Give Open Air skyder med den brede musikkanon fra Kandis til Queen Machine

De 6 bands/kunstnere, der i år udgør musikmenuen ved Give Open Air leverer igen en smuk musikbuffet. Igen kigger vi ind i et alsidigt program med ‘noget for enhver smag’, og igen er de lykkedes at trække nogle af folkets yndlingsbands til byen.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

OPEN AIR 2024: Det hele starter i den ‘søde pop ende’ og det lukker så af i den mere hårde rock-afdeling, når dansktopgiganterne indleder programmet til dette års Give Open Air og det musikalske atomkraftværk “Queen Machine” kanonerer de sidste fede rocktoner ud over nattehimlen i Give.  

Den årlige musikfest i Gullestrups Have, i lokale folkemunde kendt som ‘Danmarks hyggeligste havefest’, er i år placeret på selveste Michael Laudrups fødselsdag, den 15. juni og går som sagt i luften med Kandis, der finder både ringe af guld og Lonnie fra Berlin frem på scenen klokken 13.00.  

Rabalderstræde i skolegården

Når de populære Kandis-knægte har erklæret deres musikalske country-kærlighed til folket, kommer Open Airs helt eget husorkester på scenen klokken 15.00. Her er der naturligvis tale om kopibandet “Midt om Natten”, der år efter år tager kegler hos det fadøl- og sangglade publikum i den gamle skolegård ved Kulturhuset i Give. Her er der dømt Kim Larsen og Gasolin ad libitum – og hvem kan ikke være med på de noder? 

Is på scenen

Klokken 17.00 bliver der sendt flere intelligente spørgsmål ud fra scenekanten, når Jermyn Creppy, bedre kendt som Icekiid, indtager Give for allerførste gang. Her er stilen, som man nok kan gætte ud fra navnet, hip-hop, dancehall og RnB. En frisk gut, der har solgt både guld og platin og som apropos indledningen til dette afsnit hitter med spørgsmål som: Er Du Dum Eller Hvad – og han går også ind i det for nogle så svære valg mellem Blondiner eller Brunetter. 

Bambi på glatis

Efter denne sikkert nok festlige udladning af dansk retorik og filosofi tilsat tidens hippe tand lander den musikalske flyvende tallerken igen på denne vores så pragtfulde musikalske jord, når legendariske Dodo & The Dodos endnu engang træder ind på scenen for at berige Givefolket med bandets enorme bagkatalog af ørehængere. Det sker klokken 19.00, og så er der igen dømt fællessang, når ‘Pigen med det røde hår’, Vågner i natten og ligner en Bambi på glatis - på den fede måde! 

Velsyngende charmetrold

Klokken 21.00 stikker endnu en ung gut ild i de unge pigehjerter, og det sker når GOBS griber mikrofonen og garanteret serverer storhittet ‘Knuste hjerter heler aldrig’. Ret beset hedder den unge velsyngende charmetrold Victor Gaardboe, men GOBS lyder bare bedre, når man er et af de allerhotteste navne på den danske musikscene lige nu. Selv lytter den unge mand rigtig meget til navne som Ed Sheeran og Lewis Capaldi – og det er også dem, der inspirerer ham musikalsk. 

We Will Rock You goodnight

Hvem det er, der har inspireret aftenens showstopper, Queen Machine”, der tænder for strømmen klokken 23.00, skal man næppe have realeksamen for at regne ud.  Her får vi det fænomenale 70’er rockband Queen med Freddy Mercury i front, pisket ind i ørelapperne, så det er en sand fryd. Undertegnede har selv oplevet Queen og Mercury live, og derfor kan jeg godt skrive under på, at det Queen Machine leverer, der er forbandet tæt på “the real deal”.  

Bedre måde at slutte et musikshow i Give på med en bragende version af “We Are The Champions” på Laudrups fødselsdag findes næppe.  

 

Foto: Give Open Air 2024 er klar med et alsidigt program, der strækker sig lige fra Kandis i den ene anden og Queen Machine i den anden ende. Fotocollage: Jim Hoff