En tryg og hyggelig juleaften: Give Y’s Men’s Club Inviterer igen til Jul i Fællesskab

Igen i år er Give Y’s Men’s Club klar til at invitere ind til en hyggelig juleaften i Sognehuset i Give. Det sker naturligvis den 24. december, og arrangementet er målrettet enlige og ældre bosiddende i gamle Give kommune. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voresokalavis.dk  

JUL: Give Y’s Men’s Club har gennem flere år rakt hånden ud til ældre og enlige i forhold til at tilbyde en god, hyggelig og behagelig juleaften i andre menneskers selskab. Konceptet hedder “Jul i Fællesskab”, og det afholdes i Sognehuset i Give i tæt samarbejde med menighedsrådet ved Give Kirke. 

-Det koster 100 kroner at deltage alt inklusiv lige fra den gode julemad til eventuel transport. Det er en tradition, at vi også deltager i julegudstjenesten i Give Kirke før selve sammenkomsten. Det er naturligvis frivilligt, om man deltager i gudstjenesten. Herefter åbnes Sognehuset, hvor der er kaffe og før-jule-hygge, inden vi klokken 18.00 går i gang med selve julemiddagen, fortæller Henning Iversen, der er formand for PR-udvalget i Y’s Men’s Club i Give. 

Arrangementet skal ikke give overskud, og et eventuelt underskud dækker menighedsrådet samt Give Y’s Men’s Club med halvdelen til hver.

Ligger i snit på 30 deltagere 

Henning kan fortælle, at arrangementet har kørt siden 2007, og at antallet af deltagere kan svinge fra 20 til 40 med et typisk snit på omkring 30 deltagere.  

-Medlemmer fra Give Y’s Men deltager i arrangementet sammen med frivillige og lejlighedsvis også medlemmer fra menighedsrådet. 

-Vi er altid en god flok frivillige til at tage hånd om arrangementet og deltagerne, og det er hyggeligt at deltage i Jul i Fællesskab. Selvfølgelig skal det lige passes ind i øvrige aktiviteter med egen familie hen over julen, så vi deltager lidt på skift, fortæller Henning.  

Man tilmelder sig arrangementet via de foldere, der er delt ud. Man kan også henvende sig i Sognehuset og tilmelde sig der, hvor man får udleveret en blanket, der skal udfyldes - på den helt gode gammeldags facon. Man kan kontakte Sognehuset på tlf. 51 85 05 06 eller på mail give.sogn@km.dk  

Tilmelding og betaling skal ske senest den 14. december. 

Startede tilbage i 1979 

Give Y’s Men’s Club startede i Give i 1979 og er en del af den internationale Y’s Men’s bevægelse. Det er formålet at støtte kristent ungdomsarbejde i lokalområdet, eksempelvis KFUM, og at samle midler ind til projekter målrettet især u-landene.  

-Vi mødes fast hver 14. dag, på nær i ferierne. Lige her og nu har vi 24 medlemmer, heraf er de 4 kvinder. Vi vil rigtig gerne have flere medlemmer. For det ville være rigtig godt med noget nyt blod og nogle nye yngre kræfter, konstaterer Henning.  

En gang om måneden mødes medlemmerne med påhæng til en social og hyggelig komsammen, og et kig på foreningens årskalender kan da også berette om et flittigt foretagende.  

Masser af events hen over kalenderåret 

I 2024 er der allerede planlagt en række events og sammenkomster, både in-house og ud af huset. Der er eksempelvis et arrangement med ejendomsmægler Maiken Nørtoft, en foredragsaften med emnet “Hjem til gården”, besøg i Sdr. Omme statsfængsel. Besøg hos Siemens Gamesa Brande, en aften med temaet aktiv dødshjælp, regionskonference, havevandring, Varde Festspil, arbejdet på Vorbasse Marked, udflugt til Søby brunkulslejr og meget mere. 

-Her i foråret 2023 havde vi virkelig stor succes med vores arrangement “Danske skikke og traditioner”, der henvendte sig til mennesker, der ikke er vokset op i Danmark, men som er kommet hertil for at arbejde eller som flygtninge. Det handlede blandt andet om danske juletraditioner, fastelavstraditioner, påsketraditioner samt et indblik i det mangfoldige foreningsliv for børn og voksne i Danmark. Her var der så stor tilslutning, at vi måtte afholde arrangementet over to gange, fortæller Henning.  

Julehygge for folk fra andre lande 

Hvis man skulle være blevet mere nysgerrig på Y’s Men’s Club her i Give og muligvis også skulle have lyst til at blive en del af flokken, så kan man henvende sig til klubpræsident Jens Kristian Nielsen på telefon 22 75 75 24 eller til en af de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Det er Bjarne Hyldgård, der er vicepræsident, kasserer Hans Thomsen og sekretær Birgitte Præstbro. 

Afslutningsvist skal vi lige også informere om, at Give Y’s Men’s Club inviterer til julefest/julehygge i Sognehuset den 27.december. Det er i samarbejde med Give Røde Kors, og her henvender man sig til folk fra andre lande. Til arrangementet bliver der sunget og leget, ligesom der også er fællesspisning. Det ligger i konceptet, at folk selv medbringer deres mad, og tilmelding til eventen skal ske til Gurli på mobil 60 15 14 59 senest 10. december.  

 

Foto: Det er her i Sognehuset, at der den 24. december inviteres til Jul i Fællesskab. Foto: Jim Hoff