Flyvehop i Torvegade: Surprise-julegave fra kommunen til Give

Så blev det da i den grad jul i Give. Og Vejle Kommune overrasker med en stor julegave til byen og ikke mindst Torvegade i form af en masse ekstra asfalt.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslkalavis.dk  

GIVE: Nu får vi langt om længe bilerne ned i fart i den ende af Torvegade, der løber forbi Ikærskolen og Ikærhallen. Ikke fordi samtlige bilister af sig selv er blevet mere forsigtige og sikkerhedsbevidste, men fordi der nu ligger en ekstra motivation på vejen i forhold til at sænke farten.  

Og det er noget af en overraskelse for mange, at der nu er etableret ‘hump’ på vejen. Hele to steder er der blevet lagt ekstra høj asfalt ud på vejen fra lyskrydset og ned til afkørslen til Ellevej.  

Hovsa? Hvad var det?

Mange bilister er siden torsdag eftermiddag blevet noget overraskede over, at der nu pludselig er hele to chikaner/vejbump, man skal forholde sig til som bilist på Torvegade.  

Men bortset fra det er det en fantastisk god ide, at der nu er lavet foranstaltninger, der motiverer visse fartglade bilister til at sænke farten på en vej, der er flittigt benyttet af skolebørn og børn der skal til idræt i hallen - så hatten af for den beslutning.  

Lad os for fuldstændighedens skyld håbe, at der bliver skiltet med de nye vejbump – der er jo ingen grund til at skjule gode nyheder, hverken til jul eller til daglig. 

Vejbump nr. 2 er et "dobbeltbump", som man ser her. Foto: Jim Hoff