Girls night out: Give HKs serie 1-damer med suveræn oprykning

Give Håndboldklubs serie 1-damer har i efteråret leveret en kanonsæson. De friske håndboldfightere med spillende træner Trine Pedersen i spidsen så sig ikke tilbage og gik gennem rækken med maksimumpoints. Efter jul hedder det derfor Danmarksserien.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 9  

HÅNDBOLD: Give Håndboldklubs damehold i både serie 1 og serie 2 har leveret et blændende efterår kulminerende med to flotte oprykninger til henholdsvis danmarksserien og serie 1. I starten af det nye år vil Vores LokalAvis lave en mere dybdegående artikel om damehåndboldens succes, men lige her og nu lige en udmelding om det fænomenale efterår.  

Sæsonen lagde ud med et kup på trænersiden for serie 1-damerne, der fik den tidligere Ligaspiller Trine Fomsgaard Pedersen, der seneste spillede i Odense Håndbold i dameligaen, hvor hun brillerede både i ligaen og i EHF Champions League.  

Vandt rub og stub 

Men hun var klar til at stoppe karrieren på toppen, og det blev GHKs held. For hun takkede ja til at overtage dameholdet i Give som spillende træner - og hendes kompetencer både på og uden for banen har været stærkt medvirkende til, at serie 1.holdet er blæst lige gennem rækken.  

Stine Winther har været assistenttræner for Trine Pedersen og har dermed også sin del af æren for de fine resultater.  

Holdet spillede 8 kampe i rækken, 2 hold mødte ikke op i Give, og det blev til 8 sejre, hvor den største sejr lød på 31-14 over vestjyske Blåbjerg. Udover Blåbjerg var holdet i række med Tirstrup-Hodde, Varde HK, Team Vest Håndbold og SGI Esbjerg.  

Det udløste en oprykningskamp i Kolding, som Give også vandt, og nu står der så danmarksserien på cv’et, når kvinderne tørner ud i det nye år.  

Nu hedder det DS og serie 1 på damefronten 

Her er man i pulje med team NØS, Haderslev Næs, Funder GF, Grindsted GIF, Håndbold, STIF Salbrovad, og det hele starter 14.1. mod TEAM NØS.  

Det nyoprykkede serie 1-hold skal ud at dyste mod Grindsted, Vejle Håndboldklub, Jelling fS , Sdr.Omme/Filskov og Vinding SF, og her starter Give søndag den 7. januar med en udekamp i Sdr. Omme Multicenter. 

Hold øje med avisen de næste uger, hvor vi går tættere på det succesfulde damehåndboldsetup i Give Håndboldklub.  

 

Foto: Give HKs damehold i serie 1 og serie 2 levere begge flotte oprykninger til henholdsvis danmarksserien og serie 1. Privatfotos