Endelig! Nu har Give fået sin længe ønskede café

Torsdag den 22. juni åbnede Torve Caféen i Give – og det gik ikke stille for sig. Fra første fløjt væltede folk ind til smørrebrød, kaffe og kage – og lækker is.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE BUTIKSLIV: Man tror det jo næsten ikke – men jo, den er dælme go’ nok. Gives butiksliv er blevet beriget med en café, altså en rigtig café. Det blev en realitet torsdag den 22. juni, hvor Torve Caféen i Give åbnede lige midt i sommervarmen.

Folk strømmede til med det samme, og der er dagen igennem blevet langet masser af smørrebrød, kaffe, kage, caféburgere og is over disken. Det betyder også, at Annette, Lissi og deres medhjælpere havde rigeligt at se til.

Og det nød de i fulde drag - selvom de også fik pulsen godt op ind imellem og stod med postkasserøde kinder midt i al den skønne travlhed denne historiske åbningsdag.

Dansk hygge

Med åbningen af Torve Caféen får Give dén butik, som mange borgere i og omkring byen så længe har sukket efter, og det er en rigtig café modelleret efter gode danske traditioner med mormorstel, gamle hyggelige møbler og en dejlig terrasse udenfor.

Maden er velsmagende, det var samtlige de gæster, avisens udsendte talte med, enige om – og et kig på menukortet fortæller også her om stolte danske traditioner, hvor det sagtens kunne være mormor, der stod i køkkenet og kokkererede.

Lad os i flæng nævne café burger, stjerneskud, bøfsandwich, pariserbøf og lækre sandwiches. Nachos til forret og pandekager/vafler med is til dessert. Velbekomme.

En klar styrkelse af butikslivet

Der er åbent alle dage fra 11.00 til 21.00 – og her skal man lige bemærke, at det varme køkken lukker klokken 19.00.  

Med denne fine tilføjelse til bylivet kan livet på Torvet for alvor få et boost – både i dagligdagen og når der er events og arrangementer i midtbyen. Og så er det altså også befriende som lokal skribent at få fornøjelsen af at skrive om en butik/spisested, der åbner og ikke lukker.

Først fik vi en boghandel, og nu en café – alt sammen en klar styrkelse af Give som handelsby. Eneste minus er, at salgschefen på redaktionen nu er voldsomt bekymret for sin kampvægt, smiley.