Drenge blev til mænd: Give vågnede op i 2. halvleg

Give HKs 2. divisionshold hentede torsdag aften en tiltrængt sejr, da holdet efter en sløj første halvleg og en rigtig god slutfase besejrede Hørning med 35-30 efter at have været bagud 13-8 efter 20 minutters spil. Jakob Skov var tilbage i målet med stor succes. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Det var lidt med kniven for struben at Give HKs 2. divisionsmandskan løb på banen torsdag aften mod Hørning fra top 3 i rækken. Efter 4 kampe var det blot blevet til en sejr til Give, mens gæsterne kunne op vise 3 sejre. 

Give havde både Simon Madsen og Bastian Stræde tilbage på holdet, ligesom Jakob Skov var tilbage i målet. Så masser af rutine tilført siden sidste kamp mod Faaborg. 
Hjemmeholdet lagde forrygende ud og bragte sig på 3-1 efter 5 minutter, men herfra stod der Hørning på resten. Et underligt usammenhængende hjemmehold tillod alt for lette scoringer både på stående skud fra distancen og gennembrug gennem et passivt forsvar.

Efter 20 minutter lignede det tørre tæsk til Give, der var nede med 13-8, og som udover de forsvarsmæssige mangler heller ikke brillerede i angrebsspillet, hvor der blev afsluttet for hektisk mod et godt fightende Hørningforsvar.  

Bagud ved pausen og musikken spillede bare ikke 

Give gik til pause 4 mål efter Hørning, der førte 17-13. Hallen var stille, musikanlægget virkede ikke ordentligt, så der var en lidt mat stemning – men det skulle forandre sig til det meget bedre i 2. halvleg. 

Efter en god snak i kabinen om ikke mindst forsvarsarbejdet og en tiltrængt efterlysning af noget mere aggressivitet, kom de petroleumsblå Givegutter på banen med en noget bedre tilgang til tingene. Stille og roligt åd hjemmeholdet sig ind på Hørnings forspring, og efter 45 minutters spil nåede Give op på 25-25 – og så kan det ellers nok være, at der kom gang i både tilskuerne, musikanlægget og ikke mindst Givespillerne, der fik et regulært boost af medgangen både på og udenfor banen.  

Hørning havde godt fat i Simon Søgård, men han svarede flot igen selv om  han også fik overfrakke på. Foto: Jim Hoff

Aggressivitet og skarphed på menuen efter pausen 

Vi så en væsentlig mere parat og aggressiv forsvarsblok, og så begyndte både Magnus Taulbjerg (9 mål) og Mikkel Molbech (7 mål) i den grad at hamre bolde i kassen, godt assisteret af den på dagen knivskarpe fløj, Jonas Bilberg (4 mål på 4 forsøg).  

Samtidig hev Jakob Skov i Givemålet en stor håndfuld kanonredninger ud af ærmet, hele 9 stk. i 2. halvleg, som sammen med det aggressive forsvarsspil, de fintunede kanoner fra Molbech, Bilberg og Taulbjerg blev kampafgørende til Gives fordel.  

Da Give kom foran 28-27 i det 50. minut, lettede taget på hallen, og så kan det ellers nok være, at der kom gang i Tørfisk og VLTJ over det nu igen fungerende musikanlæg. Herfra gik det kun én vej – Gives. Det endte med en sikker 35-30 sejr til et Givemandskab, og det gjorde det banalt sagt, fordi “drenge blev til mænd” i 2. halvleg.  

Mikkel Molbech var i højt spillehumør og scorede 7 mål. Foto: Jim Hoff

“Stemningen i hallen løfter os” 

Gives assistenttræner Mads Overgaard var da også en lettet mand efter den nervebetonede kamp.  

- Vi vidste, at Hørning ville blive en svær modstander. Det er et lidt løjerligt hold, men som i år har fået tilført noget bredde, så de kan skifte ud uden kvalitetstab og dermed holde kadencen gennem kampene. Vores forsvar rammer ikke dagen i første halvleg, og vi brænder også for mange chancer. Men efter pausen bliver det bedre, og især efter 40 minutter, begynder det at ligne det, vi gerne vil se.  

- Vi går længere frem og møder Hørningsspillerne, de er også ved at blive møre på dette tidspunkt, for de har brugt rigtig mange kræfter, og så får vi momentum både i forsvaret og angrebet. Det giver gejst, hallen og publikum er pludselig med os, stemningen i hallen er helt fantastisk, og det giver så endnu mere gejst og puster ekstra liv i vores spillere, siger Mads Overgaard.  

Magnus Taulbjerg var bomstærk i 2. halvleg - og den skarpe bagspiller nettede hele 9 gange i alt i kampen. Foto: Jim Hoff

“Måden vi vinder på, kan vi bruge til rigtig meget” 

Give spillede ret smalt i slutfasen, og det handlede om at bevare momentum.  

- Vi var inde i et godt flow og en god rytme, og den ville vi ikke risikere at bryde – og det lykkedes fint. Det var i 2. halvleg en rigtig mandfolkeindsats fra alle, og det var godt at se Sebastian Hansen og Jakob Skov tilbage på banen i stærk stil. Også kanonflot start af Simon Madsen, der scorede 3 mål i løbet af de første 10 minutter, Mikkel Molbech var tilbage som vi kender ham med styr på tingene, og Magnus Taulbjerg leverede en fantastisk 2. halvleg, ligesom Jonas på fløjen også skal roses for en flot indsats med 4 mål på 4 forsøg.  

- Måden vi vinder på her i aften var fantastisk, og det må give spillerne en masse gejst og selvtillid at gå fra at være nede med 5 mål til at vinde med 5 mål. En mental meget vigtig sejr, og de 2 points pynter jo også i tabellen, konstaterer Mads Overgaard med et stort smil.  

Mål for Give: Magnus Taulbjerg 9, Mikkel Molbech 7, Jonas Bilberg 4, Simon MAdsen 3, Sebastian Hansen 3, Carl Büchmann 3, Simon Søgård 3, Tobias Stange-Hansen 2 og Adam Hansen 1. 

Men of the Match: Jakob Skov og Magnus Taulbjerg. 

Jonas Bilberg scorede 4 vigtige mål på 4 forsøg fra fløjen. Fin indsats af den unge spiller. Foto: Jim Hoff