Efter 3 år i elitemiljøet hos VB: Anders vender tilbage til Give for at vogte målet

Give Fremad kan notere sig en opsigtsvækkende forstærkning i truppen, idet den talentfulde og stærke keeper Anders Hauge er vendt tilbage til barndomsklubben. En spændende tilføjelse til truppen og en moderne målmandstype, der virkelig kan bibringe holdet nogle nye muligheder og kvaliteter.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: 195 cm. høj, slank og veltrænet, topambitiøs, talentfuld og virkelig træningsvillig. Det er nogle af de ord, man kan hæfte på Give Fremads nye keeper, 19-årige Anders Hauge, der her ultimo august har besluttet sig for at vende tilbage til sin barndomsklub.

For 3 år siden forlod Anders Hauge Give Fremad og Team Midtjylland for at tage chancen i Vejle Boldklub. Her han senest spillet på klubbens U19 ligahold, blandt andet sammen med sin gode kammerat gennem mange år, Magnus Rasmussen, der ligesom Anders også har tilvalgt barndomsklubben.

Debut i 4-3 sejr

Lørdag den 26. august debuterede det 19-årige keepertalent på Give Fremads 1. hold i jyllandsserien med en 4-3 sejr over Fredericia fF, og umiddelbart efter denne målfestival af en fodboldkamp, stillede den unge mand op til interview med den lokale verdenspresse.

- Ok, fedt at vi vinder, og fantastisk at få debut på 1. holdet. Men jeg er godt nok ikke helt tilfreds med, at vi lukker 3 mål ind. Jeg har nogle ok indgreb i kampen, men især mål nr. 2 er jeg ikke helt tilfreds med. Den skulle jeg have taget, lyder det hudløst ærligt fra den unge ambitiøse keeper.

19-årige Anders Hauge spillede senest på VBs U19 ligahold. Nu er han tilbage i barndomsklubben Give Fremad. Foto: Jim Hoff

Havde tilbud fra større adresser

Han går på gymnasiet på campus i Vejle, hvor han har et år tilbage. Han bor i Give, og selvom Anders havde flere muligheder og efterspørgsler fra både 2. og 3. divisionsklubber, faldt valget altså på barndomsklubben.

- Der var muligheder for mig på lidt større adresser, men jeg takkede nej til det. Give er min by, det er min klub, her kender jeg næsten alle spillerne, så det var egentlig et let valg at tage. Jeg har da også snakket en del med min kammerat Magnus Rasmussen om det, og det betød også meget for mig, at han valgte Give, da jeg skulle vælge ny klub, fortæller Anders, der i denne sæson qua sin alder nu får status af seniorspiller.

Træningsnarkoman

Som U19-spiller i VB og som elev på Balle Efterskole har han været vant til at træne mange gange om ugen – og ofte også flere gange om dagen. Og han elsker at træne, den unge sympatiske mand.

- Før trænede jeg tidligere 1 gang hver dag og 2 gange om dagen om tirsdagen. Derudover selvtrænede jeg også både med løb og fitness. Og det bliver jeg ved med her i Give. Jeg står tidligt op, morgen træner, tager i skole, og når jeg kommer hjem, så træner jeg igen - samtidig med, at jeg naturligvis også passer min træning her i klubben, fortæller Anders.

Der bliver gået til den på seniorniveau

Han understreger, at han var glad for sin tid i VB, hvor der blev spillet god teknisk fodbold, og hvor der var masser af fokus på detaljerne. Nu hedder det så ikke ungdomsfodbold mere, nu er Anders så seniorspiller, og her kan han godt mærke, at der bliver gået til den.

- Det er superfedt. Der er gang i den, der sker noget, og det kan jeg virkelig godt lide. Det er fint, at gutterne kommer med noget fysik og går til den, det er bare med til at gøre mig bedre. Og det er også min ambition at gøre det godt her i Give. At hjælpe holdet, simpelthen. Jeg har jo prøvet en del efterhånden og tror også, at jeg kan komme med noget nyt til klubben og til holdet, konstaterer Anders.

Med sine 195 centimeter rager Anders Hauge godt op i luften og kan blive en stærk faktor i luftspillet foran Give-målet som her mod Fredericia, hvor han stensikkert banker bolden væk. Foto: Jim Hoff

Handler om at give alt for holdet her og nu

Han føler sig allerede godt tilpas på holdet efter at have træner med truppen nogle gange. Han har tidligere spillet med Magnus Rasmussen, Lukas Flensborg og Simon Vilstrup, så der er også en del gode relationer, der kan bygges videre på.

At han har ambitioner med sin sport, lægger Anders ikke skjul på – og han kan ikke udelukke, at der nogle gange drømmes om højere hylder.

- Man ved aldrig. Jeg kunne da godt tænke mig at blive så god en målmand, at jeg kunne leve af det. Men lige nu handler det om at vise, at jeg er klat til at præstere og klar til at give mit bedste for Give. Det er først og fremmest det, jeg har fokus på lige her og nu, lyder det snusfornuftigt fra den unge mand.  

Moderne og udviklingsparat målmand

Med Anders Hauge i truppen får man en moderne keeper, der er god med fødderne, som kan agere ekstra forsvarsspiller (sweeper-keeper), når holdet ligger højt i presset på modstandernes banehalvdel. Under kampen mod Fredericia så vi en keeper, der oftest befandt sig midt på egen banehalvdel, når Give spillede den rundt på modstandernes banehalvdel. Helt som Manuel Neuer i Bayern München.

Man får en høj, atletisk keeper, der går godt ud i feltet og som meget gerne dirigerer tropperne foran sig – og frem for alt får man en udviklingsparat keeper, der er lydhør og lærevillig, og som har rigtig mange fine målmandsværktøjer, der kan udvikles og finpudses på et stærkt hold som det i Give.

Hauge is back in town. Foto: Jim Hoff