Fremads foldboldkiosk donerer 25.000 til klubbens ungdomsafdeling

Give Stadion er et unikt sted på mange måder, fantastisk beliggenhed, stor historik og så er der kiosken i det ene hjørne, når man kommer op på opvisningsbanen. Her huserer Hans, Børge, Birgitte og Steen med alt godt til fodboldfolket, når der er kamp på stadion. Og de tjener penge, som de donerer med rund hånd til klubben. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Lørdag formiddag ved 10-tiden var der en del mere postyr på Give Stadion end normalt på dette tidspunkt. For det første skulle JS-holdet spiller 10.30 mod VB, og for det andet var der en rigtig finceremoni, hvor de fire fra den indledningsvist omtalte “kioskbande” stod klar med en dejlig check på hele 25.000 kroner. 

Den var skrevet ud til Give Fremads ungdomsafdeling, hvor det var Henrik Olsen fra bestyrelsen, der med et bredt smil og lys i øjnene modtog de mange gode penge fra de driftige kioskfolk.  

180 Fremadspillere til Vinderup Cup – helt gratis 

Det er ikke første gang, at fodboldkiosken leverer en økonomisk vitaminindsprøjtning til ungdomsafdelingen. Det er nemlig således, at ungdomsafdelingen kan søge om midler til ture, rejser, stævner osv. hos kiosken.  

- Det er jo en del af vores koncept, at de penge vi laver her i kiosken, skal gå til vores ungdomsafdeling. I år har vi valgt at spæde til med et større beløb, nemlig 25.000 kroner, som er rettet mod ungdomsafdelingens tur tilbage i september, hvor de var afsted med ungdomsspillere plus ledere og trænere til Vinderup Cup, fortæller Børge Westergaard og Hans Christensen, der er de to faste drivkræfter og initiativtagere bag fodboldkiosken.

Og som også er de to faste stadionspeakere, der spiller både Elvis og Shu-Bi-Dua op til kampene - og tak for det, de herrer. 

I september var 180 ungdomsspillere fra Give Fremad til Vinderup Cup - og her betaler fodboldkiosken hele gidet. Foto: Give Fremad

Guld værd for klubben 

Henrik Olsen fra bestyrelsen kan tilføje, at der var 180 spillere afsted i 2 busser.  

- I alt var der 16 hold afsted fra U7 til U14, både piger og drenge. Og det er jo helt fantastisk, at vi kan tilbyde vores ungdomsspillere sådan en tur helt gratis. Busser, sandwiches, frugt og vand osv. Samt selve deltagelsen i turneringen. Alt er betalt af penge her fra kiosken, og det er vi meget taknemmelige for, lød det anerkendende fra Henrik Olsen.  

Han fortæller også, at det er det største samlede beløb, som ungdomsafdelingen har modtaget.  
- Det er simpelthen guld værd for klubben, at vi har kiosken og de gode folk, der tjener gode penge til os – og som er med til at skabe en rigtig god stemning her på stadion. Det er simpelthen så unikt.  

Henrik Olsen fra bestyrelsen modtager her den fine check på 25.000 kroner fra "kioskbanden", der består af Børge Westergaard, Birgitte Larsen, Hans Christensen og Steen Sørensen. Foto: Jim Hoff

Styrker fællesskabet på tværs af årgangene 

- Her skal vi også huske at rose tilskuerne, der jo er med til at støtte os, når de køber øl/Pepsi Max og pølser her i kiosken. At vi kan søge de her penge, betyder, at vi som klub kan tilbyde vores hold en masse oplevelser ud af huset, og det er jo også med til at styrke sammenholdet på tvæst i klubben. Når vi sådan er afsted et par dage 180 spillere, trænere og ledere som én stærk enhed med eget telt/fanzone, så er det virkelig noget der bonner ud på fællesskabskontoen. Her lærer spillere fra U7 de store fra U14 at kende osv., og det er rigtig godt for sammenholdet i klubben,’ 

Efter denne fine og meget gavmilde ceremoni var der naturligvis lidt ekstra tryk på kedlerne i kiosken, hvor folk lige skulle hen at have en ekstra pølse og øl i dagens fine anledning.  

Godt at hele “kioskbanden” var på job denne lørdag formiddag, for der var nok at rive i.

De mange trofaste tilskuere på Give Stadion er gode til at spæde i kioskkassen, når de er til bold på Waldstadion, og det kommer ungdomsafdelingen til gode. Foto: Jim Hoff