DM-uge sølv til Mathias Holdt: Givefighter gjorde god figur ved DM-ugen 

I februar hentede Givebokseren Mathias Holdt guld ved de Jyske Mesterskaber, og det kvalificerede ham til en kamp mod sjællandsmesteren Silas Yde ved DM-ugen i Herning. Det blev et brag af en kamp med en topmotiveret Mathias, der gav Yde kamp til stregen. Guldet gik dog til sjællænderen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BOKSNING: Det var noget af en modstander, som 19-årie Mathias Holdt fra Give Atlet Klub løb ind i til DM-ugen i Herning i 80-kilosklassen. Den jyske mester fra Give skulle op mod sjællandsmesteren 19-årige Silas Yde, der havde et kamp-cv på 31 kampe, hvoraf de fleste er vundet. Yde har vundet sølv 2 gange ved de nordiske mesterskaber,  og er dansk mester i U19.  

Mathias har 16 kampe med 10 sejre i bæltet, så det var en interessant konstellation, tilskuerne kunne se frem til, da bokseringen midt på gågaden Herning blev dømt fri. Ved ringside havde Mathias vanen tro sine to trænere, Henning Wirenfeld og Margit Weber, mens bokseklubbens formand, Peter Vilstrup, siddende up front ved bokseringen sørgede for verbal opbakning på højt niveau.  

Fra genert 12-årig til stålsat boksechamp på 19 år 

Scenen var sat, begejstringen var stor og ingen skal være i tvivl om, at Give Atlet Klub denne dag mødte talstærkt op med stor stolthed over, at den unge smågenerte knægt, der som 12-årig dukkede op til boksetræning i klubben, nu stod i en boksering til en højprofileret sportsuge og som deltager i en tv-transmitteret boksefinale.  

Den rejse Mathias har været på, kalder på stor respekt, og han er naturligvis et sportsligt pejlemærke for sine kammerater i den lokale bokseklub.  

Lige på og hårdt i 3 gange 3 minutter 

Der skulle bokses 3 gange 3 minutter, og Mathias og hans to trænere havde en klar plan mod favoritten fra Sjælland.  

-Mathias skulle bare køre på med fuld skrue fra første til sidste sekund. Vi havde de sidste tre uger op til kampen her trænet benhård konditionstræning, masser af løbetræning i Ikærhallen, så Mathias var klar og i topform. Silas Yde er en dygtig bokser, der gerne vil styre kampene, og det skulle han ikke have lov til. Mathias skulle presse ham hårdt, konstant være aggressiv med henblik på at køre Yde træt, fortæller Henning. Mathias var godt klar over, at han ikke var favorit, men i boksning kan alt jo ske.  

 

 Team Mathias til DM-uge i Herning. Fra venstre er det træner Margit Weber, Mathias Holdt og træner Henning Wirrenfeld. Privatfoto. 

Gav Yde den hårdeste kamp ever 

-Jeg følte mig i supergod form, og i forhold til mine forventninger til kampen, så håbede jeg da helt sikkert at vinde. Det handlede for mig om at lægge rigtig meget pres på Silas, og fordi han var favorit, kunne jeg bokse uden pres. Jeg ville helt sikkert give det et skud og tage min chance. Silas sagde da også efter kampen, at det var den hårdeste kamp, han nogensinde havde bokset, så nogle ting lykkedes jeg da helt sikkert med, lyder det med et skævt smil fra Mathias’ ansigt, der tydeligt viser, at han har været i infight med en kompetent modstander. 

Da de tre runder var bokset færdig, og de to kombattanter mødtes med dommeren i midten af ringen, var spændingen stor. Det var så Silas Ydes arm, der røg i vejret efter en sejr på points.  

Grund til at fejre en rigtig flot præstation 

-Jeg synes jo egentlig, at jeg gør alt det, jeg havde aftalt med Henning og Margit, og jeg føler da også, at jeg giver Silas kamp til stregen, Men det er fortjent, at han vinder, for han får nogle renere slag ind end mig, siger Mathias og Henning tilføjer:  

-Man kan godt mærke, at Silas Yde har flere kampe og dermed også mere erfaring end Mathias. Men stor ros til Mathias for en helhjertet indsats. Han gjorde alt det, vi havde aftalt, og det kan godt være, at vi ikke fik guldet, men vi kunne i den grad fejre præstationen, og der var bestemt også feststemning i klubben efter Mathias’ glimrende indsats i denne flotte finalekamp. Det er sådan en kamp, der giver ham hår på brystet. Nu ved de andre klubber og boksere i hvert fald, hvem Mathias er, lyder det fra en stolt Henning.  

 Kampen mellem Mathias Holdt og Silas Yde blev bkset på gågaden i Herning. Privatfoto

- En kamp jeg kan lære meget af 

Mathias er absolut ikke nede over nederlaget til den velboksende Yde.  

-Sådan en kamp kan man lære noget af. Jeg skal blive bedre til at bokse mere overvejet, slå, rykke tilbage, rykke frem og slå igen osv. Men jeg følte ikke, at jeg var chanceløs. Tænker jeg skal møde Silas igen til DM i Brønderslev i november – og så er jeg bare klar.  

-Silas er for øvrigt en flink fyr, og vi er blevet venner. Han skrev til mig efter kampen og har sendt lidt fotos fra kampen til mig. Han sagde tak for en god kamp, og skrev at jeg havde givet ham supergod modstand, fortæller Mathias.  

Tiltrængt pause 

Nu er der boksepause frem til den 20. august – og det er tiltrængt.  

-Nu gider vi ikke mere. De sidste 14 dage 3 uger har været benhårde med masser af hård træning, så nu skal vi lige puste ud. Men når vi går i gang nogen, så skal Mathias ud og bokse/sparre med boksere fra andre klubber, så vi kan holde ham knivskarp, siger Henning, og den er Mathias med på. 

-Det er fedt at komme ud til andre klubber og møde andre modstandere. Det er inspirerende, og man lærer hele tiden noget nyt på den måde, lyder det snusfornuftigt fra den 19-årige murerlærling.  

 

 Til bokseklubbens træning efter DM-ugen var der pæne ord og en lækker kage til Mathias - og den fik ben at gå på, skal vi hilse at sige. Foto: Jim Hoff