Give stadig i spil til oprykning: Krigede 1-1 hjem med skadesplaget mandskab i topbrag

Den med spænding imødesete oprykningsfinale mellem JS2-rækkens nr. 1 og 2 fra Kolding B. og Give fredag aften blev en tæt og intens affære, hvor Give måtte krige den hjem med et skadesplaget og slidt mandskab.På trods af et hurtigt føringsmål til hjemmeholdet kom Give hurtigt med i kampen, og selv om ikke alt funklede rent spillemæssigt, var ilden i øjnene og kampgejsten i den grad tilbage på Givemandskabet, hvor playmaker Nikolaj Knudsen havde en stor aften.

Tekst og foto Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Give er stadig med i gamet, når oprykningsbilletternes skal uddeles på sidste spilledag i jyllandsserie 2. Det er en kendsgerning, efter at de grønne fredag aften spillede 1-1 mod rækkens nr. 1 fra Kolding B. i en intens og ganske duelpræget topkamp på Mosevej Sportsplads i Kolding.

Med en sejr kunne hjemmeholdet have ladet champagnepropperne springe på de ti flasker champagne, de havde lagt på køl op til kampen, mens Give med en sejr ville have haft oprykningschancen helt i egen hånd, inden sæsonenes sidste kamp på fredag på hjemmebane mod Tilst ST.

Skidt, skidt start for Give, der efter blot 7 minutters spil lod sig overrumple i forsvaret. En KB-angriber flækkede med hovedet bolden videre til angrebskollega Rune Dupont Nautrup, der pludselig fik sig en friløber, da organisationen i den grønne mur var ude af sync. Ja tak, sagde den skarpe KB-angriber og placerede bolden stensikkert i målet bag Jan D. Rasmussen.

- Det var godt nok ikke lige den start, vi havde drømt om.Tværtimod, for det gav Kolding mulighed for at stille sig ned og forsvare sig, hvilket ikke gjorde det lettere for os. Men jeg synes, at spillerne reagerer flot på 1-0 målet, og faktisk er det os, der efterfølgende dominerer kampen i en 20-25, siger Givetræner Kasper Bach-Jensen.

Rune Dupont Nautrup netter her til 1-0 for Kolding Boldklub. Foto: Jim Hoff

Stærkt modsvar af Give

Og det havde han ret i. Give var efter føringsmålet til Kolding styrende, uden dog for alvor at skabe noget ekstraordinært farligt rent angrebsmæssigt. Og hvad gør man så? Så hiver man kaptajn Kasper Larsen med frem på et hjørnespark i håb om, at hans dominans i luftrummet over Kolding også kunne give pote rent offensivt.

Og bingo - det kunne det. I det 22. minut serverede Nikolaj "Flødefod" Knudsen endnu et veltimet hjørnespark, som kaptajn Air Force One fra Give steg til vejrs og med pandebrasken helflugtede i mål gennem KB-keeperens brandvarme handsker. 1-1, og så var den dyst helt pivåben igen. Desværre måtte Gives midtbane-powerhouse, Marinus Kristensen, måtte lade sig udskifte efter godt 25 minutters spil med problemer i læggen, og når man piller en motor ud af en Formel 1-racer, så kan det godt give problemer, for netop Marinus kan man bare ikke erstatte 1:1.

Kolding B. fik da også etableret et spille- og chancemæssigt overtage i første halvlegs sidste 10-12 minutter, hvor det brændte gevaldigt på foran Gives mål. Hjemmeholdet kunne godt have scoret et par mål i den fase, for nu at formulere det diplomatisk. Men 1-1 ved pausen, og det kunne Give være godt tilfreds med.

Kolding B-keeper Frederik Bach Jensen er han ude i fuld figur for at redde det fine frisparksforsøg fra Nikolaj Knudsen i 1. halvleg. Foto: Jim Hoff

Give ramt af skadeshelvede

2. halvleg blev en tæt, kompakt og lidt taktisk låst affære, selvom begge hold ville kunne profitere af at gå 100 procent efter sejren. Give måtte møblere om både mandskabmæssigt og taktisk i flere ombæringer grundet en mindre hær af skader/udskiftninger - og på den konto, skal der uddeles stor ros til de grønne for at holde disciplinen og den motivationsmæssige kadence. Flere spillere var ude i at spille 2-3 forskellige pladser, eksempelvis Frederik Lyhne der nåede at dække hele tre forskellige positioner på banen. Det er det man med et udtryk fra tidligere landstræner Morten Olsens begrebsklasse kalder en 'polyvant' spiller.

I kampens slutfase var det Give, der fik etableret et lille overtag. Det var tæt på 2-1, da Jakob Kristensen opsnappede en bold efter sjusket opspilsarbejde fra KB-defensiven. Han rundede KB-keeperen og fra spids vinkel sendte han bolden over målstregen. Troede han, men en 'træls' KB-forsvarer nåede lige at vifte læderet væk fra målstregen.

Vi fik også lidt drama i en situation, hvor Kris Larsen i et af sine mange energiske gennembrudsforsøg, mente sig fældet af målmanden, men hverken dommeren eller VAR fandt noget mistænkeligt i den situation, og dermed endte det hele 1-1.

Ingen champagne til KB, men flere af de blå spillere udtrykte efter kampe ret stor tilfredshed med den ene point, fordi de så "bare" selv skal vinde i Aabenraa på næste søndag for at ende som nr. 1 i rækken og dermed rykke op i jyllandsserien 1. Vinde, det skal Give også på fredag på hjemmebane mod TST, hvis de skal gøre sig forhåbninger om direkte oprykning til JS 1.

Krigerindsats af skadesramt trup

Hos Gives trænerteam var man ret godt tilfreds med det uafgjorte resultat. Ikke mindst når man lige får varedeklareret de forudsætninger, Give kom til Kolding med.

- Vi stiller i dag op med 4-5 småskadede spillere. Tag for eksempel anfører Kasper Larsen, der stiller op med en skadet ankel, og som et beset ikke kan sparke til bolden med den fod. Han går så ind og leverer en krigerindsats, ligesom gutter som Simon Vilstrup, Jeppe Jørgensen, Kris Larsen og Frederik Lyhne, der alle baksede med småskader op til kampen, fortæller assistenttræner Jesper Jochumsen.

Han og cheftræner Kasper Bach-Jensen er enige om at 1-1 var et fair resultat, men de mener også, at Give godt kunne have nappet de tre points i slutfasen, hvor Give er bedst og har nogle pæne muligheder.

- Overordnet leverer vi en god indsats som hold i dag. Alle leverer, der er ild i øjnene igen på drengene, og det er rart at se efter et par 'tynde' hjemmebanenederlag. Mon ikke Kolding kan se frem til en svær kamp i Aabenraa, der skal kæmpe indædt for overlevelse i rækken, så kan vi levere varen mod TST på fredag er KB da for alvor under pres. I det hele taget er det stærkt, at vi som nyoprykker her i slutfasen ligger så flot til i toppen og er en del af oprykningsspillet, konstaterer Kasper og Jesper, mens der lige ryger en god ristet medister med det hel fra grillen på stadion ned.

Giveangriber Kris Larsen følte han skulle have haft et straffespark i denne her situation, og det gav en del "debat" med dommeren og modstanderen. Foto: Jim Hoff

Bold eller Rock under broen?

- Synes lige vi skal nævne Peter Christensen. Han fighter igen i dag forbilledligt, og han stille rop til kampo i dag, selv om han havde købt billet til Rock under Broen - det arrangement aflyste han for at stille op sammen med gutterne her i aften. Det er sgu' stærkt, siger Jochumsen.

- Jeg synes, der er grund til at rose spillerne for virkelig at æde sig selv her i aften. Mange er slidte og småskadede efter 13 kampe og en hård pokalkamp i tirsdags. Nikolaj Knudsen bliver kåret til Man of The Match, og han spiller jo også en rigtig god kamp inde på midtbanen - og har et flot frisparksforsøg, som deres keeper virkelig må strække sig efter for at redde. Vi satser med vilje ikke hele butikken til sidst, for spillerne var møre og ved at løbe tør for lift, så vi skulle bare holde buret rent og hive 1-1 med hjem, siger Kasper Bach-Jensen.

Fin intens fodboldkamp på et fedt stadion, og et eller andet sted glimrende at Gives 1. hold i fodbold kan tage til storbyen og spille lige op med KB's 1. hold. Det siger en del om, hvor Give Fremad har bevæget sig hen de sidste år som fodboldklub.

Sæsonens sidste kamp spilles på fredag klokken 19.00 hjemme på Waldstadion hvor TST fra rækkens 3. plads kigger forbi - endnu en oprykningsfinale venter, for vinder TST i dag lørdag i Bramming, kan de nå op på rækkens 2. plads, der giver adgang til oprykningsspillet.