Fantastisk bedrift af Gallus Strikers: Så kom Farre da lige på e-danmarkskortet 

Når man taler om sportsdisciplinen eSport, er Farre nødvendigvis ikke den første by, man har i tankerne. Men det er det nu og fremover, for her i weekenden løb Gallus Strikers med sejren i eSportligaens forårsturnering.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FARRE: Farre Idrætsforening og DGI Sydøstjylland inviterer den 29. Maj 2018 forældre, spillere og andre esports-interesserede i omegnen til et informationsmøde om esport i Farre IF i foreningens flotte nye lokaler i Farres kulturhus.  

Hovedtemaet var: Skal Farre have e-sport, og ja, det skulle de. Og etableringen af foreningen Gallus Strikers har i den grad vist sin store berettigelse. Her i weekenden vandt holdet således finalen i eSportligaens forårsturnering.  

Slog Prestige Sport i finalen 

Holdet består ifølge eSportsliganes kampprogram af disse 7 gutter. Efter deres borgerlige navn, kan man se deres gamertag: Emil Madsen Momo, Thobias Hindborg Zimba Magnus Sørensen Chikafusa, Rass Madsen FedeRolfi, Kenni Mikkelsen Sn0w1, Michael Toft Gandalf og Jacob Jørgensen JnP.  

I finalen mødte Team Gallus Prestige Sport, der havde klaret sig hele vejen til den afgørende finale. Finalen var næsten en tro kopi af deres indbyrdes opgør i gruppespillet, hvor Gallus tog sejren 13-11 og 13-8 på henholdsvis Ancient og Vertigo. Denne gang satsede Prestige på at kunne gengælde tjenesten, men det var igen Gallus, der løb afsted med sejren på netop Vertigo og Ancient. 

Fedt Farre kan være med på øverste hylde 

Per Skaarup Kokkendorff, der i sin tid tog initiativ til projektet, og som dag er eSportsudvalgtes formand, er det vi på jysk kalder ret godt fornøjet med sit hold og derees præstationer. 

- Det er da vildt sejt, at vi i en lille by som Farre kan være med på øverste hylde. Gallus Strikers er i sandhed en succeshistorie. De har siden etableringen tilbage i 2018 hvert år kvalificeret sig til landsmesterskaberne, og ud over det sportslige, så har holdet også gennem tiden været ”leverandør” af 5 trænere. Uden sådan et engagement kunne vi ikke have en forening med tilbud til ungdommen. Så jo, eSportudvalgets formand er pavestolt, lyder det fra Kokkendorff.