Flying Superkids – nu med Mads fra Give i luften

Man kan nok godt konstatere, at Mads Egsgaard i disse dage på flere måder er i den 7. himmel. Han er nemlig blevet udtaget til gymnastikgruppen “Flying Superkids”, en flot kulmination på en masse målrettet træning. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DE SEJE UNGE: Talent tilsat hård og målrettet træning lønner sig. Det er 12-årige Mads Egsgaard fra Give et lysende eksempel på. Han er netop blevet udtaget til gymnastikgruppen “Flying Superkids”, der er en gymnastikgruppe med 55 børn og unge, der rejser rundt i verden og optræder med en to timers opvisning / forestilling med gymnastik, akrobatik, dans, sang og forskellige spring. 

“Flying Superkids” er flagskibet i gymnastikforeningen Gymnastikgården, som ligger i Aarhus V og har 350 medlemmer, og hos konceptet “Flying Superkids” har man ekstra meget fokus på talentudvikling. 

 Flying Superkids er en overbygning på Foreningen Gymnastikgården i Aarhus. Foto: Flying Superkids

Gymnastik i blodet 

Mads blev her i januar måned sammen med 6 af sine kammerater på holdet udtaget til “Flying Superkids”, og de skal nu være end el af den gruppe, der rejser rundt og giver shows 

Udtagelsen vækker naturligvis stolthed både hos Mads og hans forældre Loa og Michael, hvor sidstnævnte er mangeårig instruktør i Give GIFS gymnastikafdeling, mens Loa gennem en håndfuld år sammen med Mette Vestergaard er tovholder på den store årlige motionsevent, “Walk-a-Fun-Thon”.  

Så sansen for bevægelse, gymnastik og foreningsliv er på ingen måde fremmed for Mads. 

Loa fortæller, at Mads det sidste år har kæmpet en brav kamp med 3 træninger om ugen på Flying Superkids Junior-holdet i Århus tilsat 3 ugentlige styrketræninger hjemme i Give. 

”Det betaler sig at kæmpe” 

-Over 20.000 armbøjninger og mavebøjninger er det blevet til det sidste år. Det betaler sig at kæmpe, for nu er Mads udtaget til at være en del af det officielle ‘Flying Superkids’ hold og skal rejse rundt og lave shows i hele Danmark, fortæller Loa med et stort smil. 

Mads’ lillesøster Mathilde på 10 år er også tilknyttet Gymnastikgården, og hun blev den 31. januar faktisk rykket op på juniorholdet, det hold som storebror Mads nu er rykket videre fra til selve “Flying Superkids-holdet”.

 

Mads Egsgaard fra Give, den flotte høje fyr yderste til højre, er blevet udtaget til "Flying Superkids", og skal nu med på turne med det fantastiske show. Privatfoto