Give Golfklub støtter brysterne og inviterer for 21. gang til Pink Cup

For 21 år siden tog dameklubben, Ladies Section, i Give Golfklub et rigtig godt initiativ, da man valgte at deltage i den landsdækkende turnering Pink Cup, der er et velgørende tiltag, hvor man støtter brystkræftsagen. I starten var det kun spindesiden der svingene køllerne i den gode sags tjeneste, men i 2017 kom herrerne med.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

PINK CUP: Give Golfklub er stolte af at deltage i og at være værtsklub for den landsdækkende turnering Pink Cup 2023. Det er 21. gang, at Pink Cup., der støtter kampen mod brystkræft, løber af stablen, og for Give Golfklub er det vigtigt at man bakker op om denne vigtige begivenhed.

Det fortæller Kirsten Neve, der selv har deltaget i Pink Cup i tæt på 15 år, og som er en af den lokale golfklubs trofaste medlemmer, der altid har ydet en stor indsats for klubben på flere fronter, og som er tovholder på eventen på dagen.

- Der er sædvanligvis rigtig flot opbakning, når vi inviterer til Pink Cup her i klubben. Vi har været med fra starten i 2003, og i den periode har Pink Cup på landsdækkende plan indsamlet i alt 48,8 millioner kroner til brystkræftsagen. Det er en rigtig god sag, som vi her støttet, ikke mindst med tanke på, at vi selv her i klubben har mistet to medlemmer til brystkræft. De er i vores tanker, hver gang vi afholder Pink Cup, og det giver bare så god  mening, at vi som klub bakker op om det her vigtige projekt, siger Kirsten Neve.

Give spiller i snit årligt 18-20.000 ind til den gode sag

Den gode sag bliver hvert år positivt modtaget, og deltagerantallet ligger stabilt på 65-75 deltagere, hvilket ifølge Kirsten er rigtig fint.

- I gennemsnit kan vi hvert år levere 18-20.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse, men sidste år var rigtig god, idet vi her selv spillede 25.000 kroner ind, mens vi kunne lægge 25.000 kroner yderligere oveni, fordi Anne-Lise Kousgaard lavede hole-in-one. Desværre belønnes hole-in-one ikke i år, da man ikke har kunnet finde sponsorer til det.

Pink Cup afvikles søndag den 11. juni med start klokken 9.00 i de smukke omgivelser ved Give Golfklub. Det koster 150 kroner at deltage, og alt er pink på dagen. Selv mændene stiller op i pink outfit i den gode sags tjeneste.

Anna Lise Kousgaard lavede hole-in-one til Pink Cup i 2022 og tjente dermed 25.000 kroner ind til den gode sag. Foto: Give Golfklub

Fine præmier og lokalt lotteri

- Ud over at vi denne dag støtter en rigtig god sag, så er det også en hyggelig og festlig dag, hvor der er masser af præmier fra ikke mindst de mange gode lokale sponsorer. Vi har også et lotteri, der også er sponsoreret af lokale butikker og private, ligesom vi modtager en præmiekasse fra Kræftens Bekæmpelse med 20 præmier. Vi er rigtig glade for den fine lokale opbakning til Pink Cup, siger Kirsten, der ikke selv spiller denne dag, da hun som sagt er tovholder på arrangementet og dermed skal bruge sine kræfter i ’maskinrummet’ og sørge for, at det hele kører.

Sammen med en anden af klubbens gode frivillige, Jette Hannerup, er Kirsten inviterer til Pink Cups afslutningsstævne i Trehøje Golfklub, hvor der kun er inviteret kvinder med. Derudover inviteres to af Give Golfklubs kvinde rogså med til en Pink Cup VIP-turnering, Hvor man giver hinanden inspiration og ideer til, hvordan man løbende kan udvikle Pink Cup-turneringerne ude i klubberne.

Internt i Give Golfklub har man også en turnering i august, hvor kvinderne spiller mod mændene, og her samles der også penge ind til kampen mod brystkræft.

Altid plads til flere sponsorer

Rent faktuelt er Pink Cup Danmarks største velgørenhedsgolfturnering med flotte indsamlingstal. Og det er vigtigt, idet 1 ud af 9 kvinder rammes af brystkræft – og da kun 3 procent af indtægterne i Kræftens Bekæmpelse kommer fra det offentlige, er der i høj grad brug for tiltag som Pink Cup.

Hvis man som virksomhed eller privatperson gerne vil støtte vores indsamling i form af præmier til lotteriet, så kan ma kontakte Kirsten Neve på telefon 40 19 15 14. Tilmeldingen til selve turneringen foregår via Golfbox.

Alle deltagere får et stratgear bestående af en pink kuglepen, en pink Pink Cup-magnet og en pink nøglering. Generelt er 160 af de 180 danske golfklubber med i Pink Cup-setuppet.