disse Halloween-løjer, vil FDF’erne fra Give igen-igen sørge for at byen og Torvet vil blive pyntet op med halmballer og græskar, sådan ligesom for at sætte stemningen.  

- Vi håber på, at de her tiltag kan være med til at skabe en masse liv i byen, og lidt uhygge som sagt på den gode måde, lyder det fra den driftige boghandler, mens hun til ære for fotografen finder et skelet frem og tager en heksehat på, mens hun med et smil flasker det skattekort, man skal huske at hente i butikken mandag.  

Og så lige en lille halloween-joke at slutte af på: Man skal ikke være bange for spøgelser, de går jo igen!