GCK-rytter og sportsdirektør: En sæson langt over forventning

Give Cykelklubs elitehold Team Give Elementer gik ind til sæson 2023 med visse ambitioner om for alvor at sætte holdet på det danske cykellandkort. Det projekt lykkedes over forventning med fem 1. pladser og et hav af podiepladser. I den forbindelse har avisen talt med sportsdirektør Henrik Nielsen og TGE-rytter Mads Mondrup.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

CYKELSPORT: Scenen er sat lørdag eftermiddag den 28. september hos AT Biler i Give, hvor Give Cykelklub holder sponsorafslutning med eliteholdet Team Give Elementer, hvor både den sportslige ledelse, den tekniske stab og rytterne er på plads for at takke de sponsorer, der er hele det økonomiske fundament bag det succesfulde cykelhold.  

Vores LokalAvis fik en snak med sportsdirektør Henrik Nielsen, og han var en både glad og tilfreds mand.  

- Jeg meldte frisk og frejdigt ud i foråret ved rytterpræsentationen, at vi gik efter 10 podiepladser, og at en 1. plads ville tælle dobbelt i min bog. Ok, en frisk men også realistisk udmelding, det ser vi jo nu, hvor sæsonen er slut. Vi lander på hele fem førstepladser og et hav af podiepladser plus en del top 10-placeringer. Det ender med, at vi faktisk bliver det 4. bedste hold i Danmark målt på pointhøsten. Derudover får vi 3 mand individuelt i top 10, så det er svært at få armene ned, konstaterer Henrik Nielsen, mens holdets sponsorer ankommer og tager plads ved bordene i showroom 1 hos AT Biler, der også er en af holdets gode og trofaste sponsorer.  

Alle kender sin plads

Henrik kan oplyse, at holdet i år har bestået af 12 ryttere, hvor 6 af dem har hentet en masse points på klubkontoen. 

- Det har været hårdt for nogle af drengene, 2 har været ramt af skader, Rasmus Lindbjerg og William Wisholm, nogle har kæmpet med at ramme formen, men ved du hvad – der har ikke været noget bullshit med dem. De har taget de roller på sig, de kunne udfylde i holdets tjeneste og været stærkt med virkende til, at vi som hold har præsteret så flot. Der er på holde en bred accept og erkendelse af, at nogle er bedre end andre. man kender sin plads og arbejder stenhårdt for holdet, hvilket er helt unikt og også en væsentlig faktor i forhold til vores succes her i år. Holdet har holdt fanen højt og leveret en fantastisk holdindsats pointerer Henrik Nielsen.  

Sportsdirektør Henrik Nielsen ser tilbage på sæson 2023 med stolthed, fordi holdet i den grad både har indfriet og overgået målsætningerne for sæsonen. Foto: Jim Hoff 

Leverer ryttere til højere hylder

Holdet har udover at hente en masse points også skabt positiv opmærksomhed i det danske cykellandskab, idet man har leveret en frisk og offensiv tilgang til løbene, og holdet har udover at shine som hold også udviklet to af holdets ryttere, Martin Szokody og Jacob Schebye, så meget, at de har skrevet kontrakt med BHS – PL Beton på Bornholm, der kører UCI Continental Team – lige en hylde højere end Team Give Elementer. 

- Det er helt efter bogen og efter vores koncept. Vi skal være med til at udvikle ryttere til større opgaver samtidig med, at vi selv rykker frem i bussen. I 2022 var det Gustav Frederik Dahl, der skiftede en tand op, så vi har i 2 ud af fire sæsoner leveret en rytter til PostNord landsholdet. Det er fine individuelle succeshistorier, som vi er megastolte af. Og ved du hav, i 2024 går vi efter at stille med hele holdet til PostNord, lyder det fra den ambitiøse og kække sportsdirektør med et stort smil. 

Tæt på at tage næste skridt op ad stigen

Henrik baserer dog ikke kun sine visioner for hoodet på luftkasteller og drømmerier.  

- I forhold til de resultater holdet har leveret i år, er vi tæt på at tage det næste skridt op i det sportslige system. Jeg vurderer, at vi inden for ganske få år når vores mål. Det kræver en masse penge at blive Continentalhold, men allerede nu har vi som DCU team et af de største budgetter, fordi vi netop er begunstiget af mange gode sponsorer. Jeg synes jo også, at vi i 2024 starter på et rigtig stærkt fundament med en stærk gruppe. Her er der ingen sure miner, man glæder sig over hinandens individuelle succes, her er der en god gruppedynamik, og vi udvikler hele tiden hinanden ud fra devisen om, at vi vinder sammen – og vi taber sammen, understreger Henrik.  

Nok mister man to ryttere, men Henrik Nielsen kan oplyse, at der kommer også 6 nye ryttere ind, så man står med et stærkt hold, når sæson 2024 rulles i gang. Holdet vil blive kaldt til samling 6-7 gange, inden de præsenteres hos holdets hovedsponsor, Give Elementfabrik, til marts 2024. 

Mondrup: Bomstærkt setup i Give Cykelklub

En af disse ryttere er Mads Mondrup, deri 2023 kørte sin 3. sæson hos Team Give Elementer. Han stillede også velvilligt op til et interview med Vores LokalAvis. 

- 2023 blev min klart bedste sæson her i klubben. Jeg hentede 2 sejre og 2 podiepladser, heraf den ene i Demin Cup (landevejscyklingens superliga, red.), som er en stort løb her i landet. Sammenlagt kom jeg i top 10 på landsplan, og holdet fik hele tre ryttere i top 10 i år. Så det har både for mig individuelt og for holdet været en fremragende sæson, fortæller Mads.  

Han peger blandt andet på setuppet omkring rytterne (materiel, soigneurs, mekanikere og de mange frivillige), som helt fundamentalt for holdets succes. 

- Her er vi vildt godt kørende, nok det bedste setup i vores række. Derudover er der et helt unikt socialt miljø her på holdet. Vi vil hinanden, vi er der for hinanden, og på holdet kan man glæde sig over rytternes individuelle præstationer. Det sociale sammenhold er stærkt og vigtigt, for vi træner jo ikke sammen flere gange om ugen. Vi er i det daglige spredt for alle vinde, så vi må træne individuelt med egne trænere og læne os op ad dygtige folk, vi kan sparre med.  

Mads Mondrup har haft sin hidtil bedste sæson med 2 sejre og 2 podiepladser. Foto: Jim Hoff

Har vundet de andre holds respekt

-Og der bliver arbejdet disciplineret, for vi vil alle med stolthed bidrage til at opretholde den respekt og anerkendelse, der er omkring vores hold. Nu er vi et hold, de andre har med i deres taktiske oplæg, et hold der bliver holdt øje med, og det er lidt af en milepæl, vi her har nået. Derfor kan og skal vi også drømme om på sigt at blive et Continentalhold – vi har de flotte rammer, og ved at professionalisere det endnu mere, kan det også lade sig gøre, lyder vurderingen fra Mads.  

Han har selv et fuldtidsjob ved siden af cyklingen, hvor han arbejder hos cykelproducenten ‘Specialized’, der leverer cykler til Team Give Elementer.   

- Det er selvfølgelig hårdt at have fuldtidsjob og så køre cykelløb på det her niveau, men det er alle de sure timer værd, når man kommer træt hjem og skal ud at træne 100 kilometer i lortevejr, netop når man er del af så flot en sæson som i år. At det er gået så godt, havde jeg ikke turde drømme om, så det er helt vildt fedt at se frem til 2024, hvor vi bare er klar til igen at gå ud og levere på højt niveau, lyder det med stor overbevisning i stemmen fra den dygtige og dedikerede cykelrytter.