Flot, farverigt og fornøjeligt: Kanonopbakning til gymnastikopvisningen i Vonge 

Det blev en rigtig fin forårsfest, da Øster Nykirke IFs gymnastikafdeling lørdag den 13. april inviterede til gymnastikopvisning i Vonge-Kollemortenhallen. Udenfor forkælede forårssolen folket med lys og varme, og inde i hallen stod 10 veloplagte gymnastikhold klar til også at sprede lys og varme – og brede smil.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

VONGE: Det blev en rigtig festdag, da gymnastikafdelingen i Øster Nykirke IF åbnede dørene til Vonge-Kollemortenhallen lørdag eftermiddag i sidste uge. Der stod gymnastikopvisning på plakaten, og det er en event, der i den grad kan trække folk af huse, selvom om vejret inviterede til havearbejde og grill på terrassen. 

Arrangørerne havde stillet massevis af stole op, endda nogle rækker flere end man plejer, og det var en god ide, for folk myldrede ind ad dørene og besatte de mange siddepladser. Denne massive tilslutning gjorde ikke dagens optrædende, gymnasterne, mindre veloplagte. Lige fra de helt små ‘Hoppelopper’ og op til de en lille smule ældre ‘Svedige Mænd’ pumpede adrenalinen.  

Det var showtime! 

 Det hele startede som traditionen byder med en festlig faneindmarch. Foto: Jim Hoff

Faneindmarch og nationalsang 

Dagen startede med den traditionelle faneindmarch efterfulgt af den stående afsyngning af den danske nationalsang. Og tekstafsnittet der fortæller om et yndigt land, der står med brede bøge, er jo tæt på at blive højaktuel med det sprudlende forår på vej. 

Og netop ordet sprudlende blev kodeordet for dagens opvisning, der i nævnte rækkefølge blev præsenteret for det veloplagte publikum: Forældre/barn, Hoppelopperne, Rope Skipping, SD Holf, Instruktørindslag, Gudenåens Springhold 0.-2. klasse, Svedige Mænd, Rytme/Dan, Gudenåens Springhold 3. klasse og op og Vejle Springteam. 

Fire seje piger fra skolen med SD-holdet 

Ud over de lokale gymnastikhold havde man besøg af Rope Skippingholdet fra Nr. Snede og Vejle Springteam, ligesom der også var fint besøg af et lokalt gæstehold, nemlig SD Holdet, der er et hold, som kører i frikvartererne på Øster Nykirke Skole. 

Her er det fire piger fra 4. 5. klasse, Naya, Ea, Maia og Thea, der helt frivilligt tilbyder at lave dans og gymnastik med eleverne på skolen, og dette herlige hold fik naturligvis også plads på gulvet ved dagens gymnastikopvisning. Pigerne blev efter opvisningen hyldet af Torben Spejlborg fra Øster Nykirke Skole, hvor han fortalte om det godhjertede og fine projekt – og de herlige piger fik da også lige en gavepose med hjem.  

 

SD-pigerne fra 4.-5. klasse blev hyldet efter deres fine opvisning med deres danse/gymnastikhold. Foto: Jim Hoff

Farverige og dejligt skøre instruktører 

Udover de herlige indslag med børn/forældre og en masse dygtige unge akrobater, rytme/dansehold, brillerede Rope Skippingholdet fra Nr. Snede med en flot og imponerende opvisning, der fik stående bifald.  

Inden pausen røg gymnastikafdelingens instruktører så på gulvet med en farverig og sjov opvisning, hvor de indledningsvist hev publikum ud på gulvet til en fed gangs diskodans, inden de gik i gang med en masse springakrobatiske øvelser, hvor et par af de dygtige instruktører flere gange var ved at ryge gennem taget på Vonge-Kollemortenhallen.  

Instruktørerne lavede et festlig tog farverigt indslag, hvor de hev publikum med ud på gulvet til en gangs disko-daskodans. Foto: Jim Hoff

 Comeback til svedige mænd 

Opvisningen gav også comeback til holdet “Svedige Mænd”, der har været fraværende fra opvisningen et par år. Men nu er de tilbage i topform – naturligvis med instruktør Torben Spejlborg i spidsen.  

Løbende under opvisningen kunne publikum fornøje sig med kaffe og kage, ligesom der var popcorn til den yngre del af publikum. Og det blev en rigtig fornøjelig dag i familiens tegn, hvor flere generationer fra de to bysamfund var samlet om en rigtig flot og farverig forårsopvisning.  

Dejligt at se, at gymnastikken i lokalsamfundene i Vonge og Kollemorten på denne måde kan være med til at skabe en lille byfest, hvor man samles om noget så livsbekræftende som glade børns gymnastiske udfoldelser.  

 Du kan se masser af fotos fra opvisningen HER

 

Mor/barn-holdet gav den fuld gas - og de fik da også fortjent bifald for deres herlige udfoldelser, der kaldte både på smil og benovelse. Foto: Jim Hoff