Fodbolden løfter lokalsamfund: Grønbjerg-Langelund IF indlemmet i Future Vejle 

Grønbjerg-Langelund Idrætsforening fra den vestlige del af Vejle Kommune bliver den 1. juli samarbejdsklub nummer 31 under Future Vejle. 

Af Lars Christensen

VB Akademiets spillere og trænere er i øjeblikket på velfortjent sommerpause fra dagligdagen i Lysholt, men udenfor banen kan børne- og ungdomsudviklingstræner Peter Lund nu løfte sløret for, at klubsamarbejdet Future Vejle udvides med Grønbjerg-Langelund Idrætsforening. 

- Future Vejle er en af grundsøjlerne på VB Akademiet og her skal vi favne bredt. I arbejdet med at samle klubberne i Vejle Kommune under Future Vejle har vi arbejdet i yderområderne, og tidligere har vi præsenteret Øster Starup Vester Nebel, Gaarslev GF og Aale UI.  

Føler vi kan være med til af løfte klubben  

- Denne gang er turen kommet til den vestlige del af kommunen, hvor vi har haft en god og konstruktiv dialog med Grønbjerg-Langelund Idrætsforening og de har også været meget lydhøre omkring vores idéer til et samarbejde og en udvikling af deres tilbud, indleder Peter Lund, der er ansvarlig for klubsamarbejdet. 

- Det er en lille klub med få medlemmer, men med gode aktiviteter, og dem vil vi gerne være med til at støtte op om og udvikle. Vi føler, at vores tilbud kan løfte klubben som helhed, men også både spillere og trænere, og det skulle gerne blive et samarbejde, som gavner begge parter i fremtiden, siger Peter Lund. 

Skal rumme både store og små klubber 

Future Vejle-samarbejdet har været under løbende udvikling i de senere år, og det gælder både antallet af samarbejdsklubber, men også tilbuddene og det netværk som skal være med til at samle børne- og ungdomsfodbolden i området. 

- Det er vigtigt for os som akademi og klub, at vi både kan rumme de store klubber med mange medlemmer og de mindre klubber, der også spiller en vigtig rolle i de mindre lokalsamfund. I Grønbjerg-Langelund Idrætsforening har de allerede igangsat ekstra træningstilbud til lokale spillere, der søger lidt mere. Det er en klub, som på trods af størrelsen, er meget lydhøre overfor, hvad vi har af tilbud til deres trænere og medlemmer.  

-Vi kan tilbyde ATK+ Center for U10-U12 spillere med et ekstra talent og for U13-U15 spillerne er der også ekstra træningstilbud. Men mest håndgribeligt, så kommer vi i første omgang til at spare med klubbens trænere omkring børnefodbold, og de får mulighed for at suge til sig via vbcoaching.dk, siger Peter Lund. 

 

GLIF har via Martin Sølund og Jesper Duus fået gang i et rigtig godt fodboldprojekt ved navn GLIF Academy, så viljen og evnen til at levere på en høj fodboldhylde er bestemt til stede i den lokale fodboldklub. Foto: Jim Hoff

GLIF-børn skal løbe med VB’ere på banen i Superligaen 

Tilbuddene til Grønbjerg-Langelund Idrætsforenings medlemmer er også, at de bliver en del af den mere kommercielle pakke som rækker ud over de aktiviteter hvor spillerne har støvler og benskinner på. 

- Allerede til den første hjemmekamp for 3F Superliga-holdet i den nye sæson vil medlemmer fra Grønbjerg-Langelund være indløbsbørn eller boldhentere. Derudover så bliver der årligt klubbesøg med spillere fra Vejle Boldklub. På vegne af Future Vejle-samarbejdsklubberne og VB Akademiet vil jeg gerne byde Grønbjerg-Langelund velkommen i folden og vi håber, at samarbejdet vil gavne begge parter i fremtiden, siger Peter Lund. 

Ønsker tættere tilknytning til Vejle Kommune 

Hos Grønbjerg-Langelund IF har man gjort sig flere overvejelser inden man meldte sig under fanerne på VB Akademiet og i Vejle Boldklub, det forklarer Martin Sølund, der er bestyrelsesmedlem i den nye samarbejdsklub. 

- Når vi har søgt mod VB Akademiet, er det i erkendelse af, at vi som lokalsamfund og fodboldklub har brug for lokalforankring for at skabe et attraktivt miljø for vores børne og ungdomsspillere, hvor de kan udfolde deres potentiale uanset deres niveau. På trods af, at vi er en forholdsvis lille klub, så har vi tidligere haft spillere på ATK+ Center andre steder, men efter x antal år hopper GLIF ud af FC Midtjylland og over til VB, også fordi vi ønsker tættere tilknytning til Vejle Kommune, og derfor er vi søgt mod Vejle. 

-  Vi har igangsat et tilbud til lokale spillere med et ekstra talent, hvor de hver fredag træner fx tekniske færdigheder. Den her gruppe af unge spillere er fra flere klubber i vores område, og de er i aktion fire-fem gange ugentligt, så der er masser af gå-på-mod i vores klub. Hvis de er dygtige nok, så har VB Akademiet også flere udfordringer til dem, siger Martin Sølund. 

Håber det kan løfte klubben 

Den nyeste klub i Future Vejle-samarbejdet har godt og vel 100 medlemmer. 

- Det yngste hold pt. er U10 og så har vi op til Old Boys. Traditionelt har vi traditioner for gode fodboldspillere i GLIF, som også kommer videre til naboklubber og spiller på et forholdsvis højt niveau i ungdomsfodbold. Vi håber at vores indtræden i Future Vejle kan gøre vores fodboldmæssige tilbud og klubbens struktur bedre, ligesom hele oplevelsesdelen omkring en 3F Superliga-klub også ser meget attraktiv ud for vores medlemmer. Vi ser meget frem til at indtræde i klubsamarbejdet og sparre med andre Future Vejle-klubber, så glæden over at være med at gensidig, siger Martin Sølund. 

 

26-årige Peter Lund er børne- og ungdomsudviklingstræner i VB, og han har også ansvaret for Future Vejle-samarbejdet. Her er han sammen med Martin Sølund fra Grønbjerg Langelund IF, som er blevet en del af Future Vejle. Privatfoto