Foredragsaften samlede 31.000 ind til Trine

Tirsdag aften den 19. september holdt Susanne Rye foredrag på Filskov kro til fordel for Trine Sejrup, der lider af sygdommen ME. Hun skal bruge 400.000 kroner for at få behandling i udlandet, og Susannes gratis foredrag med dertil hørende andre indsamlinger indbragte 31.000 kroner

Tekst Jim Hoff/foto Søren Grunnet – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FILSKOV: Der var fuldt hus så godt og vel tirsdag aften, hvor Susanne Rye leverede sit foredrag om familiens oplevelse af sønnen Daniels situation som gidsel hos IS i 13 måneder. Susanne leverede foredraget gratis til Trine Sejrup, der lider af den sjældne sygdom ME, og som står og skal bruge 400.000 kroner til behandling i udlandet.  

Aftenens publikum skulle betale 100 kroner for en billet, og det tilbud var der 210, der sagde ja tak til – plus det løse.  

- Det var en rigtig fin aften, og dejligt at der dukkede så mange op. Jeg havde jo i mit stille sind håbet på, at der ville komme 100 – og havde inderst inde drømt, at der blev udsolgt. Og det blev der, og det var så fint, siger Susanne.  

Trine Sejrup (grøn bluse) vat selv til stedet under Susanne Ryes foredrag. Foto: Søren Grunnet

Send gerne lige 25 kr. pr. Mobile pay 

- Selve foredraget indbragte 21.000 kroner, og derudover kom der yderligere 10.000 kroner i kassen via salg ved tombola, hvor Min Købmand i Filskov havde doneret 3 gavekurve. Vi havde også nogle eksemplarer med af Daniels klimabog, Mens Vi Venter, som vi solgte af – og her donerede Daniel 50 kroner pr solgt eksemplar.  

- Derudover lancerede jeg et koncept, vi selv brugte, dengang vi selv samlede penge sammen, så vi kunne få Daniel hjem fra fangenskab. Under en gymnastikopvisning bad vi folk undvære 25 kroner pr. Mobile Pay – og finde 5 venner/familie, der også ville donere 25 kroner. Det fungerede fint, og det gjorde det også tirsdag aften, fortæller Susanne. 

De fleste kan godt undvære 25 kroner 

Hun vil stadigvæk opfordre folk til at sende 25 kroner til Trines kamp mod ME – og at finde 5 andre, der gør det samme, så man kan nå op på de ønskede 400.000 kroner.  

- Jeg tænker da, at de fleste kan undvære 25 kroner, så ud fra tanken om mange bække små, kan det også blive til en del penge, hvis der er mange, der byder ind, konstaterer Susanne. 

Man kan støtte Trine via mobile pay på telefonnummer 12 50 17, og nederst her på siden kan du se, på hvilke andre måder, du kan støtte hede.  

Med de 31.000 inde på kontoen mangler Trine nu cirka 70.000 kroner i at nå de nødvendige 400.000 kroner.

 Der var fine gavekurve fra Min Købmand i Filskov til tombolaen. Foto: Søren Grunnet

Stor tak fra Carsten og Camilla

- Trine var selv til stede ved foredraget, og jeg talte da også lidt med hende. Hun var naturligvis rigtig glad for at vi kunne samle 31.000 kroner sammen, men hun var forståeligt nok også træt efter en lang, men rigtig god aften, siger Susanne.  

Efter Susannes hjertegribende hudløst ærlige foredrag gik Trines kæreste Carsten og Trines søster  

Camilla på scenen og takkede både Susanne Rye og Filskov kro for det flotte og velgørende arrangement.  

En rigtig fin aften med flot opbakning med henblik på at støtte et rigtig godt formål - sådan skal det være.

Trines kæreste Carsten og søster Camilla takkede Susanne Rye og Filskov kro for det flotte arrangement, der alt i alt skaffede 31.000 til Trines kamp mod ME. Foto: Søren Grunnet.