Flot lokal milepæl: Thyregod Svømmeklub kan fejre 50-års jubilæum

For 50 år siden sørgede lokale ildsjæle for, at Thyregod fik sin helt egen svømmehal, og denne milepæl skal naturligvis fejres på bedste vis. Det sker under Thyregod-Dagene lørdag den  19. august.

 Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

THYREGOD: Alt imens den store lokale byfest i Thyregod buldrer derudaf, afholder byens hæderkronede svømmeklub fest. Og det er der en helt særlig grund til, for i 2023 runder svømmeklubben en flot milepæl.

Klubben kunne 6. august nemlig fejre 50-års jubilæum, og det bliver fejret på behørig vis – faktisk over to omgange samme dag. Det vender vi tilbage til.

Lukket reception med boglancering

Thyregod Svømmeklub er klar med spækket program, hvor klubben den 19. august inviterer hele byen og omegnen til jubilæumsfest med reception, lancering af jubilæumsskrift, kaffe og kage, taler, foredrag og åbent hus i svømmehal og badeland.

I anledningen af klubbens jubilæum har klubben fået udarbejdet et historisk festskrift over klubbens første 50 år. Derudover bringer bogen også fortællingen om historien tilbage til 1936, hvor de første friluftsbade kom i tankerne.

Bogen lanceres, lørdag den 19. august 2023 ved en lukket reception or inviterede gæster fra klokken 14.00-15.00.Her vil der være velkomst ved klubbens formand Christian Friedrich og herefter bogsignering. Her er klubben værter ved en let forfriskning.

Officiel reception fra 15.00

Klokken 15.00 – 16,30 løber den officielle reception af stablen, og det er for alle. Her vil der være åbent hus i svømmehal og badeland, udnævnelse af andet æresmedlem, åben, foredrag, taler og en masse andet.

Blandt talerne finder vi kulturudvalgsformand, Dan ArnIøv fra Vejle Kommune, Formand for SvømDanmark, Pia M Johansen, DGI stiller med en repræsentant, der holder en tale, og Niels Clemmensen, formand for Center Thyregod, er også på plads med bevingede ord.

Klokken 16:00 er der oplæg ved svømmeklubbens tidligere formand og instruktør, Svend Andersen, som vil berette om 1980'ernes udvekslingsture til Irland. I forbindelse med denne reception serveres der kaffe og kage – og der vil også være åbent hus i svømmehal og badeland for alle.