Foreningslivet forvandler tunge watt og pedaltramp til gode penge til det nye idrætscenter

Det er på flere fronter hårdt arbejde for et lokalsamfund at stable et nyt moderne idrætscenter på benene. For ud over de tildelte kommunale midler skal man i Give også selv tilvejebringe i omegnen af 18 millioner kroner, for at få det færdige projekt til at ligne det, det hedder på papiret: Et nyt moderne idrætscenter der kan samle foreningslivet i byen. Den 27. januar skal der cykles penge ind, og hvad det går ud på, kan du læse mere om her. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

FORENINGSLIV: Hvis du kommer ned i Brugsen lørdag formiddag den 27. januar, kan det godt være, at du får dig noget af en god, sjov og lynhurtig overraskelse. Her vil forhallen nemlig være fuld af knivsparke spinningscyklister, der tramper i pedaler og kampsveder for en god sag. 

Det handler som indledningsvist påpeget nemlig om at skaffe midler til det indvendige indhold af det nye idrætscenter ved Søndermarkskolen. På den konto har en lang række lokale foreninger sat sig sammen og fået stablet et cykelsponsorløb på benene, som kører ud over rampen lørdag den 27. januar fra klokken 9.00 til 12.00 i forhallen i Brugsen i Give.  

Målet er som sagt at skaffe midler til inventar, tribuner, idrætsudstyr generelt og springgrav, så man kan præsentere brugerne for et tidssvarende idrætscenter med de nødvendige og relevante faciliteter. Og det koster jo penge. 

Et samlet foreningsliv træder til 

Det er her, det lokale foreningsliv er ude med en appel til sine medlemmer om at være med i denne indsamlingsproces under arbejdstitlen: “Et samlet foreningsliv i Give er nu ved at finde de sidste penge til inventaret til hallen, tribuner, idrætsudstyr osv.” 

I en meddelelse sendt ud til alle foreninger opfordrer et “cykeIsponsorudvalg” foreningernes medlemmer til at støtte spinningseventen i Brugsen. 

- Ideen med arrangementet er at samle penge ind til specifikke formål. Via private sponsorater der giver et beløb pr. kørt/målt kilometer. Der vil dagen igennem blive udtrukket vindere blandt alle, der støtter arrangementet. Det er eksempelvis VIP-billetter til Skjern Håndbold, dagbilletter til Wow Park, gavekort til Give Handel & Erhverv og meget andet godt.

- Men vigtigst af alt, så er du/I med til at gøre en forskel på helt specifikke projekter, som vi på dagen vil kunne se, om vi helt eller delvist får finansieret, og hvor langt vi så har tilbage derfra, lyder den motiverende opfordring. 

Hver forening vil være repræsenteret med cykler, ligesom man som erhvervsdrivende også kan få en cykel. Derfra er det så den store fælles opgave at få samlet så mange kroner ind enten i fast beløb eller pr. kørt km.  

Gerda Jørgensen: Vi skal som foreninger være med til at få det her projekt op at flyve 

Avisen har talt med Give GIFs formand, Gerda Jørgensen, der ser frem til den store dag i samarbejdets tegn foreningerne imellem. 

- Det er rigtig fint, hvis vi som foreninger kan være med til at hjælpe det nye idrætscenter i mål i forhold til at skaffe midler til indhold, tribune, måltavle osv. Som udgangspunkt skal der skaffes 1,25 millioner kroner, og der er jo allerede en del projekter i gang med henblik på at tjene penge til idrætscentret: Der er salg af Bamboosa-strømper og pantindsamling, og nu er denne her spinning-event så næste skridt. 

- Vi skal som foreninger gøre alt hvad vi kan for at få det nye idrætscenter godt op at flyve, for en ny hal uden måltavle og tribuner, det er simpelthen bare ikke godt nok, pointerer Gerda Jørgensen.  

Give GIF har booket 3 cykler og stiller med 9 ryttere fra deres afdelinger. Det er eksempelvis svømmeafdelingen, square dance og aktive ældre, der sammen med stort set alle de andre afdelinger under Give GIF stiller op. 

Give HK stiller med et bomstærkt hold: Cykelpigerne Ida og Julie, Lars Secher danbolig, Martin Østergaard Vestjysk Bank(her er Kim Birk med på foto som stand-in, og Jørgen Møller Sparekassen Kronjylland, hvor det er Tina Uth, der tager den som stand-in. Foto: Jim Hoff

Alle indcyklede beløb går direkte til inventar 

Give HKs Erhvervsklub kunne også torsdag aften før 2. divisionskampen mod Otterup præsentere det hold, de stiller med. Det er Martin Østergaard fra Vestjysk Bank, Jørgen Møller fra Sparekassen Kronjylland, Lars Secher fra danbolig og de to danmarksberømte cykelpiger Ida og Julie.  

De deltagende hold fordeler sig således: Hold 1: kl. 09.00-10.00 Hold 2: 10.00-11.00 Hold 3: 11.00 — 12.00. Der cykles 55 min. pr. deltager.

Men det er selvfølgelig også muligt at cykle 3 timer. Der er også en mulighed for de yngste til at bidrage til indsamlingsfesten, for der laves i hallen en børnebane, som omkranser spinningscyklerne. Her kan børnene også cykle for sponsorater fra tilskuerne eller andre, som inden dagen har valgt at sponsorere med et beløb pr. runde.  

- Det har dermed været op til de enkelte foreninger at hjælpe med at finde så mange sponsorer som muligt og udfylde og underskrive en sponsorkontrakt med hver sponsor. Alle indsamlede beløb går direkte til inventar i det nye idrætscenter, og sponsorkontrakterne skal afleveres til din træner senest d. 22. januar, lyder det afslutningsvist i meddelelsen.