Give Ordnede Gudme: Historiske gok til GOG i egen hule af fokuseret Givemandskab

Give HK fortsætter sejrskursen fra sidste uge med en vigtig og historisk sejr på udebane over GOG Håndbold 2. På en traditionel svær grænsende til umulig udebane vandt Give 33-31 og har dermed åbnet 2 låger fra håndboldjulekalenderen på bedste vis. Skov var igen en klippe i målet. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Den er go’ nok! Inden du, kære læser, får julegløggen galt i halsen, kan vi hermed bekræfte, at rygtet om en Givesejr på udebane i GOG Håndbold ikke kun er et rygte – det er en matematisk og statistisk holdbar kendsgerning. 

Da dommerduoen Lucas Birk og Philip Løfberg piftede kampen af i Phønix Tag Arena (ja, det hedder hallen i Gudme altså), viste måltavlen 33-31 i Give HKs favør. De cifre var man svært tilfredse med i Give HK-lejren, hvilket en video på håndboldklubbens Facebookside, optaget i omklædningsrummet efter sejren, da også viser med al tydelighed. 

Flak: Fortjent sejr efter fokuseret indsats 

Givetræner Erik Flak kan berette om en overordnet meget fokuseret og koncentreret indsats, hvor de på forhånd oplinede aftaler og strategier stort set blev overholdt til punkt og prikke - både i angrebet og forsvaret. 

- Vi vinder en fuldt fortjent sejr i dag. Og det endda med en debutant på trænerbænken i skikkelse af Simon Søgård, der tog assistenttjansen, nu hvor Mads Overgaard er konverteret til spiller. Og det gjorde Simon med vanligt højt engagementsniveau. Så højt at han tog én for holdet og lige nappede en udvisning fra trænerbænken, fortæller Erik Flak med et skævt smil.  

3 forsvars-/angrebsudskiftninger i 40 minutter 

Han fortæller ydermere, at holdet i 40 minutter praktiserede hele 3 forsvars-/angrebsudskiftninger - og det er lidt kækt og vovet mod et bundsolidt kontrahold som GOG. Men operationen lykkedes generelt rigtig godt.  

- Det første kvarters tid er sådan lidt jævn fra vores side, hvor GOG er lidt på forkant. Vi brænder en 2-3 store chancer, og ryger så ind i en periode på 5-6 minutter, hvor vi er i problemer. Men ok, vi var lidt nede, men drengene kom op at stå igen, og vi får kæmpet os tilbage, og holder flot fokus så vi kan gå til pause med en føring på 18-16. I pausen brugte vi mest tid på at tale om os selv – og så fik vi også lige sat fokus på at få stoppet deres bagspillere, som havde været for tonenagivende i 1. halvleg, fortæller Erik Flak.

 Fløjen Jonas Bilberg er inde i en flot udvikling og leverer varen både defensivt og offensivt. Foto:Jim Hoff

Skulderklap til unge forsvarskrigere 

Det gennemført solide forsvarspil over faktisk det meste af kampen skyldes ikke mindst, at man havde succes med at give forsvarsspillerne de behørige pauser, så der hele tiden var friske ben og arme på banen.  

- Her må jeg sige, at jeg er imponeret af de unge gutter Benjamin Sønderby og Casper Møller. De kommer begge ind og leverer varen og er med til, at vi kan beskytte hinanden i forsvaret. Godt at se, og så må jeg bare sige, at vi har en viljefast herre i målet. Jakob Skov leverer igen på sin helt egen cool facon varen og er med til, at vi får lukket modstanderne ned. Derudover vil jeg rose spillerne for at finde den rette balance mellem, hvornår vi skulle gå i hurtig kontra og hvornår ikke. På den måde får vi god kontrol over kampen, også fordi vi er gode til at holde aftalerne, hvilket blandt andet viser sig i et meget koncentreret angrebsspil, pointerer Givetræneren.  

Brænder stadigvæk for mange chancer 

Lidt malurt i sejrsbægeret er der dog, idet Flak mener, at hans mandskab stadig har en tendens til at brænde for mange åbenlyse målchancer.  

- Men ok, det positive her er så, at vi i hvert fald kommer frem til chancer via vores spil, og det er positivt. Jeg vil også gerne lige sende noget ekstra ros afsted til vores unge fløj, Jonas Bilberg, der virkelig er inde i en god udvikling lige nu. Han spiller hele kampen igen i dag og gør det godt. Også ros til holdet for at de ikke går og piver over, at vi har en del skader, og at de bliver ringet op fredag aften og får at vide, de skal spille pga. et afbud osv. På selve banen er det sådan, at alle nu sælger sig dyrt-, og der bruges mange kræfter på forsvarsarbejdet. Det er god stil, og det er med til, at der er ro på bagsmækken, lyder det anerkendende fra Erik Flak.  

Casper Møller arbejder sig mere og mere ind på holdet. Den unge forsvarsspiller leverede igen en fin kamp i sejre3n mod GOG. Foto: Jim Hoff

Næste kamp: KIF på hjemmebane 

Med sejren rykker Give op på rækkens 5. plads, og i næste kamp venter så Kolding IF på hjemmebane – det er lørdag den 2. december klokken 14.30. Låge nr. 3 i adventskalenderen, der skal åbnes - og meget gerne med samme resultatet som de to første er blevet det. 

KIF ligger med 1 point mindre end Give - også i midten, så sejrherren fra denne dyst kan trække lidt væk fra de trælse regioner i tabellen.  

Mål for Give: Magnus Taulbjerg 8, Adam Hansen 8, Sebastian Hansen 5, Mikkel Molbech 5, Tobias Stange-Hansen 3, Jonas Bilberg 3, Benjamin Sønderby 1.  

Jakob Skov stod med følgende tal: 18 redninger på 48 skud.  

Jakob Skov leverede en stærk indsats, da Give GH vandt 33-31 over GOG - 18 redninger på 46 skud, og en dejlig cool og viljestærk arttitude. Foto: Jim Hoff

 

Adam Hansen og Magnus Taulbjerg scorede begge 8 mål i sejren over GOG. Foto: Jim Hoff