Fortjent hyldest til N.P: Lokal klubildsjæl hædret med DBUs sølvnål

Søndag eftermiddag lige midt i Vestjysk Bank Cup i hallen i Gadbjerg fik Niels Peter Nielsen sig noget af en overraskelse. Han havde som stævneleder lige lagt mikrofonen efter en præsentation af medaljetagerne i U12 drenge-rækken, da han pludselig selv blev centrum for stor opmærksomhed. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Det var på tredjedagen ved FC GOG Fodbolds indendørsfodboldstævne, at det skete: Søndag eftermiddag klokken 14.19 overtog en for de fleste ukendt herre pludselig mikrofonen i Gadbjerghallen, efter at Niels Peter Nielsen, i folkemunde meget bedre kendt som NP, netop havde præsenteret de glade vindere i U12-rækken.  

-I skal ikke lige gå i gang med at spille endnu. Vi har lige en person fra FC GOG Fodbold, som vi skal hædre her i dag, inden I spiller videre, lød det over højtalerne.  

Den melding havde NP ikke noget kendskab til, så han stillede sig nysgerrigt og lettere forundret op ved banden få meter fra den nye mand ved mikrofonen.  

Så tog Lars fra DBU pludselig mikrofonen 

Han introducerede sig selv som Lars Olesen, bestyrelsesmedlem fra DBU Jylland. Derefter rettede han blikket skrapt til venstre over mod NP, der fik øjenbrynene længere og længere ned i panden. 

-I dag er jeg på plads her i hallen for at hædre en af de mange ledere i Jysk og Dansk Fodbold. Man kan sige en af hverdagens små helte, der er så vigtig for de enkelte klubber. I dag drejer det sig om uddelingen af DBU’s sølvnål, lød det indledningsvist fra Lars Olesen 

Han kunne fortælle, at FC GOG Fodbold havde indsendt en ansøgning til DBU med henblik på at hædre en af klubbens mangeårige, trofaste og kompetente ledere, der har været aktiv i mere end 25 år i FC GOG og FC GOG Fodbold 

En forundret og nysgerrig NP kan konstatere, at en fremmed herre lige har overtaget mikrofonen i hallen. Foto: Jim Hoff

Aktiv på træner-lederfronten i 27 år 

- Kritierne for at modtage DBU’s sølvnål er, at man har virket som ulønnet træner/leder i mere end 25 år. Og derfor kære fremmødte: Vi har her med en rigtig ildsjæl at gøre, som netop har været aktiv i mere end 25-års i FC GOG. Med 25-års jubilæum plus et par år til, kan vi her fortælle historien om en frivillig, der startede som træner i klubben tilbage i 1997. 

-I de forløbne år er det blevet til mange forskelligartede funktioner i klubben for dagens modtager af DBUs sølvnål. Han har været bestyrelsesmedlem, ungdomsudvalgsmedlem og været frivillig i en lang række andre sammenhænge i klubbens tjeneste. Han har også i flere år været træner, hvor han ikke mindst har været en afgørende og gennemgående figur mht. klubbens status som en klub med stor fokus på pige- og kvindefodbold 

Stående bifald til en rigtig klubmand 

-Jeg vil ikke nævne alle de mange funktioner, men blot betegne modtageren som en af de mange gode og dygtige frivillige der er så vigtige i dansk Fodbold. I ansøgningen fra FC GOG hedder det, at modtageren er en ”rigtig klubmand” og yder en ”uvurderlig indsats” for klubben, lød det fra DBU-manden – og her havde flokken for længst gættet, hvem der var centrum for alle disse pæne og velfortjente ord. 

Det hele blev forløst, da Lars Olesen i mikrofonen lod forkynde: Må jeg bede forsamlingen give modtageren af DBU’s sølvnål et varmt og stort bifald som tak for en stor og frivillig indsats for Dansk Fodbold: Niels Peter Nielsen.  

Og han fik hvad han bad om, den gode Lars Olesen. Klapsalverne skyllede hen mod NP, der muligvis blev en lille smule rød i kammen (eller var det bare hallens lyssætning, der drillede?) over denne fine hæderspris.  

Med i hallen var både NPs hustru Louise og børnene samt hans forældre, der alle udstrålede en dejlig stolthed over deres far, ægtemand og søn, der denne søndag i den grad blev taget med bukserne nede – og det på den allerbedste facon.  

En stolt klubmand med diplomet, der fortæller, at Niels Peter (NP) Nielsen har modtaget DBUs sølvnål. Foto: Jim Hoff

Det halve af nålen bør gå til Louise 

- Jeg er for det første meget overrasket. Jeg anede intet om det her og undrede mig da lidt, da Lars Olesen pludselig bad om mikrofonen. Når det er sagt, så er jeg virkelig stolt, glad og ydmyg over at have fået DBUs sølvnål. Det er stort for mig. 

- Og så vil jeg godt lige sige, at min hustru Louise burdet have halvdelen af sølvnålen. Både hende og familien har virkelig bakket mig 100 procent op. Det er altså mange timer, man er hjemmefra, når man er frivillige leder og træner i en fodboldklub, og dermed mange timer Louise selv har måttet stå med tingene derhjemme. Hun er heldigvis selv, ligesom vores børn, et stort foreningsmenneske, så hun forstår fuldt ud, hvad det her går ud på, lød det fra den glade og stole foreningsmand, mens yngste datter lige kom forbi med en Yankee Bar til farmand. 

- Den har du dælme fortjent, lød det fra den stolte datter, og den melding, og chokolade-baren, sad lige i det følelsesmæssige solar plexus på den inkarnerede klubmand.  

Med sølvnålen, hvortil der medfølger et DBU-partoutkort til en lang række fodboldkampe på højeste niveau i Danmark, fulgte et diplom fra DBU, en flot gavekurv fra klubben overrakt af Kristina Thornvig Knudsen fra FC GOG Fodbolds bestyrelse.  

 Et flot skulderklap der giver en masse ny energi 

Efter det officielle var overstået, stimlede en flok glade stolte fodboldbørn sammen om “deres NP” for at high five og kramme deres populære fodboldleder og for at få taget selfies med klubbens nyeste celebrity.  

En glad og rørt NP kunne efterfølgende konstatere, at sådan en oplevelse, som han lige havde været igennem, er noget af det der gør det hele værd at arbejde som frivillig.  

- Der bliver lagt mange timer i det at være frivillig leder i en forening. Tag nu for eksempel hele planlægningen og afviklingen af det her fodboldstævne. Det trækker tænder, men når man så får sådan et flot og stort skulderklap her, så frigiver det bare en masse energi og gejst, så man er klar til at tage endnu en tørn for klubben, konstaterede den sympatiske fodboldmand med et stort klassisk NP-smil.  

 

 NP sammen med en række stolte og glade fodboldbørn, der ville være med til at hylde "vores NP". Foto: Jim Hoff

Ud over sølvnålen, diplom og flot gavekurv var der også lige en Yankee Bar til dagens prisvinder., Foto: Jim Hoff