Efter 89 år i Give med fysisk tilstedeværelse: Give Avis har lukket kontoret på Torvet

Mandag den 19. juni var der livlig aktivitet ved den bygning på Torvet, der har huset Give Avis. Her var geskæftige flyttefolk i gang med at tømme kontoret med henblik på at lukke det fysiske kontor i Give ned.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Vi har på vores kontor her i Give modtaget henvendelser fra en række borgere, der gerne vil informeres om, hvad det er, der sker på Torvet i Give. Det der har udløst spørgelysten, hænger sammen med, at Give Avis’ lokaler på Torvet i går formiddags blev tømt. Alt inventar blev kørt væk af flyttefolk, og skiltene blev pillet ned efterfølgende.

Dermed er Give Avis og VAF ikke mere fysisk til stede med kontorfaciliteter i byen. Medarbejderne sidder på JFMs kontorer i Vejle.

Det er Vejle Kommune, der ejer bygningerne, og oprindeligt var det meningen, at der fra 1. januar 2023 skulle igangsættes alment boligbyggeri sammen med Domea. Men disse planer faldt til jorden grundet stigende materialeudgifter som følge af coronaen og krigen i Ukraine samt en manglende investor til den del af byggeriet, der ifølge lokalplanen skal huse butik/erhverv.

Hvad der skal ske med de bygninger, der jo også huser Dragonen og Torve Caféen, står hen i det uvisse. Det kan ende med et kommunalt salg til en privat investor.

Give Avis så dagens lys tilbage i 1934 og mediet har haft kontorer mange steder i byen, blandt andet på Kornvej, i Vestergade i den gamle biograf, i Østergade og altså senest på Torvet.