Finns Auto har vind i sejlene på værkstedet men mangler stadig nyere brugte biler

I 2020 var brugtvognsbranchen i Danmark lidt i knæ, fordi det var svært at skaffe nye brugte biler. Den problematik kan Finn Hoffmann, der er indehaver af Finns Auto i Givskud, stadig nikke genkendende til, for det stadig er virkelig svært at skaffe brugte biler. Til gengæld er der fuldt drøn på ude på værkstedet.

Tekst og foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

BILER: Bilbranchen er en lidt sammensat størrelse lige for tiden. Det fortæller Finn Hoffmann, der er indehaver af Finns Auto i Givskud.

På den ene side går det forrygende på værkstedet, hvor der er rigeligt at se til for de alt 16 ansatte hos Finn Hoffmann. Heraf arbejder de 9 på autoværkstedet, hvor den ene er pladesmed, så er der en dækmand, en undervognsbehandler og to chauffører, mens Britt Fusager Juul sammen med Finn klarer det administrative, og Martin Thy står for salgsafdelingen.

- På værkstedet er der nok at se til, og det er dejligt. Her har vi faktisk fået ansat to nye medarbejdere, så vi er dækket godt ind til at klare alle opgaver – både almindelige biler, el-biler og hybridmodeller. Vores autoteknikere er på kursus flere gange årligt, hvor de henter viden og opdateret faglighed omkring el- og hybridbiler, så vi er klædt rigtig godt på til at servicere vores kunder uanset, hvilket køretøj de kommer med, fortæller Finn.

Mangler omkring 15 nyere brugte biler

Tilbage til problematikken med manglen på brugte biler. Det handler om coronaen og de udfordringer, som opstod i forhold til at skaffe komponenter til nye biler. Dermed opstod der udbredt mangel på nye biler, og det betød, at der ikke var gang i handlen med brugte biler – fordi folk beholdt deres biler, idet de jo ikke kunne få en ny bil, eller fordi der var op til 2 års ventetid på en ny bil. Samtidig har leasingselskaberne også haft svært ved at skaffe nye biler, så alt i alt står man med et presset brugtvognsmarkedet.

- Det er meget vanskeligt, faktisk tæt på håbløst at skaffe nyere brugte biler på markedet lige nu. Vi har da nogle stykker, men vi mangler nok omkring 15 biler i at nå op på det niveau, der er tilfredsstillende i forhold til det udbud, vi gerne vil præsentere vores kunder for, forklarer Finn.

Indehaver Finn Hoffmann og sælger Martin Thy mangler i den grad nyere brugte biler.Der er rigelig plads på plænen med brugte biler. Foto: Jim Hoff

Bilbeskyttelse – nu er et godt tidspunkt

Bilbeskyttelse og undervognsbehandling er også en service, der ydes his Finns Auto i Givskud – og det har det været i nu 32 år. I 2007 byggede Finn en ny hal till undervognsbehandling, hvor man sagt med glimt i øjet kan få udført ”sort arbejde”. Her huserer René Madsen, der har 6-7 års erfaring som undervognsbehandler.

- Nu er det helt rigtige tidspunkt at få undervognsbehandlet sin bil – og det gælder både nyere og ældre biler. Selvom vores vi tre måske ikke er så hårde som tidligere, er det stadig vigtigt, at man beskytter sin bil. Her kan vi undervognsbehandle både små og store biler. Selv autocampere og håndværkerbiler kan vi klare, idet vi har en speciallift, der eksempelvis kan håndtere en stor autocamper, siger Finn.

Derudover kan firmaet også levere serviceaftaler, ligesom man også hos Finns Auto kan lease biler. I brugtbilssegmentet finder vi også el-biler og hybridbiler, meget apropos de veluddannede autoteknikere på værkstedet.

- Som sagt er vores svende på kursus 2 gange årligt, og de har nu oparbejdet en masse erfaring i at reparere el- og hybridbiler. Det er jo stort set dagligt, sat vi har en el- eller hybridbil inde til service/reparation, og på den måde er vi på forkant både mht. knowhow og erfaring, når det for alvor går løs med elbiler om nogle år. Og det er betryggende både for os her på værkstedet og vores kunder, pointerer Finn.

Finns Auto har i 32 år tilbudt undervognsbehandling. Her er det Finn og undervognsbehandler Rene Madsen foran den store undervognsbehandlingshal. Foto: Jim Hoff

Vigtigt at give sig god tid til kunderne

Selv er han ikke så meget at finde mere på værkstedet med hovedet nede i en motor. Han har det store overblik, hjælper til i administrationen og skulle der komme en kunde forbi, der lige skal have skiftet en pære, springer Finn gerne til.

- Det handler om at give sig tid til sine kunder, at have en god dialog med dem og at vise velvilje, når de dukker op med et akut problem. Den ekstra tid vi giver til kunderne er jo givet rigtig godt ud i den sidste ende. Og skulle det tage et par timer ekstra, så er det sådan det er – det at have et autoværksted er ikke bare et job – det er en livsstil, konstaterer Finn.

Du kan se mere til Finns Auto her på virksomhedens hjemmeside HER

Det er også muligt at få sin autocamper undervognsbehandlet hos Finns Auto. Foto: Jim Hoff

Finn er ikke ret meget på værkstedet som mekaniker, men han hjælper gerne som her en kunde, der lige kommer forbi og skal have skiftet en pære. Foto: Jim Hoff

Undervognsbehandler René Mdsen har 7 års erfaring med at undervognsbehandle biler - både store og små. Foto: Jim Hoff