FDF Gadbjergs sommerlejr tæt på at skylle væk i regnen 

I den forløbne weekend havde FDF’erne i Gadbjerg linet op til sommerlejr i ‘Kernen’, hvor der var sat vand over til en masse sjove aktiviteter og overnatninger. Desværre havde vejrguderne ikke fået en mail om eventen, så det blev en sommerlejr i vandets tegn. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

GADBJERG: Når man hører ordet ‘sommerlejr’ forestiller man sig glade børn i korte bukser og t-shirts muntre sig med en masse sjove udendørs aktiviteter på grønne græsarealer og i hyggelige skovkroge, alt imens solen skinner ned fra en skyfri himmel.  

Dette scenarie var da også det tiltænkte udgangspunkt. Da FDF i Gadbjerg i weekenden havde inviteret sine tropper på en hyggelig sommerlejr med det hyggelige træhus ‘Kernen’ for enden af fodboldbanen i Gadbjerg som omdrejningspunkt.  

Sommerlejren startede fredag eftermiddag klokken 17.00, og efter en god gang spisning og forskellige hyggeaktiviteter, var der linet op til overnatning i teltene ude på græsarealet foran Kernen. Men da natteregnen blev til et mindre skybrud, endte det med at FDF’erne enten rykkede ind i hytten eller hjem for at sove. 

Helle og Joakim er ved at gøre den hjemmebagte kage klar til eftermiddagshygge.Foto: Jim Hoff

En helt anden slags vandkamp end det forventede 

Det fortæller Helle Nissen Andreasen og Joakim Savkjær Dahl fra FDF Gadbjerg, mens de står og gør klar til lækker hjemmebagt eftermiddagskage. 

-Der var planlagt en række udendørs aktiviteter, for eksempel vandkamp i solen – men nu er vi røget ud i en anden form for vandkamp, og har derfor måttet aflyse en række udendørs aktiviteter, fortæller Helle og Joakim. 

De lægger ikke skjul på, mens regnen lystigt pisker ned udenfor, at de frygter en ny oversvømmelse i Kernen, for det er ved at være fast tradition, at regnvandet skyller ned mod hytten og kloakken udenfor kan slet ikke trække de store vandmængder - og så er der dømt vandland af den trælse slags. 

 

Lørdag nat måtte overnatningen i teltene på græsset foran Kernen aflyses, da vandet trængte ind i teltene. Foto: Jim Hoff

Hyggen kan man ikke regne væk 

Nuvel, man er vel FDF’er, så man slår naturligvis ikke op i banen. Der bliver spillet spil, fortalt masser af røverhistorier, kløvet brænde, forberedt til bålmad, og en lille gruppe er taget på tur op til bålhytten i kanten af skoven. Det kan godt være, det står ned i lårtykke stænger, men evnen til det sociale og til at hygge sig, kan regnen ikke skylle væk.  

Helle og Joakim fortæller, at der er 25, børn og voksne, med på sommerlejren, og at den kører frem til søndag eftermiddag – om vejret vil.  

-I aften (lørdag, red.) skal vi holde fælles lejrbål i bålhytten. Mens børnene leger, laver vi maden, og det skal nok blive hyggeligt, der er jo trods alt tag på bålhytten, så det skal nok gå, lyder det optimistisk fra de to FDF’ere. 

 

Uanset om det regner eller sner, så kan hyggestunder i bålhytten asltså bare noget. Foto: Jim Hoff