Give tæt på triumf i VB-Parken: 3 minutter før tid gik det dog galt

Give Fremads jyllandsseriemandskab skulle tirsdag aften følge op på den flotte 4-0 sejr på hjemmebane over Kolding IF på en svær udebane i VB-Parken. Alt så fornuftigt ud til 3 minutter før tid, da VB udlignede Gives 1-0 føring efter et hjørnespark.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det var to mandskaber i medvind, der tirsdag aften stillede op til duel i VB-Parken. Hjemmeholdet kom med en 7-2 sejr over Broager i bagagen, mens gæsterne fra Give havde klapset KIF med 4-0.

Som udgangspunkt kunne man godt have ret store forventninger til et flot opgør mellem to spillemæssigt kompetente mandskaber, men sådan gik det ikke.

- Det blev en noget rodet affære fra begge mandskabers side. Der var stor gensidig respekt mellem de to hold, og derfor blev det en noget lukket kamp med masser af duelspil. Vi spillede ikke prangende, men vi holdt VB fra chancer, og set fra min stol burde vi qua de chancer, vi producerede, have lukket kampen, fortæller Givetræner Kasper Bach-Jensen.

Gives cheftræner Kasper Bach-Jensen var tilfreds med sit holds defensiv, men offensivt blev der spillet for sløset og direkte. Foto: Jim Hoff

Tilfældigt og uheldigt mål efter hjørne

Det var Frederik Lyhne, der i det 63. minut med et flot mål på et eminent oplæg fra playmaker Nikolaj Knudsen, som havde bragt Give foran. Efterfølgende formåede den stærke Givedefensiv med Lukas Flensborg, Kasper Larsen og Mathias Bargmann, godt hjulpet af de to defensive midtbanespillere Peter Christensen og Magnus Rasmussen, at holde VB fra chancer, men i det 87. minut gik det så galt - naturligvis efter en dødbold.

- De slår et hårdt fladt hjørne ind mod forreste stolpe, bolden rammer vel et par ben og ryger så 10 cm. Ind over mållinjen. Det var meget uheldigt for os, og ingen skal være i tvivl om, at skuffelsen var enorm stor i omklædningsrummet bagefter. Ok, inden kampen havde vi måske nok gerne solgt kampen for en uafgjort, men set her bagefter, var der mere end 1 point for os at hente her i aften, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

Frederik Lyhne nettede i det 63. minut til 1-0 efter flot forarbejde af Nikolaj Knudsen. Foto: Jim Hoff 

Står godt defensivt, men er for sløsede offensivt

Han havde håbet på, at hans mandskab havde fulgt op på de gode spillemæssige takter fra KIF-kampen, men sådan blev det ikke i en kamp, hvor marginalerne heller ikke var på Gives side – og sådan er det jo med fodbold en gang imellem.

- Især på banens sidste tredjedel var vi for sløsede. Der blev spillet for direkte, her manglede vi lige noget mere ro. Men overordnet set er det ok med 5 points efter tre kampe. Vi lukker generelt godt af, står godt på banen, og vi har en stabil basis at spille ud fra, som vi er trygge ved. Det betyder meget. De tre i forsvaret i dag Lukas, Kasper og Mathias leverede en flot indsats og lukkede godt af.

 

Den unge angriber Jonas Østergaard måtte udgå med en skadet ankel efter en hård tackling. Foto: Jim Hoff

Ung angrebskomet ud med skadet ankel

- Vi måtte stille op uden en småskadet Jeppe Jørgensen, som vi dog håber/forventer er klar igen lørdag til kampen hjemme mod Fredericia. I dag får vi desværre skadet vores unge angriber Jonas Østergaard, der i en situation, hvor han var tæt ved at score, blev tacklet så hårdt, at han vred om i anklen – vi håber, at det ikke er så slemt, så han hurtigt kan være med igen, siger Givetræneren.

Man of the match blev Kasper Larsen skarpt forfulgt af Simon Vilstrup – og Kasper Bach-Jensen har derudover også et ekstra skulderklap til Magnus Rasmussen og Peter Christensen, der begge markerede sig positivt på Gives midtbane.

Næste kamp er lørdag den 26.8. og den spilles hjemme på Waldstadion klokken 12.00.

Kasper Larsen (nr. 5) blev Gives Man of The Match efter en stærk indsats i forsvaret. Foto: Jim Hoff