Give sluttede med en sejr, men Brønshøj ødelagde festen

Give sluttede af med en 4-3 sejr over rækkens bundprop fra Odder i en især i 1. halvleg totalt vild kamp. Det kunne faktisk være blevet en regulær festdag, idet der var mere på spil end at undgå rækkens sidsteplads, for pludselig lå der en åben bagdør for overlevelse i rækken for det ellers nedrykkede Givemandskab. Og det gav kampen fornyet energi og nerve – og 7 mål.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Give Fremad JS 1 – Odder 4-3 (3-2)

Mål:

1-0 4. minut Jakob Kristensen, genial assist Kristoffer Karsen

2-0 6. minut Jakob Kristensen, soloraid efterfulgt af knivskarp afslutning i det lange hjørne

3-0 16. minut Jakob Kristensen efter smukt teknisk raffineret oplæg fra Magnus Rasmussen.

3-1 28. minut hovedstød efter hjørne

3-2 30. minut hovedstød efter hjørne

Gult kort Kasper Larsen 32. minut

Gult kort 47. minut Magnus Rasmussen

3-3 48. minut direkte på frispark

Gult kort til Odder

4-3 55. minut Martin Nørskov på et brag af et hovedstød efter hjørne (Kristoffer Larsen indlæg)

FODBOLD: Lørdag tikkede en fax ind fra Give Fremads cheftræner Kasper Bach-Jensen: Vi er pludselig alligevel i spil til en kvalifikationskamp, så vi får en ny chance for at blive i JS1. Hvis vi slutter som nr. 7 og Marienlyst slår Brønshøj i danmarksserien, får vi en kval-kamp.

Den melding var naturligvis en blodtransfusion af den tiltrængte af slagsen til søndagens dyst på Waldstadion mod rækkens nr. 7 Give og nr. 8, fra Odder. En affære, frygtede man lidt, kunne komme til at lugte lidt af sommerkamp mellem to allerede nedrykkede mandskaber. Odder var også i spil til en kval-kamp, det krævede dog, at de besejrede Give med mindst 3 mål. Og som sagt at Marienlyst på hjemmebane bankede Brønshøj.

Så lynede elektrikeren lige med 3 kasser

Efter en grufuld indledning af hjemmeholdet kunne Odder sagtens have ført med 1-0, men efter 3 minutter og 35 sekunder viste Kristoffer Larsen høj, høj klasse, da han i bedste Messi-stil udmanøvrerede 3-4 Odderfolk og serverede en sukkerball for fødderne af angrebskollega Jakob Kristensen var bagerste stolpe.

Ja tak, lød det fra Kristensen, der med et stramt stilstudieværdig strakt vristspark piskede bolden op i nettaget. Så var det sat strøm på den målsultne elektriker, for blot på to minutter senere lynede det igen fra topscorerens højrestøvle, da han efter et eminent soloraid i overlegen stil udmanøvrerede Odderkeeperen med et stramt skud til foden af lang stolpe. Og der var mere strøm på målmaskinen Kristensen, da han i det 16 minut iskoldt omsatte en brillant frispilning fra Magnus Rasmussen, der vippede sin topscorer fri med et smart vip med hælen.

Jakob Kristensen scorer her til 1-0 for Give efter et eminent oplæg fra Kristoffer Larsen. Foto: Jim Hoff

Nul fokus på dødbolde kostede 2 mål

Dermed 3-0 til Give efter godt et kvarters spil, og det lignede en regulær omgang fodboldbøllebank til gæsterne. Men her skal vi lige bladre lidt i historiebøgerne, for sidst de to hold mødtes, førte Give også 2-0 efter meget kort tid, Odder kom på 2-2, og det hele endte med en spektakulær 6-4 sejr til Give.

Og man tror det er løgn, men så gik der ”Kasakhstan” i den set fra Gives synspunkt. På sølle 2 minutter scorede Odder to gange på hovedstød efter hjørnespark, hvor de to scorende spillere var mere fri end Lars Løkke ved et Venstre-landsmøde. Fejlafleveringer, tabte dueller og opgivende attituder – det er ikke opskriften på sejr hverken mod Odder eller Kasakhstan.

Mon ikke der i pausen blev talt med store bogstaver af Gives cheftræner Kasper Bach-Jensen?

3-3 på et direkte frispark

Men ondt blev værre. Efter blot 2 minutters spil i 2. halvleg  fik Magnus Rasmussen gult kort, og på det efterfølgende frispark kanonerede en veloplagt Oddermand bolden i mål fra 25 meter bag en forgæves sprællende Anders Hauge i Givemålet. Der gik et suk gennem stadion ved den scoring, nu var det for alvor op ad bakke for et Givemandskab, der vaklede på randen af en teknisk knock-out.

Men et gult kort i det 51, minut til Odder virkede lidt som en vitaminindsprøjtning til et ellers noget slidt, fysisk og mentalt, Givehold, der pludselig fik en form for ny ilt i de ellers raserede fodboldlunger.

Nørskov matchwinner på låget

Og sandelig ikke om det var payback time i det 55. minut i forhold til lette hovedstødsscoringer. Her steg Gives bomstærke og godt spillende midtbanespiller Martin Nørskov til vejrs på Kristoffer Larsens veltimede hjørnespark og pande resolut sejrsmålet ind for Give.

Næsten samtidig med denne flotte og befriende scoring kom meldingen så fra Marienlyst, at Brønshøj havde vundet 1-0, og dermed ingen kvalkamp til Give. Resten af kampen skete der ikke så meget – så det endte med en 4-3 sejr til hjemmeholdet, der nu kan gå på en særdeles kærkommen og højst tiltrængt sommerferie efter en svær sæson som nyoprykker ned alt for mange skader og rytmebrud i en række, der har budt på klubbens sværeste sportslige udfordring nogensinde.

Gives nye midtbanespiller Martin Nørskov header her Give foran 4-3 - og dermed var sejren over Odder i hus. Foto: Jim Hoff

Kasper Bach-Jensen: Nu trænger vi bare til ferie!

Givetræner Kasper Bach-Jensen noterer sig med tilfredshed, at man med en sejr dels slutter ok af og dels ikke overtager rækkens sidsteplads. Og bagdøren til en kvalkamp blev så brutalt smækket i af Brønshøj.

-Selvom vi fører med 3-0, spiller vi jo ret beset ikke godt. At vi tillader 2 hovedstødsmål, hvor vi overhovedet ikke markerer Odderspillerne, er jo håbløst. Da de kommer på 3-3, er vi virkelig hårdt ramt, men her må jeg så sige, at drengene rejser sig flot og kommer tilbage og scorer sejrsmålet. Det er altså sejt nok, for vi kører på de sidste dampe og er virkelig slidte både fysisk og mentalt. Vi trænger virkelig til ferie, og så er vi klar til at tørne ud i JS 2, hvor vi gå efter en plads i top 2, siger Kasper Bach-Jensen.

Kampens spiller for Give: Hattrick-helten Jakob Kristensen efterfulgt af Martin Nørskov og Peter Christensen

Angriber Kristoffer Larsen spillede en brandkamp, men måtte desværre udgå efter små 70 minutter med problemer i begge ankler. Foto: Jim Hoff