Fra ejendomsmægler til smykkehandler: Susanne elsker sit nye liv 

For to år siden. 1. november 2021, købte daværende ejendomsmægler Susanne Sandholm den lokale guldsmedebutik af Nils Tøttrup og Else Bach. Hun kan nu se tilbage på to gode og begivenhedsrige år med både et 40-års jubilæum og markante ombygninger i butikken.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV: 1. september 2023 1. august 2022 og 1. november 2021 er tre milepæle hos den lokale guldsmed- og smykkebutik Tøttrup i Østergade i Give. Først var det den 1. november 2021, at tidligere indehaver af danbolig i Give, Susanne Sandholm, købte butikken af Else Bach og Nils Tøttrup.   

Dermed gik en stor drøm om at omsætte en livslang interesse for smykker, ure osv. til et faktuelt butiksliv – og det endda med egen butik.   

- Jeg er gode venner med Else og Nils, og de var meget interesserede i at stoppe med at have butik. De var klar til at igangsætte et ophørsudsalg, men så var det, jeg butikken. Ikke kun fordi smykker er min store passion, men også fordi vi jo ikke kunne have, at byen pludselig stod uden guldsmed og med en tom butik midt i Østergade. Sådan en specialbutik er vigtig for butikslivet her i Give, pointerer Susanne.  

“Er du ikke stadigvæk ejendomsmægler?”  

Selvom hun nu har været at finde i butikken i 2 år, er der stadig folk, der undrer sig over, hvad “ejendomsmægleren Susanne Sandholm laver i guldsmedebutikken”.  

- De tror jeg stadigvæk er ejendomsmægler, men det er altså helt slut med det. Det første år havde jeg stadig ejendomsmæglerbutikken samtidig med, at jeg startede op her i guldsmedbutikken. Det var godt nok et stressende år med rigtig mange bolde i luften med afvikling af danbolig og overtagelse af guldsmedebutikken, men der skulle jo bare knokles igennem - og det blev det så, konstaterer Susanne med et stort smil.  

Så kommer vi til milepæl nummer 2. Her befinder vi os på datoen 1. august 2022. Her blev butikken beriget med en ny medarbejder i skikkelse af Ann Bøgild Therkildsen, der kom ind i butikken med 7 års erfaring og med speciale i guld, sølv og ure fra Guldsmeden i Grindsted.   

Det nye vielsesrum hos Tøttrup er klar til at tage imod giftemodne par, der her i ro og mag kan udsøger sig de ringe, de ønsker skal symbolisere deres ægteskab. Foto: Jim Hoff

“Frøken Vilstrup”  

Dermed var The A-Team på plads, for det tredje medlem af denne fine og altid glade trio kunne nemlig også tilføjes som en butikkens historiske milepæle.  

Der er naturligvis tale om overordnet salgsassistent Annette Vilstrup, der 1. september 2023 kunne fejre 40-års jubilæum i branchen. Hun blev uddannet i Give hos Hardy og Birgit Lassen. Det var dengang man tiltalte butiksejerne hr. og fru Lassen, og man tiltalte Annette med titlen ‘frøken’.   

Sådan er det heldigvis ikke mere. Efter Annette havde udstået sin læretid, var hun derefter ude på en “lille afstikker” til Brande, hvor hun sammenlagt var i 24 år under de to guldsmedebutiksindehavere, Steensgaard og Ann Erlandsen.   

- I 2010 vendte jeg tilbage til Give, hvor butikken nu hed Tøttrup og var ejet af Nils og Else Bach. Det var dejligt at “komme hjem” igen, og det er en stor glæde at komme på arbejde. Samarbejdet mellem Susanne, Ann og mig er superfint. Jeg får qua min erfaring og knowhow masser af frihed under ansvar, og jeg har specialiseret mig i gravering, ure og småreparationer. Jeg laver eksempelvis gravering til barselsgaver, konfirmationer og pokaler til lokale sportsforeninger. Derudover har jeg jo også et bredt kendskab til resten af butikkens sortiment, fortæller Annette.   

Teamsamarbejde i højsædet  

Hun kan rigtig godt lide den daglige kontakt og snak med kunderne og det branchemæssige faglige arbejde med smykker, ure osv.    

- Og frem for alt har vi en god arbejdsplads her. Vi har det godt sammen, og selv om det hele foregår helt nede på jorden, så er der højt til loftet, dejligt usnobbet, og der er masser af smil på læben her. Det er meget frit, selvfølgelig under ansvar, og vi kører butikken som et stærkt sammentømret team. Og det kan jeg rigtig godt lide. Det er meget motiverende at møde op på sådan en arbejdsplads, hvor man får lov til både at støvsuge, pynte op i butikken og arbejde med guld af den fineste slags, konstaterer jubilaren med et stort smil.  

Med Annettes baggrund og 40 år i branchen er hun en naturlig sparringspartner for Susanne, der jo trods alt stadig er lidt ny i branchen.   

- Jeg synes jo, det er vildt spændende det her. Jeg lærer nyt hver dag både af Annette og Ann, og nu hvor vi har brugt et par år på at finde os til rette, rydde op, bygge om og lave nye koncepter, føler jeg for alvor, at det er ved at ligne den butik, jeg har drømt om, siger Susanne.   

Velkommen i det nye vielsesrum  

Baglokalet har fået helt nyt inventar, der er blevet malet i friske nye, lyse farver, og så er der blevet etableret et såkaldt “vielsesrum”, hvor kommende brudepar under hyggelige og diskrete forhold kan vælge ringe i fred og ro.   

- Her kan vi trække os tilbage med par, der ønsker at se på vielsesringe eller forlovelsesringe frem for, at det skal foregå i al offentlighed ude i butikken. Her har vi ro og god tid til at give parret den helt rigtige service og en rigtig god oplevelse, og for lige at markere, at vi nu er i gang med ‘vielsesrummet’, giver vi simpelthen 20 procent rabat på vielsesringe året ud, fortæller Susanne.   

Hun opfordrer kunderne til at booke en tid i vielsesrummet, ikke fordi man ikke kan komme ind direkte fra gaden, men fordi det giver personalet bedre muligheder for at tilrette det helt perfekte forløb.  

Vi skal huske at give kunderne gode oplevelser  

- Med hensyn til netop vielsesringe har vi fået en masse nye flotte, tidssvarende og spændende varer, også i luksusklassen, ind i butikken fra en række nye leverandører og designere. Udvalget er med andre ord stort – der er noget for enhver smag. Og med hensyn til dette nye koncept, vil jeg gerne understrege, at det for os handler om, at vi godt ved, at hvis vi skal overleve som butik, så gælder det om at give vores kunder nogle rigtig gode oplevelser.   

- På den konto har vi også allieret os med andre lokale butikker. Udenfor butikken har Hanne fra Kongsdal Bridal således stillet en håndfuld smukke kjoler op til udstilling, og Birkebæk Blomster har lavet nogle flotte buketter til udstillingen. Alt sammen noget der kan inspirere vores kunder – og et godt eksempel på, at det er en god ide, at vi som butikker samarbejder om at bevare Give som en stærkt og oplevelsesrig handelsby, pointerer Susanne.  

 Team Tøttrup består af indehaver Susanne Sandholm samt de to salgsassistenter Ann Bøgild og Annette Vilstrup. Foto: Jim Hoff

Attraktiv butik - også for kunder fra andre byer  

Apropos stærkt butiksliv, så kan Annette, Ann og Susanne konstatere, at butikken ud over de lokale kunder fra byen også tiltrækker kunder fra omkringliggende større byer. Guldsmedebutikkerne i Billund og Tørring er lukkede, så der kommer en del kunder herfra, ligesom der også kommer folk fra både Grindsted og Brande for at handle hos Team Tøttrup i Give.   

- Vi har en stor opbakning til butikken, og vi er gode til at spørge folk, hvor de kommer fra, hvis det ikke lige er nogen, vi kender på forhånd. Da vi er medlem af Guldsmedebranchen er vi også med i en landsdækkende bytteservice, der har tilknyttet over 200 butikker landet over. Vi sælger også “guldklumper” her i butikken, det er gavekort, der koster 100 kroner pr. klump, og som også kan bruges i de godt 200 butikker landet over, fortæller Annette.   

“Stolte af vores butik”  

Som sagt var det første år hårdt for Susanne, men nu er brikkerne ved at falde på plads og den daglige rytme er ved at indfinde sig.   

- Vi synes vi er kommet rigtig langt nu og har en butik, som vi er rigtig glade for og stolte af, der er kommet nyt lys i butikken, det hele er åbnet og lysnet op. Vi føler, vi har en moderne, spændende og rigtig god butik, og frem for alt har vi det rigtig godt med vores mange kunder.   

- Vi sørger for, at der altid er 2 på arbejde i butikken, og vi forsøger altid at holde en jordnær, glad og -kundevenlig tone i butikken. Nu glæder vi os rigtig meget til både Black Friday og julehandlen - og her står vi naturligvis klar alle tre til at servicere kunderne, lyder det fra den friske trio hos Team Tøttrup.