En fin jysk ildsjæl med en stor motor er gået bort: Mindeord over Kurt Gjødsbøl 

I forbindelse med den tidligere formand i Give Cykelklub Kurt Gjødsbøls alt for tidlige bortgang skriver Claus Christiansen og Søren Andersen her fine mindeord over det dynamiske og vennesæle foreningsmenneske. 

MINDEORD: Kurt Nordby Gjødsbøl blev født den 21. september 1966, og den 29. april 2024 forlod han denne verden, efter at han havde tabt kampen til kræften.  

Kurt er født i Skolding og flyttede senere til Givskud sammen med sin hustru Karen, hvor de skabte et hjem for deres tre sønner, Thomas, Kasper og Jonas. Kurt arbejdede i en årrække hos Maskinhandlernes Landsforening i Vinding, hvorefter han kørte med reklamer et par år, inden han fik job hos A/S Thyregod maskinfabrik i Thyregod. Vi ved at Kurt var rigtig glad for, at han kom tilbage til maskinforretningsbranchen. 

Vi lærte Kurt at kende gennem Give Cykelklub, hvor han var en rigtig ildsjæl, et menneske med et stort drive, en altid glad person med et godt humør og et menneske med sine meningers mod. 

Kurt har været med i cykelklubben næsten fra starten af, og for nogle år siden afløste han Kjeld Rye som formand i klubben. Kurt var en modig mand, der satte gang i flere ting, selvom det for medlemmerne kunne synes urealistisk.  

Det var Kurt, der gik forrest, da det blev en mulighed at få TV 2 på Tour til Give i 2016, og det var Kurt, der på trods af de fleste medlemmers store skepsis mente, at Give Cykelklub i 2020 skulle arrangere dm i landevejsløb. Mange i bestyrelsen rystede på hovedet, men så sagde “Smile Hans”, jamen, så må vi jo i gang.

Senere fik vi også starten på Kongeetapen i Post Nord løbet til Give, og det skyldes ikke mindst al den goodwill Give Cykelklub havde oparbejdet med Kurt som primus motor i forbindelse med både TV 2 på Tour og DM i landevejscykling. Vi husker alle med stolthed al den ros, der blev klubben til dels efter både TV 2 på Tour og DM, og her havde Kurt set rigtigt, da han forklarede os, at de her events ville sætte både Give og Give Cykelklub positivt på Danmarkskortet.  

Det var godt, at Kurt var vedholdende, og at han brugte sit velkendte gode snakketøj til at overbevise os. Kurt kunne jo sælge sand i Sahara, og hans vedholdenhed og arbejdsomhed samt fine samarbejde med både DCU og Vejle Kommunen har skabt grundlaget for den flotte branding, det endte med at blive for Give Cykelklub. 

Kurt var også ham, der viste foreningslivet i Give og omegn, at man kan løfte endog meget store opgaver, hvis man sætter egne interesser til side og løfter opgaverne i fællesskab. TV 2 på Tour blev et flot eksempel på, hvor store succeser man kan skabe, hvis man samarbejder på tværs af foreninger og byer. 

Vi tænker tilbage på Kurt som et fantastisk menneske, en rigtig god kammerat, der som sagt altid var i godt humør og altid positiv. Han var altid god for en god bemærkning, og Kurt var ærlig og åben og sagde sin mening. Du vidste altid, hvor du havde Kurt. Han var formand i cirka 10 år, og han sprang også selv på racercyklen og kørte en tur med gutterne, når han havde tid.  

Vi vil altid huske Kurt for de mange gode timer i cykelklubben, for det fantastiske menneske han var, og fordi han om nogen har været med til at sætte vores dejlige cykelklub så flot på landkortet.  

Æret være Kurts minde 

På vegne af Give Cykelklub – Claus Christiansen og Søren Andersen