Friskolen løb efteråret i møde i Give Plantage

Sidste fredag inden efterårsferien har gennem tæt på en menneskealder dannet rammen om skolernes motionsløb. Indholdet på motionsdagen er meget forskellige fra skole til skole, men på Hedegård Friskole bevarer man den fine tradition med at motionere sig ind i uge 42 i Give Plantage. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE SKOLELIV: Godt 130 glade børn fra Hedegård Friskole havde sat hinanden stævne i Give Plantage fredag klokken 8.15. Med en ugelang efterårsferie lurende lige om hjørnet var humøret højt både hos børn og de medbragte lærere og pædagoger, og mon ikke også mange af de unge mennesker glædede sig til at komme ud på den årlige traditionelle motionstur i plantagen. 

Alt imens ankomstlogistikken stille og roligt faldt på plads, blev der stillet pavillon op med boller og saft til de snart løbende små krigere, og nogle af de mere kække af drengene indgik skråsikre væddemål og hvor mange kilometer, de kunne nå at løbe og cykle. 

Hvem slår rekorden for flest kilometer i år? Foto: Jim Hoff

Den gode tradition 

Da alle mand var ankommet til fods, på cykel, med forældre og med bus, var der samling foran Jægerhytten, hvor skolens nye leder, Jette Bech Mathiesen, bød den håbefulde flok velkommen. 

- Noget af det jeg husker med størst glæde fra min tid på Hedegård Friskole og noget af det jeg altid husker på, når jeg selv er i plantagen, er de mange gode timer, vi har haft her som skole gennem årene. En vigtig og dejlig tradition, som vi skal holde fast i, konstaterede skolelederen 

Herefter blev der sunget fødselsdagssang for 2 elever så sødt og fint, at selv skovens fugle stoppede op med deres kvidrende hyldest til efteråret og de farverige blade.

 Skoleleder Jette Bech Mathiesen fortalte om sin store glæde ved at skolen fastholder traditionen med at afholde motionsdag i Give Plantage. Foto: Jim Hoff

6.klasse dansede motionsfesten i gang 

Så blev scenen overladt til en flok topmotiverede elever fra skolens 6. klasse, som havde strikket en fin opvarmningsdans sammen, så hele flokken, også de medbragte forældre, fik gang i hofterne og ikke mindst de store smilemuskler.  

Så var der afgang, dels ud i den smukke plantage, dels ud på cykelruten. De store fra 4. til og med 8. klasse blev sendt afsted først - hvilket foregik i spring de første 60 meter, hvorefter intensiteten faldt til et mere morfaragtigt tempo, smiley.  

Dernæst var det de mindste, der fik tændt for raketterne, og også her blev der indledningsvis sprintet igennem endda tilsat jublende fagter og noget, der mindede om halve vejrmøller. Her holdt spurtintensiteten niveau godt 100 meter, inden de første små Duracell-kaniner fandt et mere adstadigt tempo, “så lærerne kunne følge med”, som en kvik pige kommenterede det.  

Regnen nåede lige at være med 

Afslutningsvist blev en flok potentielle Tour de France-ryttere sluppet løs på den våde asfalt, og der var fart på, skal vi hilse at sige.  
Regnen var ikke rigtig nået til Give ved starttidspunktet, men bare rolig: Da flokken blev sendt på god efterårsferie, var der hverken et øje eller en løbesko tør.  

Anyway, endnu en superfin motionsdag i plantagen med Fællesskabets Skole – og dejligt at se og mærke den gode stemning mellem elever, lærere og forældre - selv med udsigt til både en lang motionstur og regn ad libitum.  

Du kan se en masse fotos fra motionsdagen HER

Så ryger "Tour de France-holdet" afsted - og de var klar. Foto: Jim Hoff