Forstærker et i forvejen stærkt hold: Janne er tilbage hos Salon 1400

For 16 år siden blev Janne Ringsted udlært frisør hos sin moster Anette Ringsted i Salon 1400 i Give. Nu vender den 38-årige Givepige tilbage til gerningsstedet, hvor hun er en kærkommen forstærkning til et i forvejen knaldgodt team. Og moster Anette er jublende lykkelig over Jannes retur til salonen.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Så er det nye hold sat hos Salon 1400 i Vestergade i Give, og nu vil kunderne fremover blive mødt af en kvartet, når de træder ind ad døren. Indehaver Anette, Cecilie, Louise og fra og med 7. august også Janne. Dermed er holdet sat og på plads, og Anette Ringsted får med den seneste tilgang af Janne opfyldt en stor drøm.

- Janne blev udlært her hos mig for 16 år siden. Hun har de sidste 10 år været bestyrer i en større salon her i regionen, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har spurgt ind til flere gange, om hun ikke kunne tænke sig at komme tilbage her til salonen. Janne er min niece, hun bor her i Give med sin dejlige familie, og så er hun virkelig en kanondygtig frisør, som kommer med en bred vifte af faglige kompetencer, som bare ville være så fine at få ind her i salonen. Det er simpelthen et lucky punch af det helt store det her, det er det bedste der kunne ske for mig og min salon, siger en bevæget Anette med en anelse fugt på vej i øjenkrogene.

En klar forstærkning både på det faglige og det personlige plan

Og nu er det så en realitet: Janne vender tilbage til Salon 1400, og det er noget, der går lige i hjertekulen hos den erfarne salonindehaver.

- Jeg er bare sindssygt glad for, at Janne tilvalgte mig og min salon. Vi kender hinanden ud og ind, ved hvad hinanden står for, og så er hun bare knalddygtig. Hun har taget et hav af kurser, så hun rent fagligt spænder vildt bredt og vil blive en klar forstærkning her i salonen både på det personlige og det faglige plan og kan være med til at gøre et kanongodt team endnu bedre. Hun er jo nok lidt ligesom mig, hun ved, hvad hun vil, hun kan godt lide at bestemme, så nu bliver vi to her i salonen, der ved, hvor skabet skal stå, konstaterer Anette med et stort smil.

Team Salon 1400 er nu fuldtallig og klar til at servicere salonenes mange kunder: Janne, Cecilie, Anette og Louise. Foto: Søren Grunnet

Får bedre mulighed for ar dyrke familien

Janne, der er 38 år, bor som sagt i Give sammen med sin mand Christian, der er selvstændig med eget elektrikerfirma. Parret har tre friske drenge i den fremadstormende alder, så der er rigeligt at se til rent familiemæssigt.

Og netop familien er sat i højsædet i forhold til Jannes beslutning om at vende tilbage til salonen i Give.

-  Efter at Christian har startet eget firma op, bruger han rigtig mange timer på jobbet. Vi har tre drenge, der naturligvis også skal have en masse nærvær. Og så er det bare meget nemmere for os, at jeg arbejder her i Give. Ingen transporttid, jeg har lavet en aftale med Anette om, at jeg har fri hver fredag og lørdag, så der på den måde bliver mere tid derhjemme og jeg kommer endnu tættere på mine børn – og det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Janne.

Kronprinsesse?

Med de tætte bånd og familieskabet in mente er det nærliggende at spørge ind til, om Janne så er salonens ’kronprinsesse’, om der er diskuteret en mulighed for, at Janne på sigt tager over hos Salon 1400.

- Det ville da helt klart være min drøm. Janne ville kunne køre salonen her videre helt i min ånd. Det er ikke noget vi har talt seriøst om endnu. Og jeg er jo kun 58, så jeg skal jo nok arbejde 10-12 år endnu, så der er ikke aktuelt lige her og nu, konstaterer Anette, der til næste år kan fejre 35-års jubilæum med Salon 1400.

Janne er bestemt ikke afvisende over for tanken om et ejerskab på et tidspunkt

 – Det er jo ikke sådan, at jeg bare vil afvise ideen. Det kan da godt være, at vi på et tidspunkt bliver enige om, at jeg på sigt skal overtage, og at Anette kan få en glidende udgang af arbejdslivet. Lad os nu se, hvordan det går. Nu glæder jeg mig til at starte op den 7. august, og Anette har fortalt mig, at der er flere kunder, der har sagt, at de glæder sig til, at jeg starter her, så det bliver bare så godt, lyder svaret fra Janne med et stort smil.

Og så følger der lige en handyman med i købet

Janne er allerede nu lagt ind i Salon 1400’s bookingsystem, så man kan gå ind og få en tid hos hende. Og så skal vi lige runde denne her fine nyhed af med at fortælle, at i og med Janne starter i salonen, så følger en glimrende sidegevinst med i dealen, idet Jannes mand Christian, er et oplagt emne som salonens faste handyman.

Han kigger sjovt nok lige forbi under interviewet og gør klar til at levere en ny tørretumbler til salonen – akut, og inden fredag, som Anette så kærligt og myndigt udtrykker det. Så stort velkommen til Christian hos Salon 1400 også, smiley.