Flot hyldest til legendarisk egnsret - Vongebøffen fik velfortjent kærlighed – og mor Olga var med

Folk der bor her på egnen og folk med en vis aldersmæssig rutine i rygsækken kender nok alle godt begrebet ”Vonge-bøffen”. Og der er ikke tale om en solid højre back på Øster Nykirkes 1. hold i fodbold, nej der er tale om den legendariske ret, som Olga og Ole Kragh serverede på kroen i Vonge, dengang kroen var i fuld vigør. Løber mundvandet ikke allerede? 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

VONGE: Der findes myter og legender indenfor mange kategorier og sider af tilværelsen. Musik, sport og politik. Men hvis vi nu går lidt ned i øjenhøjde og tænker ud fra livets basale drifter, så kommer vi ikke udenom kategorien ”god mad”. 

Og så er det, at Vonge Kro kommer ind i billedet. For gennem tæt på en menneskealder kunne man her få den legendariske Vonge-Bøf serveret med både charme og ynde af det lige så legendariske kroværtspar, Olga og Ole Kragh. 

De har ikke huseret på kroen, der i dag ikke mere fungerer som kro, i en del år, men det afholdt dog ikke Borgerforeningen i Vonge til at komme op med en usædvanlig god idé. 

– Skal vi ikke lave en hyldestaften til Vonge-Bøffen? Som sagt så gjort, og det skulle vise sig at blive en vældig god og populær ide. 

 

Vonge-bøffen var en populær spise da Olga og Ole Kragh havde Vonge Kro - og det kunne man godt se, da de 72 gæster satte sig til bords for at nyde den gode ret. Foto: Tove Kjeldsen

Æresgæst: Olga Kragh

- Der blev hurtigt udsolgt, da vi i Vonge Borgerforening annoncerede fællesspisning af Vongebøf fredag d. 28.4. i Vonge-Kollemorten Hallen for foreningens medlemmer. Allerede efter et døgn var der stort set udsolgt. Så vi lavede en venteliste til folk, som ville vente til kl. 19 med at spise. Det blev til i alt 72 gæster i forskudte hold, fortæller Tove Kjeldsen fra borgerforeningen. 

Aftenen, og den berømte ret, blev krydret med et rigtig fint besøg, idet borgerforeningen havde inviteret Vongebøffens mester, tidligere kroejer Olga Kragh, som har lavet tusindvis af Vongebøffer i sin tid som kro-mutter på Vonge Kro. 

- Hun har om nogen sat Vonge på Danmarkskortet, for hvor mange langt fra Vonge har ikke kendt til Vongebøffens - og dermed Vonges - eksistens? siger Tove Kjeldsen.

Hun kan ydermere berette, at det blev til et rigtig glædeligt gensyn mellem gæsterne, og over bøffen og den efterfølgende kaffe med kringle blev der snakket lystigt om de gode gamle dage på Vonge Kro. Og dem var der mange. 

 

Olga Kragh var aftenens æresgæst og hun havde taget sin datter Hanne med til den glimrende event. Og de nød begge to comebacket til den populære bøf. Foto: Tove Kjeldsen

Ros fra kromutter

Og der var også nogle, der gik hjem fra denne godt tænkte sammenkomst denne aften med særligt brede smil. 

- Olga gav os frivillige UG for bøffen og arrangementet. Men ok, hun har jo altid været så venlig og høflig. Aftenens gæster udtrykte i det udleverede spørgeskema også stor tilfredshed med arrangementet - og ikke mindst bøfferne, samt opfordringer til gentagelse. Så hvem ved? Og frem for alt, vil vi gerne sige tusind tak for den fine opbakning og feedback, lyder det anerkendende fra Tove Kjeldsen, der tilføjer: 

- Det skal også noteres, at Olgas datter, Hanne, også var med til eventen til stor glæde for alle, da hun jo også var et kendt ansigt på Vonge Kro. Olga var meget glad for gensynet med mange af de gamle venner og kunder - ja, hun var helt rørt.

 

Hyldesten til Vonge-bøffen blev en stor succes, og måske man på et senere tidspunkt gentager succesen. Foto: Tove Kjeldsen