Give indtog Sønderjylland: 2-1 sejr i playoff-finalen sender Fremad op i Jyllandsserie 1

Lørdag eftermiddag ved 17.30 tiden kørte Danmarks sandsynligvis vildeste humørbus fra Tønder med retning mod Give. Indhold: Jublende fodboldspillere og tilskuere, der lige havde overværet, hvordan Gives JS-mandskab efter en stærk præstation havde besejret FC Sydvest 2-1 i playoff-finalen om en plads i Jyllandsserie 1. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

OPRYKNING: Da Give Fremads jyllandsseriespillere gik fra banen sidste søndag efter 5-3 nederlaget til Broager i jyllandsserie 2, var det med noget blandede følelser. På den ene side havde man lige leveret en forholdsvis uheldig indsats mod et bundhold i rækken, men på den anden side havde resultaterne flasket sig således, at man alligevel kom i playoff-finalen om en billet til jyllandsserie 1. 

Det var på bagkant af disse blandede følelser, at holdet lørdag hoppede i bussen og tog afsted fra Give Stadion med retning mod den sønderjyske hovedstad, Tønder, for på udebane at kæmpe mod FC Sydvest 05 Tønder, der var blevet nr. 6 i deres JS 1-række. 

Hjemmeholdet kom med en sløj præstationsliste med blot én sejr i de sidste 5 kampe, mens Give havde hentet 3 sejre ud af de sidste 5 kampe – og dermed havde konsolideret sig rækkens 2. plads.  

Stærk opbakning på sidelinjen 

Kampen blev spillet på kunstgræsbanen på det fine anlæg på Sønderlandsvej i Tønder, og udeholdets 11 spillere på banen var i dagens fine anledning blevet voldsomt forstærket af godt og vel 40 Givefans, der havde taget turen til den sønderjyske marks for at heppe på de lokale fodboldidoler. Stærkt fremmøde, som fortjener et kæmpe skulderklap, og som spillerne sætter enorm stor pris på. 

Og de friske Fremad-fans fik hurtigt noget at glæde sig over, for Givegutterne var øjensynligt kommet godt over sidste uges kamps op- og nedture. De grønne lagde friskt ud, og selvom Peter Christensen fik gult kort efter allerede 5 minutters fight, formåede Give at sætte sig på spillet.  
Bedste 1. halvleg i sæsonen 

Spilovertaget blev belønnet i det 34. minut, da Magnus Rasmussen fra sin position på bagerste stolpe piskede bolden i nettet efter et hjørnespark fra Nikolaj Knudsen.  

- Vi spillede vel nok sæsonens bedste halvleg. Vi var overlegne på bolden, spillede klogt og tålmodigt og fik også skabte nogle store chancer. Simon Vilstrup havde et skud der tog overliggeren, Jakob Kristensen var alene i gennem med keeperen, der dog snuppede forsøget, så fuldt fortjent at vi førte 1-0 ved pausen – blot et par mål for lidt, fortæller en glad Kasper Bach-Jensen fra “Humørbussen”, mens der synges, jubles og drikkes vinderøl ad libitum i bussen. 

Og så stak Jeppe Jørgensen lige af 

FC Sydvest præsenterede sig bedre i 2. halvleg og satte et tungere pres ind mod Givemålet. Men Givespillere spillede sig fint ud af de fleste situationer, og i det 55. minut tog Jeppe Jørgensen, der havde fået en speciel overfrakke-opgave på en af FC Sydvests bedste spillere, fra sin position som venstre back et glimrende raid op gennem banen, hvor den sønderjyske hjemmebanehær kun kunne stoppe Jørgensens fremstød med et stort frispark, hvilket gav straffespark til gæsterne.  

Topscorer Jakob Kristensen gik til bolden med stålsat blik – men desværre brændte den dygtige angriber forsøget fra 11-meter pletten. Op på hesten igen, de herrer. Det blev lidt mere op ad bakke, da sønderjyderne udlignede til 1-1 blot 4 minutter senere. Nu handlede det om både spillemæssig og mental styrke for gæsterne efter de her to mavepumpere.  

Beckham, Messi eller Eriksen? Nej, vi har da Kris 

Og lad os blot konstatere, at selvom fodbold er et holdspil, så bliver ikke så få kampe afgjort af individualisterne. Sådan blev det også denne fantastisk fodboldlørdag ned i marsken. Og det blev Gives dygtige, fodrappe og altid målsøgende angriber Kristoffer Larsen, der denne dag indløste den smukkeste gavekurv, der findes i fodbold: At blive match winner i en finale.  

I det 70. Minut blev Kristoffers angrebsmakker, Jakob Kristensen, nedlagt nogle meter udenfor feltet. Frispark til Give. Her er der er par gode bud på, hvem der skal tage sådan en mulighed – og denne dag satsede grøn stue altså pengene på “Kris”. Good choice, for den unge mand kanonerede med største selvfølgelighed et brag af et krydsermissil op i krydset uden chance for den arme knægt i Tønderburet.  

Fantastisk mål at vinde en playoff-kamp på, og hvor var det fedt, at netop “Kris” var den spiller, der bankede denne historiske milepæl ind i Give Fremads fodboldannaler. For den knægt har været igennem så mange store og trælse skader, han har rejst sig og er kommet igen gang på gang, og denne lørdag eftermiddag kunne han så krone denne mentale kraftpræstation med at score dét mål, der sendte Give op i jyllandsserie 1.  

Angriber Kristoffer 'Kris' Larsen blev match winner med et flot frisparksmål i det 70. minut. Foto: Jim Hoff

Give Airforce vandt slaget om Sønderjylland 

For Give endte med at vinde 2-1, selvom sønderjyderne tog det tunge skyts i brug de sidste 20 minutter af kampen.  

FC Sydvest sendte to gutter på omkring 2 meter op i Gives straffesparksfelt og hældte så ellers bare høje bolde ind i feltet. Men Give har jo sit helt eget private luftvåben i skikkelse af Kasper Larsen og Mathias Mortensen, som tog sig kærligt af det sønderjyske bombardement – og pludselig fløjtede dommeren kampen af – og så var det en matematisk kendsgerning:

Give spiller i jyllandsserie 1 næste sæson.  

En sæson lige til historiebøgerne 

- Fantastisk præstation af gutterne i dag, dominerende i 1. halvleg og så krigede vi den hjem i 2. halvleg, fantastisk match winnermål af Kris, og superfedt med så flot en opbakning fra vores tilskuere. Folk var der bare i dag, de var så klar, og nu kronede vi så en helt perfekt sæson for Give Fremad med denne oprykning, En historisk sæson for klubben, hvor vi i seniorafdelingen står med 3 oprykninger til kvinderne i serie 2, vores serie 2 hold os selv – og så formåede vores 3. hold i serie 4 at holde fast og blive i rækken. Det er simpelthen så flot, konstaterede Kasper Bach-Jensen, der sammen med sin faste wingman, Jesper Jochumsen, naturligvis skal have kæmpestort skulderklap for eminent trænerarbejde.

 En glad og veltilfreds trænerduo kunne efter kampen i Tønder konstaterea, at de næste sæson skal træne et jyllandsserie 1 hold. Privatfoto

Funderet på godt U19-trænerarbejde 

Samtidig skal vi også huske at sende masser af roser til det trænerteam, Søren Skriver og Lars Pedersen, der via godt og kompetent trænerarbejde, kunne aflevere en hel række unge spillere til klubbens seniorafdeling, da det så allersværest ud i januar 2022, da op mod 20 spillere forlod klubben.  

De unge talentfulde gutter, har for at sige det på godt dansk sammen med godt bestyrelsesarbejde og kompetent trænerarbejde, reddet røven på klubben – som i dag står på et historisk sted med et jyllandsserie 1 hold, et serie 1 hold og et serie 4 hold i herreseniorafdelingen.  

Altid med kvalitet fra bænken 

Dagens man of the match i Tønder blev energibundtet Magnus Bitsch, der leverede flot både på højrefløje og på central midtbane, og Kasper Bach-Jensen har også en buket fodboldroser til de tre indskiftere Pelle Rasmussen, Lukas Flensborg og Victor Snoghøj, der kom ind og var med til at løfte holdet med både kvalitet og forbilledlig fighterindsats. 

- Det har været en af vores helt store forcer sæsonen igennem, at vi altid har kunnet bringe kvalitet ind fra bænken. Nu ser vi frem til en spændende sæson 2024, hvor vi vil møde bedre hold, men også hold der vil frem på banen og spille bold. Det giver os mulighed for at spille alle vores kvaliteter endnu mere ud og ikke mindst mulighed for at udvikle os endnu mere, lyder det fra en topglad og supertilfreds succestræner.

 

Her, der og allevegne. Magnus Bitsch blev man of the match i den spændende oprykningsfinale mod FC Suydvest. Foto: Jim Hoff

Fantastisk tribut til Svend Aage 

Mon ikke Give Fremad ser ind i noget af en afslutningsfest i år på bagkant af denne helt utrolige, og historiske, sæson.  

Jeg kender én, der sidder oppe i himlen og kigger ned på “sine drenge” med en enorm stolthed – for det Give Fremads seniorspillere har leveret i år, er så meget i afdøde tidligere klubformand og holdleder Svend Aage Bachs ånd!