Det væltede ind med hold: Dan Cake Cup 2024 slog alle rekorder

Dan Cake Cup 2024 blev et mindeværdigt et af slagsen. Efter et par trælse coronaprægede sæsoner kom stævnet for alvor op at køre igen i 2023, og her i 2024 blev det et rekordår med i alt 341 tilmeldte hold - altså godt og vel udsolgt. Der var med andre ord fuldt drøn på i de 6 haller.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Det blev en travl weekend for Give Fremads fodboldafdeling, da klubben afholdt Dan Cake Cup fra fredag til og med søndag. Det store indendørsstævne for ungdomshold i kategorierne U5 til og med U15 kunne flere uger før den første bold blev sendt afsted mod målet erklære fodboldfesten for totalt booket op - så godt og vel endda.  

Som udgangspunkt er der plads til 300 hold i forhold til haller, mandskab, logistik osv., men da presset i år var ekstraordinært stort med op til 60 hold på venteliste, så arrangørgruppen med Søren Skriver, Mikkel Rye Ottosen, Peter Eriksen og Johnny Andersen besluttede sig for at udvide antallet af deltagende hold til 341 hold. 

Det betød, at man skulle ud og finde yderligere en hal, og det lykkedes naturligvis også, idet Gadbjerghallen blev koblet på. Dermed skulle der spille i i alt 6 haller: Ikærhallen og Søndermarkshallen i Give, Givskudhallen, Thyregodhallen, Elkjærhallen og som sagt Gadbjerghallen. Stærkt lokalt samarbejde, sådan!  

Der blev kæmpet godt for sagen, når bolden skulle det sidste stykke over stregen. Foto: Jim Hoff

Vintervejret drillede – men ellers klappede alt perfekt 

Den lokale sportsreporter har talt med Johnny Andersen fra styregruppen, og det er en super tilfreds mand, vi her får fat i. 

- Det var et perfekt stævne. Overordnet set klappede alt, som det skulle. Naturligvis var der også nogle få udfordringer, der skulle løses hen ad vejen. Ikke mindst vejret spillede os et puds, idet det barske vintervejr og det glatte føre betød, at i alt 8-9 hold primært fra aarhusområdet desværre måtte melde afbud.

Men det er en del af gamet, når man stiller så stort et stævne på benene, og vi fik løst tingene på bedste vis, så vi fik det hele til at spille også i de puljer, hvor der pludselig manglede et hold, fortæller den rutinerede stævnearrangør, Johnny Andersen. 

Aldrig har der været så mange hold til Dan Cake Cup 

Stævnet i 2024 blev som sagt noget større, end man havde regnet med. 341 deltagende hold er absolut rekord for Give Fremads indendørsstævne, og hvis man havde haft kapaciteten, dvs. en hal mere, mere mandskab osv., så havde man kunnet lave et stævne med 400 hold. For der var stadig mange hold på venteliste efter at kampprogrammet kom ud medio december.  

Nuvel 341 hold er stadig en mundfuld, og Johnny kan fortælle, at kvartetten i stævnegruppen havde besluttet, at man i år om lørdagen og søndagen skulle starte kampene 8.30 og spille frem til klokken 19.00 for på den måde at hente en time ekstra til afviklingen af kampene. Dermed fik programlægger Mikkel Rye Ottosen en lidt bredere spilleplade at agere på. 

Der er altid liv og glade dage, når U5 og U6-holdene er i hallen. Foto: Jim Hoff

Nemmere at finde frivillige i år 

Nu løser tre dage med hæsblæsende ungdomsfodbold med glade forældre og bedsteforældre på sidelinjen jo ikke sig selv, efter at programmet er sendt ud. Der skal en mindre hær af frivillige til for at få hjulene til at køre rundt: Dommerne, folk til dommerbordet, folk der pakker poser med spurtpræmier, pokalansvarlige, halansvarlige osv.  

- Der er masser af opgaver, som skal løses af de frivillige, og i år havde vi den fine oplevelse, at det var nemmere at finde frivillige end de andre år, hvor det ofte har været en sej kamp at finde de sidste hjælpere. Faktisk vil jeg sige, at det var bedre end nogensinde, og det er en bare en dejlig og god fornemmelse som stævnearrangører, når man kan mærke, at folk er klar til at give en hjælpende hånd. Vi har jo en god fast gruppe, der har taget godt fra i mange år, og dertil er der så kommet nogle virkelig gode yngre kræfter, som vi kan se nyder at være en del af det her setup. Denne blanding af veteraner og nye yngre kræfter er rigtig god. Og som mange af de nyere folk siger, så opdager de, når de første er i gang, at det jo faktisk slet ikke er så slemt, fortæller Johnny. 

Ekstra halansvarlige 

I år opererede man med nogle ekstra halansvarlige, der blev tilknyttet stævnegruppen. De fire herrer, Johnny, Peter, Søren og Mikkel, plejer at stå for hver deres hal, men det var lidt tricky i år at få den kabale til at gå op, da 6 divideret med fire giver nogle under halve og kvarte resultater – og her på egnen arbejder vi kun med hele mennesker, smiley.  

- Vi fandt fire ekstra folk til at træde til som halansvarlige: Klaus Dalsgaard og Kristian Møller stod for Gadbjerg, mens Simon Vilstrup og Kristoffer Larsen fra klubbens jyllandsseriemandskab klarede Ikærhallen - og det gjorde det alle 4 glimrende, lyder det anerkendende fra Johnny.  
Han sidder som sagt selv i selve stævnegruppen, en god fasttømret gruppe med folk der har her deres ansvarsområde. Alle fire nogle seje gutter med store fodboldhjerter og klubfolk af den fineste slags – og sådan et ‘maskinrum’ er bare guld værd for klubben, når den inviterer unge fodboldglade mennesker til “Citronmånebold” i Give. 

Er I klar tøser? Så er det ud på banen og give den gas. Foto:Jim Hoff

Går I så efter de 400 hold? 

Nu kunne det være interessant at få at vide, om de fire herrer, konkurrencemindede fodboldspillere allesammen, går efter milepælen 400 deltagende hold. Potentialet er der jo.  

- Jeg vil sige, at det antal hold vi kørte med i år, nok er et passende antal. Hvis vi kan holde det mellem 325-340, så er det et fint leje og håndterbart også rent praktisk. Det handler også om at få sammensat gode dynamiske puljer, og om at få systemerne til at køre optimalt. Det handler også om at kunne stå inde for det program, vi sender ud, et handler om at kunne manøvrere i det hele i forhold til forberedelsestiden, så lige her og nu er der ingen ambitioner om at ramme 400 hold, understreger Johnny.  

Overskud på omkring 50.000 kroner 

I forhold til det økonomiske forventer han, at man laver et overskud i størrelsesordenen 50.000 kroner, og i stævnegruppen har man en ret klar ide om, hvad disse penge samt overskuddet fra sidste år skal bruges til.  
- Det vil vi godt hemmeligholde et par uger endnu, men vores bidrag vil sikkert gøre godt på et sted, hvor rigtig mange fodboldspillere vil få glæde af det, lyder det hemmelighedsfuldt med et smil fra Johnny.

Du kan se masser af fotos fra Dan Cake Cup 2024 HER

 Så bliver den just spillede kamp, med sejr til følge, lige evalueret i Give-lejren. Foto: Jim Hoff