Fin start på genoplivningsforsøget af Sommerfesten i Gadbjerg 

Efter coronaens hærgen for et par år siden plyndrede foreningslivet for såvel medlemmer som for aktiviteter og events har mange bysamfund måttet kæmpe en hård og sej kamp for at få “byen vakt til live” igen. I Gadbjerg har man således her i 2024 sparket gang i Sommerfesten i en light udgave. Og det var en succes. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GADBJERG: Igennem mange år har sommerfesten i Gadbjerg været det helt store faste årlige højdepunkt i byens sociale liv, men som så mange andre steder blev den sparket godt og grundigt til hjørne, da coronaen lukkede landet med udfordrende bivirkninger til foreningslivet. 

Men nu har en flok lokale ildsjæle set lyset og fået lyst til at genoplive den store byfest, - 

-Det er godt nok i en neddroslet udgave i forhold til “de go’e gamle dage”, men det er helt bevidst, for det handler om at komme i gang igen og om stille og roligt at vænne byens borgere til, at nu skal de til at gå til sommerfest igen, fortæller Nette Linde fra Gadbjergs Venner alt imens der på fodboldbanen ved hallen gøres klar til den store kamp mellem land og by. 

Gadbjergs Venner og FDF løftede opgaven 

 I denne udgave spilles der rundbold og ikke som tidligere fodbold, hvor skadeshistorikken simpelthen var for stor, idet mange utrænede gutter og gutinder gav den fuld bundgas uden at tænke på liv og lemmer, smiley! 

Det er den nystiftede forening ‘Gadbjergs Venner’ og FDF Gadbjerg, der i tæt samarbejde har stillet den nye sommerfest på benene. Eventen varede over to dage fredag den 21. og lørdag den 22. juni, og det var med udgangspunkt ved FDF-hytten ‘Kernen’, eller Noahs Ark, som den retteligt burde hedde i forhold til alle de vandmængder huset bliver omringet af i tide og utide.  

Arrangørerne havde stillet et stort festtelt op lige uden for ‘Kernen’, og der var klatretårn, hoppeborg og kæmpegynge til de mindste sommerfestdeltagere at muntre sig med. 

 

FDF Gadbjerg var en del af arrangørgruppen sammen med Gadbjerg Venner, og naturligvis var de klar med bålmad. Foto: Jim Hoff

Positivt: Også de unge viste sig 

Fredag stod den midsommerbål og grillfest, raflekonkurrence, Partners-konkurrence og afslutningsvis med fest med i teltet med live musik og dertil hørende muligheder for at holde væskebalancen ved lige - så godt og vel.   

-Der var superflot opbakning til eventen. Der var hele 180 deltagere til festen i teltet, og heriblandt kunne vi glæde os over end el unge mennesker. Der var for eksempel en række unge, der tidligere har gået på Gadbjerg Skole, der havde benyttet sommerfesten til at holde reunion. Og det var da superherligt, og vigtigt, at de unge får sommerfesten ind under huden. Der skal nye unge kræfter med, så vi kan holde gang i det her koncept også fremover, pointerer Nette, mens der på en “nyvandet” fodboldbane gøres klar til årets sportslige højdepunkt: Kampen mellem land og by. 

 

En god flok unge holdt reunionfest i forbindelse med Sommerfesten i Gadbjerg - og de pyntede gevaldigt på arrangementet - både i festteltet og til rundbold. Foto: Jim Hoff

Hvem bor i byen og hvem bor på landet? 

Indledningsvist er der lidt kærlig fnidder om, hvem der ret beset skal spille på hvilket hold, men det ender med, at folk der bor indenfor byskiltene, spiller på byholdet, og de der bor udenfor, er med på land(s)holdet. 

Der er rigtig flot opbakning til denne drabelige dyst, hvor holdene består af både børn og voksne, og sejrssikkerheden er stor i begge lejre. Igen var der stærkt fremmøde af de unge reunion-mennesker, der stillede op til dyst med store forventninger om at “hamre kuglen helt til Billund”.  

Nu skal vi lige have med i denne beretning, at rundbold jo er et teknisk ret svært spil, hvor det handler om både teknik, præcision og hånd/øjekoordination - og rent løbemæssigt en svær øvelse på det smattede underlag.  

 

Jeps, jeg har den! Og det havde han, den unge gut, der her brillerer i bare tæer på det våde og meget glatte underlag på Gadbjerg Stadion. Foto: Jim Hoff

Knusende sejr til byboerne 

Der blev gået til vaflerne, og vi fik mange gode bud på, hvordan man ikke skal håndtere et rundboldbat, og en ungersvend måtte da også lige have opfrisket reglerne i forhold til at det er bolden og ikke battet, der skal ud at svæve de her 40-60 meter. Men vi fik også mange flotte slag, både af store og små, og ikke mindst løbevilligheden blandt de to hold var tæt på Pierre Emil Højbjerg-dimensioner – meget apropos EM i fodbold.  

Det hele endte med en knusende 15-1 sejr til byholdet, der i triumf og med stor velvillighed lod sig fotografere til den lokale verdenspresse. Og nu vi er ved storsejre, så bankede byens fodboldgutter efterfølgende Billund med hele 11-0 og satte dermed en tyk streg under holdets suveræne oprykning til serie 4.  

Dermed en rigtig fin start på genoplivningen af sommerfesten i Gadbjerg, hvor det sociale og det sportslige gik fint hånd i hånd. Akkurat som i de go’e gamle dage. 

 

Kom så alle mand -så rykker vi igennem! Der skulle kæmpes hårdt om pointene - og her ser vi en flok løbestærke atleter give den fuld bundgas. Foto: Jim Hoff

Du kan se flere fotos fra rundboldkampen i Gadbjerg HER