FC GOG Fodbold leverede endnu engang varen til Vestjysk Bank Cup

Give-egnens sidste indendørs fodboldstævne i denne omgang i 2024 blev afviklet i weekenden i regi af FC GOG Fodbold. 150 hold spillede i hallerne i Gadbjerg, Givskud og Jelling, og igen brillerede stævnet blandt andet på spindesiden med hele 12 deltagende hold i kvinderækken.  

Tekst og foto Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: I 2002 lagde FC GOG Fodbold for første gang faciliteter og navn til det store indendørs fodboldstævne, deri dag lyder navnet Vestjysk Bank Cup.  

Stævnet har haft andre hovedsponsorer hen over årene, men de sidste år har det været Den Jyske Sparekasse, i dag Vestjysk Bank, der har lagt midler til som hovedsponsor.  

12 kvindehold på listen 

Avisen har talt med stævnets “grand old man”, Niels Peter ‘NP’ Nielsen, som dog kun er 43 år, men som har været med siden starten af stævnet - og som i dag sidder som den helt store motor i stævnestyrelsens maskinrum.  

-I år har 150 hold med, og det er lige fra U6 til og med kvinder. Faktisk har vi i år hele 12 kvindehold tilmeldt. Det er andet år, vi kører med en decideret kvinderække, og det handler ikke mindst om, at vi selv har et par hold med. Også sjovt at konstatere, at den række, der i år har flest hold, er U13-pigerækken. De spillede fredag aften og havde en fest, fortæller NP, der selv er en af pionererne her på egnen i forhold til at stable pige- og kvindehold på benene – med succes.  

 

Det er altså ikke VM det her 

Når holdene møder ind til Vestjysk Bank Cup i FC GOG Fodbold-regi, er det første, de får at vide i højtalerne, med NP ved mikrofonen: Det her er hverken VM for landshold eller Champions League - det er et indendørs fodboldstævne for unge mennesker, hvor det handler om at hygge sig sammen og have det sjovt.  

Det handler meget om lige at få varedeklareret, at de respektive kampe altså ikke handler om liv og død - eller store millionsummer for den sags skyld, men derimod om at spille fodbold under hyggelige former uden at det behøver kamme over fra hverken tilskuernes eller spillernes side. 

Hvad sker der lige i U8-rækken? 

-Generelt oplever vi en god stemning i hallerne i langt de fleste tilfælde, men det er som om, at er i år var en tendens til, at U8-kampene var præget af en del overmotiverede forældre med der til hørende ikke-nødvendige tilråb til både spillere og dommere.  

-Og hvorfor i alverden piske en stemning op under en U8-kamp; det har vi altså ikke set før, konstaterer NP, der understreger, at der under resten af kampene var en rigtig fin og venlig stemning både på lægterne og indenfor banderne. 

Måtte lige ringe 50 hold ind 

FC GOG Fodbold stillede selv med hele 15 hold fordelt på 9 rækker lige fra U6-holdet til kvindeholdene. Klubben har indledet et samarbejde med Jelling fS, hvilket ikke mindst bonner flot ud omkring pige- og kvindefodbolden.  

At man overhovedet nåede op på 150 hold, krævede en del benarbejde af stævnegruppen.  

-Da der var lukket for tilmelding, havde vi cirka 100 hold på listen. Derfor måtte jeg i gang med at ringe rundt til en række klubber, så vi dels kunne få flere hold med, dels få fyldt op i de respektive rækker, så de kunne blive afviklet med nok hold. Det gav så omkring de her 50 ekstra, og dermed kunne vi tilbyde gode kampe i alle rækkerne, fortæller NP. 

U12-gutterne fra frem Thyregod på podiet - og de fik da lige en ekstra fodbold med hjem.Foto:Jim Hoff

Træner og dommer på én gang 

Overordnet set er det praktiske forløbet fint og uden de store problemer og udfordringer i forhold til afviklingen af kampene. Men der var dog lige en hurdle, som den gode klubmand lige måtte ind og tackle.  

-Vi oplevede, at der ikke dukkede en dommer op til en række, en intern kommunikationsfejl som vi tager på vores kappe her i planlægningsgruppen. Her måtte jeg så selv springe til som dommer, og det var lidt skidt timet, fordi jeg selv havde to hold med som træner i denne række. Men det gik nu fint – ikke fordi at mine hold gjorde rent bord, som de gæstfrie værter vi jo er. Men afviklingen var uden problemer, selv om jeg skulle dømme mit eget hold i en kamp eller to, siger NP.  

Dropper pokaler til fordel for funktionelle præmier 

Vestjysk Bank Cup i FC GOG Fodbold-regi er kendetegnet ved, at der er medaljer til alle spillere op til U12 med dertil hørende spurt præmier til alle spillerne.  Så er der 7 spillere på et hold, så er der 7 poser chips – og ikke kun 5. Det er noget, man tager højde for i planlægningen og ved registreringen af holdene. 

-I stedet for pokaler til holdende i finalerunderne (nr. 1.2.3) giver vi sportspræmier til spillerne. Det kan være fodbolde, støvleposer, trøjer osv. Noget de kan bruge til deres fodbold, når de kommer hjem. Det betyder for eksempel, at 6 ud af de 12 hold i finalerunderne får noget med hjem. 

-Vi kører også, hvilket er unikt for vores stævne i forhold til andre, med lederpræmier, og det kan vi kun gøre pga. stor opbakning fra lokale sponsorer. Lederpræmierne bliver uddelt via lodtrækning, fortæller NP.  

10-9-8-7 - hmm, så er det nu drenge, Give Fremad klar til at invadere banen i Gadbjerg, Foto; Jim Hoff

Sværere at kapre hold end før coronaen 

For nogle år siden havde FC GOG Fodbold weekenden for sig selv i forhold til at afvikle stævne, men de seneste par år er Hedensted IF begyndt at invitere til indendørsstævne i samme weekend, og dette sammenholdt med, at flere hold også deltager i udendørs kunstgræsturneringer, gør det sværere at mobilisere de godt 200 hold, man havde på listen i 2018 - før den djævelske corona smadrede foreningslivet.  

-Det er blevet sværere at tiltrække hold her i starten af februar, men når det er sagt, så vil jeg sige, at de her 150 hold også er en størrelse, der er til at håndtere - også i forhold til at finde frivillige. I år har vi haft i omegnen af 50 frivillige, dommere, folk til dommerborde og hjælpere i kioskerne osv. Vi sidder ud over mig 5 mand i stævnegruppen, Peter Paarup, Allan Martinsen, Elin Søbye, Svend Buch og Kasper Madsen. 

-Det fungerer fint nok, men vi skal til at finde nogle flere folk til stævnegruppen, så vi kan holde kadencen. For der er altså rigtig meget at se til både før og under sådan et stævne her, pointerer NP. Apropos stor arbejdsindsats, så blev NP søndag eftermiddag hædret med DBUs sølvnål, og det kan du læse meget mere om her.  

 Du kan se flere fotos fra Vestjysk Bank Cup HER