Egon er her ikke mere: Farvel til Danmarks bedste og hyggeligste slagtermester

Det er næppe for meget at konstatere, at den legendariske slagter i Farre gennem en menneskealder, Egon Aalbæk, nåede at blive landskendt både for sine prisvindende produkter og for sin dejlige tilgang til kunderne i butikken. Søndag den 28. januar sov han stille ind og efterlader sig et flot eftermæle.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FARRE: Alle der har været på besøg i den både landskendte og legendariske slagterbutik i Farre i butikkens velmagtsdage med ægteparret og indehaverne Aase og Egon Sørensen bag disken, vil aldrig glemme det høje serviceniveau og de fantastiske produkter, der her blev langet over disken.  

Butikken og Aase og Egon blev landskendte, da musiker og tv-vært Mik Schack besøgte parret og viste dem og butikken frem i sit TV-program, Mik Schacks Hjemmeservice. Ikke mindst butikkens lovpriste røgede bacon gik sin sejrsgang landet over – og tiltrak kunder til Farre fra hele Danmark. 

Aase og Egon etablerede i 1955 Slagterbutikken i Farre, hvor de blev anden generation bag disken i en slagterbutik. Egons far, Peter, havde i 1920 startet en slagterbutik op i Thyregod. Og resten er jo historie – af den fineste slags indenfor slagterbranchen.  

Høj faglighed og behagelig personlighed 

Farre Slagteren, som butikken hed i folkemunde, har via Aase og Egons ihærdige og kompetente arbejde med det slagterfaglige aspekt opnået en unik status, både som et yndet indkøbssted og som et referencepunkt inden for dansk slagterfag.  

Egon satte med behagelig nidkærhed en stor dyd i at producere velsmagende produkter med fine, gerne økologiske, råvarer. Og butikken er blevet belønnet et hav af gange med den ene guldmedalje efter den anden ved de store både udenlandske og danske kåringer.  

Fantastisk service 

Men noget af det der også udmærkede Egons og Aases velrenommerede butik i den lille landsby øst for Give, var den personlighed, de begge bragte ind i butikken, når kunderne skulle serviceres.  

Her følte man sig altid velkommen, og stort set altid blev de lækre indkøb ledsaget af gode råd fra Egon om, hvilket rugbrød, hvilken øl, helst kold, man skulle nyde til den respektive spegepølse.  

Her følte man sig godt tilpas og betjent på allerbedste vis – og det var noget kunderne satte pris på. 

I oktober 2011 overlod Egon og Aase butikken til 3. generation, Peter Aalbæk, og parret flyttede til Vejle for at komme lidt tættere på familien og børnebørnene.  

Altid klar på en god snak 

Butikken i Farre lukkede i 2023, da de daværende ejere Peter Aalbæk og Ole Sørensen besluttede at rejsen stoppede her. Helt slut er det ikke med Aalbæk Specialiteter, som butikken har heddet de sidste år, idet Atria Danmark stadig producerer og leverer produkter under navnet Aalbæk Specialiteter til butikker over hele Danmark.  

Men helt som da Egon stod bag disken og leverede prisbelønnede spegepølser og andet godt slagterkram i højt humør med sjove anekdoter og gode råd ad libitum, det bliver det naturligvis ikke.  

Og hvem husker ikke også, når Egon kørte rundt i sin elskede Volvo og leverede slagtervarer til eksempelvis byens bager på Nytorv i Give. Han var altid god for en hyggelig snak og altid et rart og behageligt menneske at tale med.  

Egon Aalbæk skal bisættes fra Nørremarkskirken i Vejle lørdag den 3. februar klokken 11.00.