Give er tilbage: Stensikker sejr i vitalt bundbrag

Give HKs 2. divisionsmandskab havde kniven for struben i søndagens hjemmekamp mod Rækker Mølle. Kun 1 point skilte de to hold fra hinanden, så med en sejr kunne hjemmeholdet få mere ro i maven i forhold til nedrykningsspøgelsets huseren.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Efter skuffelsen mod Hørning, hvor det blev til et nederlag på 26-21 til Gives 2. divisionsmandskab, var det genoprejsningens time, da Give HK tog imod vestjyderne fra Rækker Mølle søndag eftermiddag.

Kampen startede ud i et hæsblæsende tempo, hvor holdne skiftedes til at hagle mål ind i begge ender af banen, Der stod således 3-3 efter fire minutters spil, 8-6 efter et kvarters spil, og efter 5 gode slutminutter inden pausen, kunne Give gå til pause med en 17-13 føring - ikke mindst grundet en aggressiv og pivfarlig Simon ”Bon Bon” Madsen.

4-målsføringen til Give var nok 4.5 mål for lille i forhold til antal megastore chancer, der blev brændt på det skammeligste og forsvaret blev også i en periode på små 15 minutter for passivt i forhold til at træde frem på Rækker Mølles skytter.

Magnus Taulbjerg i et flot gennembrud - og så er Give foran 1-0. Foto: Jim Hoff

Give tæt på suveræne efter pausen

Efter pausen leverede hjemmeholdet til gengæld varer fra øverste håndboldhylde - både i forsvaret og i angrebet.  Efter 45 minutter var kampen reelt afgjort, da Give her førte 24-16 over et mere og mere slidt gæstehold, der slet ikke kunne finde krudtet til de store bagspillerkanoner frem efter pausen.

Gæsterne fik dog fightet sig tilbage til blot at være nede med 4 måo, 26-22 efter51 minutter – og det var problematisk for Give, der gerne skulle vinde med 5 mål for at være bedre indbyrdes i de to kampe mod vestjyderne.

Men HK’erne hankede lige op i sig selv igen de sidste 4 minutter og leverede en fin, vigtig og måske afgørende 28-23 sejr i forhold til det endelige nedrykningsregnskab.

Stræde: Vi havde en plet der skulle vaskes væk

- Dejligt at komme på tavlen igen. Vi havde i den grad en plet, der skulle vaskes væk efter nederlaget til Hørning, og med 2 points her i dag, lægger vi yderligere afstand til Hørning og bundpladserne – og det var dælme vigtigt, lød det fra en træt men topglad Bastian stræde efter kampen.

Han hjælper holdet i bestræbelserne på at komme fri af nedrykningspladserne, selv om han ret beset er stoppet med at spille håndbold grundet job og familie.

- OK, formmæssigt er jeg jo ikke helt på plads, men bevægelserne de sidder jo på rygraden, men man kan godt mærke, det trækker søm ud i sådan en vild kamp som her i dag, konstaterer den rutinerede håndboldraket med et stort smil.

Bastian Stræde bidrog med sin store rutine og blik for spillet ikke mindst i kontrafasen. Her har Rækker Mølle dog godt fat i den bevægelige fløjspiller. Foto: Jim Hoff

Flak: Skulle have lukket kampen til pausen

Cheftræner Erik Flak var også en glad og lettet mand efter den sikre sejr over Rækker Mølle.

-Det var godt nok en livlig start på kampen med gang i den. Rækker Mølle havde 1. divisionsspilleren Mathias Skræddergaard med, så ham skulle vi lige forholde os til sammen med et par andre af deres stærke skytter. Her bakker vi i en periode for meget i forsvaret i stede for at blive fremme – og det kostede en del mål imod i 1. halvleg. Samtidig brænder vi rigtig mange store chancer, så faktisk burde vi have lukket kampen til pause, konstaterer Erik Flak.

Han var til gengæld godt tilfreds med det, han så fra sine spillere efter pausen, hvor Give de første 20 minutter mere eller mindre kørte gæsterne over.

-Vi havde fint styr på deres skytter i 2. halvleg, og spiller en god gang håndbold. Vi får jo også hallen rigtig godt med, så det var lige som det skulle være - og ikke mindst med 28-23 sejren henter i faktisk 5 points. Vi øger afstand til Rækker Mølle med 3 points og er bedre indbyrdes, så det var supervigtigt det her, pointerer Givertræneren.

Rækker Mølle er et fysisk betonet hold, der tager godt fra - baseret på god vestjysk basiskost. Her er det Simon Madsen, der får kærligheden at føle. Foto: Jim Hoff

- Det handler om vores selvopfattelse

Han understreger, at man ikke kiggede på stillingen op til kampen som det primære fokusområde.

-Det handler om vores selvopfattelse. Vi er utilfredse med vores placering, men den kan vi ikke lave om på. Derfor arbejder vi rent mentalt ud fra vores position, og så kæmper vi for vores sag derfra. Vi skal se på os selv og bruge kræfter på at præstere på et niveau, så vi kan være os selv bekendt – og det kunne vi helt sikkert i dag, siger Erik Flak.

Give spiller allerede torsdag aften, igen på hjemmebane, og denne gang er det de hvide fra AGF, der kigger forbi.

Dagens 2 points betyder, at Give ligger på rækkens 7. plads med 5 points til direkte nedrykning – og blot 2 points fra en delt 3. plads.

Man of the Match for Give blev rutinerede Simon Madsen, der leverede en helhjertet indsats i begge ender af banen.

Begge hold fik en 2-minutters udvisning for at ramme modstanderen keeper i ansigtet. Her er det HKs Jonas Bilbjerg, der rammer Lasse Maarbjerg Mosegaard på munden. Foto: Jim Hoff