Flot hyldest fra Rotary Give til dansk-ukrainsk kvinde fra Thyregod

Tirsdag aften i uge 51 afholdt Rotary Give møde på Diagonalkroen, som de så ofte gør, men denne gang var ganske speciel, idet man gav plads til at hylde en lokal kvinde, der i den grad leverer nødhjælp til Ukraine. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

VELGØRENHED: Vi kender alle den fine historie om Rotary Give, der tilbage i januar fik sendt generatoren fra sygehuset i Give til Ukraine, og mange kender også til det lokale Rotarymedlem Viggo Nørtofts ture til Ukraine med nødhjælp.  

Rotary har som forening stor fokus på netop at sende hjælp til det krigsramte land, og netop dette var på en måde aftenens tema efter maden.  

Her var det præsident Børge Larsen, der tog ordet og annoncerede uddeling af en række PHF-emblemer (Paul Harris Fellower), som symboliserer en særlig udmærkelse af en person - rotarianer eller ikke-rotarianer - der i sit virke går ind for Rotarys idealer.  

Først var det Brian Kristensen og Benny Kirkeby, der fik deres emblem. Brian for sit flotte arbejde med de to fine og særdeles populære bøger om Give og omegns historie, og Benny for sit glimrende arbejde med Rotarys lotteri.  

Herefter var det Viggo Nørtoft og Henrik Damø, der begge fik et skulderklap, og et PHF-emblem, for deres helhjertede virke omkring Ukraine.

 Aftenens interne PHF-modtagere var Brian Kristensen, Benny Kirkeby, Viggo Nørtoft og Henrik Damø. Foto: Jim Hoff

Eminent hjælpeindsats 

Mens det var præsidenten himself, der påsatte de to første PHF-emblemer, var det aftenens gæst, Anna Larsen, der fik fornøjelsen af at fæstne emblemet til Viggo Nørtoft og Henrik Damø - eller til deres skjorter/trøjer, hvilket gav rigtig god mening, idet Anna er fra Ukraine.  

Og Børge Larsen bad hende efterfølgende blive stående et lille øjeblik endnu – og det var der en rigtig god grund til. 

Den gode danskgifte ukrainske kvinde bor i Thyregod, og hun har siden krigens udbrud i Ukraine stort set fra første uge indsamlet og leveret nødhjælp til Ukraine.  

Faktisk står hun bag hele 10 sendinger til sit hjemland, og der var netop derfor, at den lokale Rotary-præsident bad Anna blive stående et øjeblik.  

Hun skulle nemlig også hyldes og beæres med et PHF-emblem for sit flotte og godgørende arbejde med at sende hjælp til den nødstedte befolkning i de områder i Ukraine, der er ramt af krigen.  

Helt i Rotarys ånd 

Det var naturligvis hendes tætte samarbejdspartner omkring Ukraine, Viggo Nørtoft, der fik æren at af sætte emblemet på en synligt stolt Anna.  

-Vi er glade for, at vi kan hylde Anna Larsen på denne her måde. Det er jo sådan, at man ikke nødvendigvis behøver være medlem af Rotary for at modtage PHF-emblemet. Vi synes helt bestemt, at Annas virke for Ukraine er værd at hædre hende for, og hendes flotte arbejde er så meget i Rotarys ånd, så det var helt oplagt, konstaterede Børge Larsen, mens salen helt fortjent applauderede den ukrainske kvinde for hendes store uegennyttige indsats.  

40-årige Anna Larsen bor som sagt i Thyregod med sin mand Martin og arbejder blandt andet som freelance tolk hos Tolkdanmark. Hun er oprindeligt fra den ukrainske storby Dnipro, men har som sagt slået sig ned i Thyregod med Martin og børnene.  

Tillykke herfra til Anna med den fine udmærkelse - og rigtig godt tænkt og set af den lokale Rotary-klub.

 Rotarys præsident, Børge Larsen, viser her Anna Larsen PHF-emblemet- og kort efer var hun den stolte indehaver af emblemet. Foto: Jim Hoff