Give HK mod Ligahold i pokalen: Masser af gode grunde til at komme til håndbold 

Onsdag den 8. maj klokken 20.00 møder Give HKs 2. divisionsmandskab SønderjyskE fra Ligaen i Vestjysk Bank Arena i Santander Cup, og ud over at bevidne dette sportslige højdepunkt er der et hav af andre gode grunde til at kigge forbi i byens nye håndboldarena.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Hvis Give HK skal opfylde drømmen om at møde de danske mestre fra Aalborg HK i en pokalkamp hjemme i Vestjysk Bank Arena i Give, så ligger der den 8. maj lige en lille hurdle og venter i form af ligaholdet fra SønderjyskE.  

De lyseblå sønderjyder er inde i en hektisk periode rent klubmæssigt, hvor håndboldklubben prøver på at løsrive sig fra Sønderjyske-paraplyen, akkurat som fodboldholdet gjorde i 2022. Håndboldholdet har via kvalifikationsspillet indløst til en ny sæson i ligaen. Men der er andre ugler end det nu bortmanede nedrykningsspøgelse i den sønderjyske håndboldmose, for ifølge Der Nordschleswiger tabte herrehåndboldholdet seks og en halv million i det seneste regnskabsår, og de ønsker derfor en ny start økonomisk. 

 

Pokalkampen mod SønderjyskeE skal spilles her i Vestjysk Bank Arena ved Sæøndermarkshallen i Give. Foto: Jim Hoff

Lægger op til ren Balkan-stemning 

Hvor meget den slags fylder i forhold til en pokalkamp mod Give HK, skal vi ikke kloge i her på redaktionen. Lad os vende blikket mod hjemmeholdet, hvor formanden for Eliteudvalget i Give HK, Henrik Henriksen, naturligvis har noteret sig uroen i det sønderjyske.  

- Det bliver da interessant at se, hvem de møder op med på holdkortet, men uanset hvem de stiller op med, er vi klar til at levere en 110 procents indsats. Vi drømmer jo om at møde Aalborgs mesterhold her i hallen i Give, og det kan vi kun ved at spille os videre i pokalen, lyder det kækt fra Henriksen.  

Dan Cake er sponsor for kampen, og det betyder, at der er gratis entre til kampen i Vestjysk Bank Arena, ligesom der også er gratis kaffe og kage i pausen.  

- Vi vil gøre alt for at skabe den helt rigtige Balkan-stemning i hallen til denne her kamp. Nogle af vores ungdomshold vil være på plads og sørge for trommer, slagsange osv., og så vil der blive iscenesat et fedt indløb med en masse røg og lys. Det er jo også første gang at divisionsholdet skal spille i den nye hal, så vi er meget spændte på, hvordan stemningen bliver med de forhåbentlig 500-600 tilskuere på plads, siger Henriksen.  

 

Det bliver en gylden mulighed for store talenter som Mikkel Molbech at få lov til at måle sig med spillere på liga-niveau, når Give HK tørner ud mod SønderjyskE fra herreligaen. Foto: Jim Hoff

Nye spillere præsenteres - og hvem bliver årets spiller og GHK’er? 

Givespillerne har efter den sidste kamp 5. april haft en lille håndboldpause, men holdet starter træningen igen i denne uge, og de to sidste træninger kommer til at foregå i Vestjysk Bank Arena, så spillerne kan vænne sig til de nye omgivelser og det anderledes underlag.  

I skrivende stund kan cheftræner Erik Flak råde over en skadesfri trup, men man må dog undvære stregspiller Adam Hansen, der er på studierejse. Derudover bliver det også den afgående sportschef Kedde Jensens sidste kamp i klubben. 

I forbindelse med kampen vil Give HK præsentere alt lige fra 2 til 4 nye spillere, og det af en vis kaliber. De nye spillere vil alle være til stede i hallen denne aften, og samtidig vil klubben også præsentere for tilskuerne, hvem der er blevet valgt til Årets Spiller og hvem der er valgt til Årets GHK’er. 

Mød herreligaens topscorer 

Fantastisk kulisse til netop lige den slags, og som man altså kan læse, så er der masser af gode grunde til at kigge forbi, når SønderjyskE måske stiller op til vestjyske bank i byens nye håndboldarena! 

Gæsterne har på holdet en spiller, der i år har tiltrukket sig ekstra opmærksomhed, idet ligaens topscorer med 227 mål, Nicolaj Jørgensen spiller i SønderjyskE. Kender et par typer i Giveforsvaret og målet, der godt kunne tænke sig at pille kuglerne ud af den hårdt skydende Jørgensens håndboldrevolver.  

 

Kampen mod SønderjyskE kan blive til et møde med herreligaens topscorer, Nicolaj Jørgensen, der har nettet 227 gange for sønderjyderne. Foto: SønderjyskeE Håndbold