En ren fornøjelse: Lokalt rengøringsselskab kåret til Gazelle-virksomhed i 2023

Starten af december måned har været rigtig fin for Helle og Kent, der er indehavere af virksomheden VPS Rengøring ApS. Først blev de kåret til Gazelle-virksomhed og den 4. december kunne de fejre sig selv og personalet ved Rengøringsassistenternes Dag. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

ERHVERV: Tilbage i 2009 startede ægteparret Helle og Kent Jensen rengøringsvirksomheden VPS Rengøring ApS. Dengang med base fra privatadressen i Vonge, men i 2025 flyttede virksomheden ud på Nordkrogen i industrikvarteret i Jelling for at få mere plads til maskiner, biler, kontor og udstyr. 

Som udgangspunkt er det Helle, der styrer det administrative, mens Kent er hands on på de praktiske opgaver sammen med virksomhedens ansatte. Helle kan dog også godt tage fra med spand, vand og sæbe, hvis det kniber, skal vi hilse at sige. 

Avisens udsendte er denne fine decembermandag inviteret på kaffe og småkager på Nordkrogen, og det er der to grunde til – ud over at Kent og Helle altid er godt og hyggeligt selskab.  

Skulderklap til rengøringsassistenterne 

For det første er det Rengøringsassistenternes Dag denne første mandag i december, og det skal naturligvis også markeres lokalt med et skriv i Vores LokalAvis.  

- Det er første gang, at ‘Rengøringsassistenternes Dag’ afholdes i Danmark, mens Sverige, Norge og Finland har gjort det i mange år, og nu følger vi i Danmark med. Det handler jo om at sætte positivt lys på rengøringsfaget og at give en anerkendelse til det vigtige arbejde, som rengøringsassistenterne udføres. Det sker tit på skæve tidspunkter og lidt i skyggen af alle de andre jobs, som er med til at bære velfærdssamfundet, fortæller Kent. 

Bag initiativet står DRF (Dansk Rengøringsteknisk Forening) i samarbejde med branchemediet Rent i Danmark, og FOA bakker da også 100 procent op om tiltaget med følgende anerkendende udtalelse:  

- I som faggruppe og rengøringen som fag får desværre ikke den anerkendelse, som I fortjener - så derfor skal der fra min side af lyde en kæmpestor tak for, at I hver dag påtager jer den vigtige opgave at udføre god hygiejnisk rengøring de mange arbejdspladser, som I dagligt servicerer. Respekt for jeres indsats og arbejde i det daglige. 

Mandag den 4. december var det Rengøringsassistenternes Dag. Her er der Micka og Alifa, der lige havde tid til at kigge forbi til et foto samme med Helle og Kent. Bemærk at alle 4 bærer emblemet, der symboliserer Rengøringsassistenternes Dag. Foto: Jim Hoff

Gazelleprisen en flot anerkendelse 

I dag har Helle og Kent 8 ansatte vikarer indregnet. Tilbage under coronaen var de oppe på hele 22 ansatte, idet der i den periode virkelig var bud efter rengøringshjælp. Nu er man tilbage på mere normale tilstande, og det har Helle og Kent det fint med. 

- 22 ansatte er en ordentlig mundfuld at holde styr på, så det passer rigtig fint, der hvor vi er nu mht. antal af ansatte. Det er til at overskue, og vi føler vi kan være hands on hele vejen rundt. Vi er også inde i en fin stabil periode, hvor vi er vækstet de sidste 3-4 år, og det har faktisk medført, at vi har fået en Gazelle pris – og det er vi godt nok både glade for og stolte over. Det har jo virkelig en stærk signalværdi for vores virksomhed, lyder det samstemmende med brede smil fra Helle og Kent.  

At VPS Rengøring ApS nu er en Gazellevirksomhed, vil snart fremgå inde på virksomhedens hjemmeside, for det er som sagt en blåstempling, er nok er værd at skilte med.  

Kommer vidt omkring 

VPS Rengøring tilbyder rengøring til både private og erhverv. Derudover tilbyder virksomheden vinduespudsning, algerens, algebehandling af tag og fliserensning. 

- Vi har en del entrepriser med lokale boligselskaber og boligforeninger samt kommunale bofællesskaber, hvor vi i den sidste del varetager den private rengøring. Vi har overenskomst med 3F, og alle vores medarbejdere taler dansk. Og nu kan vi se, at der på den nye finanslov er givet plads til et højere servicefradrag, så endnu flere kan nyde godt af vores services – endda med tilskud/fradragsmuligheder, og det tænker vi jo er bedre for samfundet, end at der udføres sort arbejde, siger Kent.  

Virksomheden har efterhånden 14 år på bagen, og det betyder da også, at man har en ganske stor arbejdsradius, idet man servicerer kunder i Give, Jelling, Vejle, Brande, Horsens, Kolding, Fredericia, Middelfart og muligvis også snart på Fyn.  

Det betyder, at Helle og Kent og deres ansatte skal løbe hurtigt og springe højt - og på den konto er det jo perfekt timing, at man nu kan kalde sig for en Gazelle-virksomhed.  

Du kan læse mere om VPS Rengøring på deres hjemmeside HER

Helle og Kent er megastolte over at VPS Rengøring er blevet udnævnt til Gazelle-virksomhed. En slags kroning efter 14 års hårdt arbejde. Foto: Jim Hoff