Give HK tomhændede tilbage fra Fyn efter stormfuld fredagsdyst i Otterup

Fredag aften drog en håndbolddelegation fra Give Håndbold i bus til det nordlige Fyn for at dyste mod de lokale oprykningsfavoritter. En stormfuld færd i bussen hjem blev ikke sjovere af, at det endte med et 34-31 nederlag i en kamp, hvor Give i slutfasen lå godt til og med mere kølighed kunne/burde have snuppet de 2 points.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk   

HÅNDBOLD: Give HKs 2. divisionshold var på sin 3. udebanekamp i streg (!) fredag aften i fynske Otterup. Et hold der i håndboldkredse omtales som en ret oplagt favorit til at snuppe oprykningen til 1. division, som klubben rykkede ned fra sidste sæson. 

Efter den “spændende og stormfulde” bustur hen over Vejle Fjordbroen og Lillebæltsbroen kunne de måske stadig smårystede HK’ere løbe på banen i Otterup Idrætscenter med godt 40 Givetilskuere i ryggen – simpelthen imponerende en fredag aften på Nordfyn i stormvejr! 

Nuvel, stormvejret fortsatte inde på banen, hvor Give var bagud med 6 mål efter godt 20 minutters spil. De fik dog rykket lidt sammen i bussen og kunne gå til pause bagud med 4 mål, 18-14 efter 30 minutter, hvor man nok konstant var bagud med 2-3-4 mål, men hvor der også var håndboldmæssige lysglimt af håb i forhold til at komme tilbage i kampen for alvor.  

Comeback til Bastian Stræde 

Lige en lille afstikker omkring det ‘personalemæssige’ på dagens Givehold. Give måtte stille op uden en fraværende Simon Madsen, og det gav mulighed for et opsigtsvækkende comeback i skikkelse af venstrehåndede Bastian Stræde, der efter sit stop i Give har lovet at stå stand-by, hvis det brænder på.   

Dernæst var bagspiller Magnus Taulbjerg netop om fredagen landet efter en studietur i Kenya med universitet, så igen var holdet ramt af noget “rytmebrud” - også i forhold til det træningsmæssige i ugen op til. 

Den gennemrutinerede og bomstærke højrefløj Bastian Stræde var tilbage på Giveholdet fredag aften, hvor han erstattede en fraværende Simon Madsen. Foto: Jim Hoff

For travlt i angrebet 

- Vi kan godt se i pausen, at vi godt kan bide skeer med Otterup, hvis vi lige strammer op på nogle ting. Der var en tendens til, at vi havde for travlt i angrebet, hvilket gav et voldsomt effektivt Otterup-hold nogle hurtige mål den anden vej. Vi bliver simpelthen for lette at score på, og på den konto har vi så også for få afgørende målmandsredninger - og det er der flere også holdmæssige årsager til, siger Gives træner Erik Flak og tilføjer:  

- Men vi fik os slidt tilbage i kampen, og vi presser dem virkelig de sidste 15 minutter. Med 8 minutter tilbage er vi tæt på. Vi er bagud 30-29 og har klart momentum i spillet. Desværre er vi så ikke kølige nok i den hektiske slutfase, og rent individuelt taktisk skulle spillerne også have været bedre til at bruge deres viden om vores modstandere og deres reaktions- og afslutningsmønstre.  

Cheftræner Erik Flak og assistenttræner Mads Overgaard ærgrer sig over at det momentum, Give sled sig til i 2. halvleg ikke blev omsat til points. Foto: Jim Hoff

Mangler rytme i holdet 

- Man kunne her i slutfasen godt mærke, at vi har en ustabilitet på holdet, at der mangler rytme, fordi, vi har været så meget ramt af afbud grundet svendeprøver, studieture, eksamenslæsning, ferie og skader – og det er nok det, der i sidste ende betyder, at vi ganske unødvendigt smider kampen de sidste 4-5 minutter.  

- Også lige en bemærkning ud gennem sidebenene: Vi føler os bestemt heller ikke ramt af dommertække. Der er godt nok nogle mærkværdige kendelser, der går imod os. Normalt kommentarer jeg ikke på dommerpræstationerne, men lige her synes jeg nok, det er på sin plads 

Ingen mål fra fløjene 

Et view hen over scoreboardet viser, at Give scorede 31 gange – men uden at levere en eneste fløjscoring, hvilket naturligvis er ret usædvanligt. 

- Det handler om flere ting, men vi kan også bare konstatere, at vores fløje intet fik at arbejde med – og så er det jo svært at score. Vi ser så til gengæld en meget opløftende indsats fra Mikkel Molbech, der scorer 10 mål på 12 forsøg, og Simon Søgård fik også gang i målkanonen hen over 2. halvleg mede 8 mål på 14 forsøg. Vores strege arbejder også benhårdt for føden, og generelt leverer gutterne en fin arbejdsindsats, men som sagt, så mangler der coolness, når det hele skal afgøres, hvilket vi har set både i kampene mod Fredericia og i AGF. Det er noget vi skal arbejde med, konstaterer Erik Flak.  

Mikkel Molbech spillede en flot kamp med 10 mål på 12 forsøg. Det hårde arbejde på træningsbanen begynder nu at vise resultater for den skudstærke bagspiller. Foto: Jim Hoff

Endelig: Så er der hjemmekamp! 

Nu står der så Faaborg – og sæsonens første hjemmekamp på programmet – torsdag aften klokken 20.00 i Ikærhulen, og det skal vi hilse at sige fra Erik og gutterne, at det er noget, de alle sammen glæder sig vildt meget til. 

- Det bliver en byfest. Vi har ikke spillet en hjemmekamp siden starten af maj måned, og nu nærmer vi os 1. november. Det er jo en helt grotesk planlægning fra DHF. Men nu skal vi endelig tørne ud på hjemmebane - selvfølgelig i en propfuld hal – og så skal vi gøre alt, vi kan for at byde bomstærke Faaborg op til håndbolddans, lyder det kampberedt fra Givetræneren.  

Mål for Give: Mikkel Molbech 10, Simon Søgård 8, Adam Hansen 3, Magnus Taulbjerg 3, Carl Büchmann 2, Bastian Stræde 2, Benjamin Sønderby 2. Christoffer Adsersen redningsprocent: 25. Frederik Lindeman redningsprocent: 20 

Bagspiller Magnus Taulbjerg stod af flyet fra Kenya fredag morgen efter en uges studietur med universitetet - og så afsted til kamp på Nordfyn samme eftermiddag. Foto: Jim Hoff