Garnbutikken i Givskud kører på 8. år: Pias hjertebarn er stadig at sælge Hjertegarn

I starten af marts 2016 fik Givskud en helt ny butik, hvor de strikkeglade kunne komme på indkøb efter både garn og dertil hørende remedier og værktøjer. Det var Pia Runoberg, der stod bag butikken “Min Garnbutik Givskud” - og det gør hun stadig her 8 år senere.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVSKUD: Da Pia Runoberg tilbage i marts 2016 “klippede snoren” ved åbningen af hendes nye butik “Min Garnbutik Givskud” på Vejlevej 65 ved Go On-tanken, kunne hun med sans for det humoristisk sproglige fortælle, at det var en drøm, der var gået i opfyldelse, og at hun ved at sælge Hjertegarn nu var kommet til at arbejde med sit hjertebarn.

- Strikning og hækling har altid været min store hobby og passion, og jeg har altid drømt om at kunne få lov til at beskæftige mig med det også arbejdsmæssigt, lød det dengang fra Pia – og den tilgang har ikke forandret sig i de 8 år, hun nu med succes har hørt garnbutikken i Løvernes By.

Står på nåle for kunderne

Når man træder ind i butikken, kan man naturligvis møde indehaveren herself og hendes faste medhjælper, Trine, der på alle måder ‘står på nåle’ for at servicere butikkens kunder. Og kunder, dem er der mange af, og de kommer både fra lokalområdet og faktisk fra det meste af landet.

-Vi har kunder i butikken fra Ringkøbing, Sønderjylland, Fyn og ret beset fra det meste af Jylland. Og når der sæson i Givskud Zoo, dukker der såmænd også kunder op fra Sjælland her i butikken, fortæller Pia.

Pia har udvidet butiksarealet flere gange, og varelageret er godt og vel 10-doblet siden hun i 2016 startede op med Min Garnbutik Givskud. Foto: Jim Hoff

Kæmpeudvikling af både butiksareal og varelager

Siden hun åbnede garnbutikken for 8 år siden, er der sket rigtig meget. Kundegrundlaget er stegt støt og stabilt, og selve butikken har også undergået en større forandring.

- Varelageret er godt og vel 10-doblet, siden jeg startede i 2016, og selve butiksarealet er jo også blevet 6-7 doblet siden dengang. Vi har en kæmpestor butik med masser af garn og strikketilbehør, hobbymaterialer osv. her i butikken, så her kan man som strikkeinteresseret få det meste, siger Pia.

Som udgangspunkt er der tale om ren butikshandel, idet ‘Min Garnbutik Givskud’ ikke har en decideret webshop. Men Pia og Trine sælger dog varer via butikkens Facebookside, hvor de lejlighedsvis brillerer med gode tilbud.

-Vores Facebookside er velbesøgt, og det er her, vi kan markedsføre vores produkter både i billede og skrift, ligesom vi her skilter med vores forskellige produkter og tilbud, fortæller Pia.

De populære strikkecaféer

Hun kan berette om et støt stigende behov for diverse strikke- og garnprodukter, idet også de yngre piger/kvinder er faldet over strikningen som en rigtig fin og behagelig, (og produktiv) hobbysyssel.

-VI har fra dag et haft en flot opbakning fra vores kunder. De er meget trofaste, der er også blevet flere og flere af dem. Vores kunder er rigtig gode til at hjælpe hinanden og til at inspirere hinanden. Vi afholder jo også nogle faste strikke-caféer her i butikken. Det er om aftenen den første onsdag i måneden, og de er velbesøgte, hvor både ældre og yngre kigger forbi. Det er en rigtig god blanding, og vi oplever da også en mormor/bedstemor have sit barnebarn med til strikkekcafé, så det er ganske populært.

-Faktisk har vi snakket konkret om at variere udbuddet lidt og lave flere strikkecaféer. Således regner vi med til foråret at kunne tilbyde en strikkecafé om formiddage, og det skal vi nok meld eud på vores Facebookside, når det er aktuelt, fortæller Pia.

Tilmelding til strikkecafeerne sker på Facebooksiden.

Giver gerne 1:1 undervisning i butikken

Butikken bugner som sagt af varer, og der er noget for enhver smag, pengepung og strikkementalitet. Butikken er også veludstyret i tilbehør. Der er tusindvis af knapper, der er ting og sager til broderi, og der er også forskellige håndværkshobbyudstyr på reolerne.

Der er massevis af forskellige mærker på hylder, så som Hjertegarn, Lana Grossa, Viking, Langyarns og Wool Addicts.

- Rent prismæssigt ligger vi lige fra det billigste til det dyreste, som for eksempel Kashmir. Men vi finder altid en løsning for kunde, og vi hjælper meget gerne både med det tekniske og med strikkeopskrifter osv. Kommer man ind i butikken og skal have lidt 1:1 undervisning, er vi friske på det – og så er der altid kaffe på kanden her i “Min Garnbutik i Givskud”, lyder det med et bredt smil fra Pia.

Der er masser af lækkert garn i butikken på Vejlevej hos Pia Runoberg. Og hun har både de dyre og de lidt billigere mærker på lager. Foto: Jim Hoff