Det hele passede - på nær resultatet: Overmagten for stor da Give HK mødte topholdet

Hallen var propfuld, rækkens tophold var på besøg, sulten efter endelig at spille på hjemmebane var stor hos hjemmeholdet, og vi fik da også et brag af en meget fysisk betonet herrefight i en dyst med få mål. Desværre scorede Faaborg flest, og så måtte et skuffet og slukøret Givemandskab endnu engang gå fra banen uden sejr. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

HÅNDBOLD: Forventningerne var enorme både hos tilskuerne og spillerne, da Give K`HKs 2. divisionshold endelig kunne løbe på banen til en kamp hjemme i ‘Ikærhulen’ efter 3 udekampe i rap. 

Modstanderen til hjemmepremieren var ingen ringere end rækkens nr. 1 fra Faaborg, så motivationen hos hjemmeholdet for at yde en outstanding indsats skule så absolut være til stede. Give var uden en sygdomsramt Simon Madsen, mens holdets motor og chefkriger, Simon Søgård måtte stille op med knæproblemer.  

Efter endnu en imponerende flot samling i Erhvervsklubben med spisning og spillerpræsentation, gik det løs i hallen. God start af hjemmeholdet, der bragte sig foran 3-1 efter 5 minutters spil, og hallen gyngede og rockede, så det lignede en stor aften i “Ikærhulen”.  

Ikærhulen var propfuld, da Give spillede sæsonens første hjemmekamp. Foto. Jim Hoff

Intens herrefight fra første sekund 

Det blev en tæt, intens og fysisk betonet affære, hvor gæsterne fra det fynske fik givet flere både fysiske og håndboldmæssige smagsprøver på, hvorfor de ligger og topper rækken. De sad helt oppe i halsen på Givespillerne, som begyndte at lave tekniske fejl og brænde målchancer ad libitum - og så ved man godt hvad klokken er slået mod det løbedynamiske tophold.  

Efter 20 minutter førte fynboerne 9-7, og man fornemmede et hjemmehold, hvor en del af spillere måtte kæmpe hårdt både for at bevare skarpheden, koncentrationen og selvtilliden i deres aktioner. Give fik sig dog fightet tilbage, og var kun nede men et mål, 10-11, ved pausen.  
Her vist statistikken, at HK’erne havde lavet 6 tekniske fejl og haft 9 afbrændere.  

Den unge fløjspiller Gustav Carstens fik hjemmebanedebut - og han leverede en fin indsats med masser af gejst og et flot mål. Foto: Jim Hoff

Enmandshæren Søgård 

Efter pausen fortsatte gæsternes optur. De lagde stille og roligt på, både fysisk og spillemæssigt, og havde et ret klart fysisk overtag. Efter 46. Minutter stod der 18-14 til gæsterne, og det så svært ud for Give. Men spillerne bed fra sig eksemplarisk anført af den småskadede Simon Søgård, der sled og slæbte med et smertedunkende knæ, og som var Gives med afstand største trussel i angrebsspillet. Kæmpe chef, simpelthen.  

Nu var det fra første til sidste sekund en yderst fysisk betonet affære, hvor den i pink klædte dommerduo tillod ‘international fysik’ i duellerne, og det sled meget mere på hjemmeholdet end på fynboerne.  

Give valgte at spille smalt især i bagkæden, hvor Søgård Molbech og Taulbjerg trak det helt store læs, mens Faaborg her kunne skifte ud – uden tab af kvalitet, fysisk volumen og momentum. Dét blev kampafgørende.  

Simon Søgård var en regulær enmandshær med en stærk indsats, både fysisk og med 9 scoringer, på trods af et skadet knæ. Foto: Jim Hoff

Faaborgtræner: Kæmpestort at vinde her i Give  

Give er tæt på et par gange at nå op, men hver gang man var tæt på uafgjort, kom der en teknisk fejl eller en afbrænder - og så blev der kynisk og kontant regnet af i den anden ende af banen. Det ender med en sejr på 26-23 til topholdet, og den kan der ingenlunde pilles ved.  

Faaborgs træner Johnny Hvid Sunesen var da også en særdeles tilfreds mand efter dysten. 

- Det var en rigtig herrefight, en fysisk flot kamp. Vi trækker det længste strå, fordi vi kan skifte løbende ud uden at miste kvalitet. Give spiller meget smalt, og det koster dem. Vi får også ret godt styr på Simon Søgård, hvilket også var afgørende for os. Og så vil jeg bare sige, at det er ´helt fantastisk at vinde her i Give i denne her fantastiske håndboldhal med den fede stemning her. Det har vi drømt og længe, så for os blev det en superfed håndboldaften, konstatrede en bredt smilende Faaborg-træner, mens hans jublende spillere stod i kø i håndboldbaren efter en kold vinderfadøl. 

Mads Overgaard: Flot forsvarsindsats 

Mads Overgaard, Give HKs assistenttræner, tog turen med den lokale verdenspresse umiddelbart efter kampen, og han var naturligvis træt af man skulle indkassere sæsonens 3. nederlag. Ikke mindst efter de store forventninger til sæsonens første hjemmekamp. 

-J eg vil gerne kreditere forsvaret og målmændene for at gøre det godt her i aften. Vi lukker kun 26 mål ind mod topholdet, det er virkelig godkendt. Og vi vidste, det ville blive en forsvarskamp mod Faaborg. Jeg synes bestemt også, at vi får skabt en del chancer, men vi brænder en del. Dertil føler jeg lige her efter kampen, hvor følelserne jo er lidt i kog, at vi også kæmpede med nogle pudsige dommerkendelser, der gik os imod. Vi vælger i aften at spille smalt i bagkæden, og det er jo altid en vurdering – baseret på analyser om, hvem der kan gøre det for os i aften. Hvem kan bidrage med noget ekstra osv., siger Mads Overgaard.  

Give kæmpede med fysikken 

Han kunne på positivsiden notere sig at de to hjemmebanedebutanter, Tobias Stange-Hansen og Gustav Carstens gjorde det fint både med mål og masser af gejst, ligesom den nye keeper, Christoffer Adsersen også fik en flot hjemmebanedebut og blev kåret til Man of the Match af den lokale håndboldjunta. 

- Faaborg stod rigtig godt i forsvaret og de fik os hele tiden presset i skudmomentet. Efterhånden som fysikken blev mere og mere slidt, mistede vi skarphed, og nok også noget selvtillid, det var altså en hård kamp fysisk. Vores forsvarsspil er nu meget bedre, og spillerne i forsvarsblokken er nu meget bedre spillet sammen end i de første kampe. Derudover skal spillerne skal have ros for at bevare gejsten og for at kæmpe til det sidste – naturligvis godt båret frem af de mange tilskuere i hallen. Den opbakning giver bare et adrenalinkick.

- Nu har vi mødt 3 af de hold, der helt sikker kommer i top 5, og næste gang venter Hørning her på hjemmebane. Dem har vi altid meget bøvl med – og det bliver også en rigtig fight med en masse ‘slagsmål’, konstaterer Mads Overgaaard.  

Statistik:  

Mål for Give: Simon Søgård 9, Carl Büchmann 5, Tobias Stange-Hansen 5, Magnus Taulbjerg 1, Benjamin Sønderby 1, Mikkel Molbech 1, Gustav Carstens 1.

Redninger: Christoffer Adsersen 12 på 33 skud og Frederik Lindemann 3 på 7 skud.  

Tekniske fejl Give: 9.

Afbrændere 1. halvleg: 9. Afbrændere 2. halvleg: 13. 

Næste kamp: Torsdag den 2. november Give HK - Hørning - klokken 20.00 

Målmand Christoffer Adsersen blev man of the match med 12 redninger på 33 skud. Foto: Jim Hoff