DM-vinder i cocktail-mix leverer Tchin Tchin cocktails fra øverste hylde til Kælder-vin

Kælder-vin på Rådhusbakken i Give har endnu engang udvidet varesortimentet, og denne gang handler det om noget så festligt som cocktails. Det er brandet Tchin Tchin, der nu er på hylderne hos Johnny Mortensen i Danmarks måske hyggeligste vinkælder, og han er selv meget begejstret for det nye produkt, der gør det let at servere lækre kvalitets-cocktails for gæsterne. Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE BUTIKSLIV: Nu kan man købe cocktails på flaske lavet på de allerbedste råvarer hos Johnny Mortensen i Kælder-vin i Give. Det er brandet Tchin Tchin, der leverer de nye cocktails til Kælder-vin, et brand der er skabt af selveste Christophe Daudigny, der er en international kendt cocktailmixer – med en DM 2022-titel på cv’et.

- Det er en klassisk RTS (ready to shake, red.) produkt. Hæld det i shakeren, tilsæt 2 store isterninger, shake 5-10 sekunder og skål i den fedeste cocktail. Nemmere kan det næsten ikke blive, og det smager fremragende. Cocktailen er på 10-12 procent, altså nogenlunde samme styrke som et glas vin, og den kommer i fem forskellige varianter funderet på enten gin, whisky eller vodka, fortæller Johnny Mortensen.

Topnydelse

Fredag den 30. juni klokken 15.00 inviterer Johnny folket ned i kælderen til at smage de nye produkter, og fredag aften er der to deciderede smagninger, som man kan komme med til, hvis man lige husker at tilmelde sig.

- Jeg tror godt nok, det her bliver en eftertragtet vare. Jeg havde ikke haft åben mere end 10 minutter her fredag formiddag, før jeg allerede havde solgt de første tre flasker. Så rigtig god start. Jeg vil jo også gerne sige, at når man drikker de her cocktails fra Tchin Tchin, så handler det bestemt ikke om at blive hurtigt beruset – det handler om decideret nydelse. Det smager simpelthen bare så godt, lyder det begejstret fra den rutinerede vinmand.

Baseret på whisky, vodka eller gin

Tchin Tchin cocktailsene kommer som sagt i fem varianter: Passionada, funderet på passion, appelsin og vodka. Cucudill, der er skabt på bunden af gin, hyldeblomst, agurk, citron, dild æble og citron. Så har vi Espresso Martine, hvor man løber ind i en dyb forbindelse med vodka, Kahlua, lakrids, mørk chokolade og mokka.

I den anden ende af smagsskalaen møder vi så Golden Ginger, der er en perfekt sammenblanding af whisky, ingefær, æble, lime og amaretto. Sidst men ikke mindst har vi så Marquis, skabt på gin, hindbær, tranebær og citron med et touch af lakrids.

Man kan også på produkterne fra Tchin Tchin som såkaldte ’mocktails’, som er uden alkohol, men som også skulle smage fremragende.

Fejrer 25-års jubilæum sidste uge i august 2023

Afslutningsvist kan Johnny fortælle, at han og hustruen Pia i år kan fejre 25-års jubilæum, og at det naturligvis vil blive fejret på behørig vis i den sidste uge i august.

Onsdag den 23.8 vil der blive afholdt en ølsmagning med pølse og fadøl, torsdag den 24.8. får vi fløjet en anerkendt champagne-specialist ind fra det franske til champagnesmagning, fredag den 25.8, går vi all in på en stor spiritus-aften, og lørdag den 26. august afholder vi så reception med en afsluttende vinsmagning om aftenen – det bliver en rigtig festlig uge, nærmest helt festivalagtig, og hvor tallet 25 vil komme til at spille en rolle – men det vender vi tilbage til midt i august, fortæller Johnny med et stort smil.