Eleverne på Karlskov Friskole kyssede frøen - og det kom der en flot musical ud af

I disse dage er Danmark jo indhyllet i royalt eventyrpapir uden lige, og også på Karlskov Friskole havde man taget temaet ‘eventyr’ til sig, da der blev afholdt teateruge med en eventyrlig flot finish i form af en rigtig fin musical, hvor elevernes musikalitet og kreativitet fik frit royal run. 

Tekst og foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE SKOLELIV: Den 4. januar skulle eleverne på Karlskov Friskole være påbegyndt den store temauge, Teaterugen, men desværre kom ‘Snedronningen’ på tværs denne dag, idet de massive snemængder, der med rund hånd blev kylet ned over vores område dagen før og på selve dagen, umuliggjorde enhver form for buskørsel.  

Dermed ingen skole, og der er da også noget eventyrligt over at være sneet inde i meterhøje snedriver, så længe der er Pepsi Max og Nutella nok på lager.  

Nuvel friske mænd i store biler påmonteret sneplove fik gennemhullet ‘Snedronningens’ forsøg på at holde de eventyr- og teaterlystne friskolelever fra teaterfadet, så fredag den 5. januar kunne det endelig gå løs med Teaterugen, hvor elever, lærere og pædagoger blev sluppet fri på det musikalske-kreative dansegulv.

3 forestillinger på én dag 

Der blev arbejdet målbevidst frem mod torsdag den 11. januar, hvor Teaterugens fælles anstrengelser skulle udmønte sig i en musical, som skulle præsenteres først for elever fra Hedegård og Filskov Friskole, dernæst for bedsteforældre og afslutningsvis ved den store teatergalla om aftenen for forældre og familie plus det løse. 

Rigtig godt at se at friskolerne i området på den måde samarbejder, dels fordi elever på andre skoler kan blive inspireret af at se, hvad jævnaldrende går og sysler med på andre skoler, dels fordi det bare giver god mening, at man bruger hinanden konstruktivt, uanset om man, er ‘konkurrenter’ og i nogle zoner appellerer til den samme kundegruppe.  

Samhørighed og fællesskab 

Eleverne havde hen over ugen arbejdet i flere forskellige workshops, hvor det hele som sagt skulle ende ud i en musical med det eventyrlige navn, Kys Frøen. Et eventyr om en lille prinsessepige, der ikke ville/kunne sove, så mor måtte i gang med at fortælle en række klassiske eventyr for at få den lille royale guldklump på ærten til at falde til ro.  

Samtlige eventyr, som den godhjertede mor fik fortalt, blev smukt og gribende levendegjort i musik, dans og drama af de mange elever i teater- og musikertruppen. Der blev leveret flotte topmotiverede præstationer på tværs af alle aldersgrupper – og fantastisk at se den samhørighed og det store fællesskab, som elever fra 0. klasse til og med 9. klasse kan have sammen, når skemaet bryder op, og er står teateruge på programmet.  

Masser af work-shops 

Der var i de fire dage, der var til rådighed, blevet arbejdet i forskellige grupper: Der var en PR-gruppe, der ugen over havde sørget for en masse SoMe-liv på Facebook, der var musikgruppen, et hold arbejdede med kulisser og det imponerende bagtæppe, en kompetent flok knægte stod for lys og lyd, der var også gang i køkkenet, idet en gruppe, de søde piger fra cookie-banden, havde sørget for lækkert bagværk, nogle havde arbejdet med konstruktion af scene og kulisser og andre med de flotte og eventyrlige kostumer, sådan et musikalsk eventyr naturligvis ikke kan undvære.  

Midt i musicalen fik vi pludselig besøg af en tøjglad kejser, der gik og spurgte publikum, om de ville sælge deres tøj. Der kom flere positive tilbagemeldinger, men det endte akkurat som i det velkendte H.C. Andersen eventyr, at hele salen kunne konstatere, at “kejseren altså ikke havde noget tøj på”.  

En helt igennem eventyrlig uge 

Det havde til gengæld den indledningsvist omtalte Snedronning, der på trods af sine unoder op til teaterugen var blevet inviteret ind i varmen på friskolen i Karlskov og dermed blev del af en rigtig flot musical.  

Godt klaret at nå så meget med en dag mindre at gå på, og mon ikke også at både elever, pædagoger og lærere var pænt stolte over den flotte tilslutning, der var både om formiddagen og ikke mindst om aftenen, hvor det 12-kantede fællesrum var proppet til bristepunktet af begejstrede tilskuere.  

Så nogle gange kommer der en prins frem, når man kysser frøen, andre gange en flot musical – rog et beset fik vi jo efterfølgende både kronprinser, konger og dronninger at se hen over ugen - så det var alt i alt en fuldstændig eventyrlig uge, både for eleverne på friskolen i Karlskov og resten af landet.  

DU KAN SE MASSER AF FOTOS FRA DEN FINE MUSICAL HER