Give Tennisklub gjorde det igen: Tysk kvartet rensede HRT og sendte GTK i Final 4

Give Tennisklub skal endnu engang ud og dyste om guldmedaljer og DM-titel. Det er en kendsgerning, efter at elitedivisionsholdet hjemme i Gryden satte gæsterne fra HRT til vægs med en stensikker 6-0 sejr i en match, der ud over sejren til Give også bød på rigtig flot tennis.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

TENNIS: Give Tennisklub er sensationelt blevet danmarksmestre for hold i elitedivisionen i tennis to gange, og søndag eftermiddag spillede de fire tyskere Michel, Frederik, Leo og Fynn GTK nærmede sig muligheden for at hente DM-pokalen hjem til Give for tredje gang.

Det skete med en regulær ”rensning” (tennisslang for en 6-0 sejr)  af gæsterne fra nordsjællandske Hørsholm Rungsted Tennisklub, der er blandet godt og grundigt ind i nedrykningsstriden.

GTK stillede på dagen med en ren tysk kvartet, idet holdkaptajn og spiller Patrick Kristensen er ude resten af året grundet en skulderskade. Derudover var der også afbud fra Florian Barth, der stadig er på ferie på Mallorca med fruen.

GTK stillede med Frederik Press, Michel Dornbusch, Leo Kim Schörner og Fynne Lohse i dagens 6-0 sejr over HRT. Fotocollage: Jim Hoff

Stærk tysk kvartet mod ung sjællandsk kvartet

Men trods de markante afbud stillede GTK op i en bomstærk og kompetitiv udgave, hvilket altså gik ud over det meget unge mandskab fra HRT, på dagen havde valgt at stille med en lille håndfuld meget unge men bestemt topmotiverede spillere plus rutinerede Maxim Landa.

Det betød, at presset på forhånd hvilede endnu tungere på GTK-spillerne, fordi alle forventede en forholdsvis ukompliceret vej til en ret komfortabel sejr. Gerne en ”rensning”, så der kunne sættes så mange points på kontoen som muligt, inden de meget svære udebaneopgaver mod KB og Gentofte.

Og det blev en stille dag på kontoret, hvor favoritterne fra Give kørte en sikker 6-0 sejr hjem. HRT mistede en spiller i 3. single, hvor Anders B. Møller vred rundt på anklen og måtte give op. Dermed gik sejren til GTKs Leo Kim Schörner.

Kampene foldede sig således ud:

1. single: Michel Dornbusch – Maxin Landa 6-2, 61

2. single: Frederik Press – Rasmus Egehus 7-5, 7-5

3. Single: Leo Kim Schörner – Anders B. Møller: Leo K. Schörner vinder efter skade til Anders B. Møller

4. single: Fynn Lohse – Hector Hertz Nissen 6-0, 6-1

1. hd: Michel Dornbusch/Frederik Press – Maxim Landa/Rasmus Egehus 6-2, 6-1

2. hd: Leo Kim Schörner/Fynn Lohse – Hector Hertz Nissen/Romeo Elfving Navarro 7-5, 6-4.

Der var rigtig fin opbakning på lægterne i Gryden især til de fire singler. Foto: Jim Hoff

GTK holdkaptajn: Det gik lidt lettere end forventet

Holdkaptajn Patrick Kristensen var naturligvis godt tilfreds efter med den sikre sejr efter matchen.

- At vi går ud og vinder 6-0 er bedre end jeg havde turdet håbe på. Nu stiller HRT jo med et meget ungt hold i dag for at spare spillere til deres afgørende kampe i nedrykningsstriden, og det gør, at det nok bliver lidt lettere for os at vinde det hele. Vi leverer et overbevisende resultat, fuldt fortjent, for vi stiller altså også med et rigtig godt hold i dag. Alt i alt bliver der spillet en god gang tennis i dag, for de unge spillere fra HRT gik til sagen med stor energi og gejst, siger Patrick Kristensen.

GTK-teamet gik ind til doublerne med en 4-0 sejr, og dermed var den samlede match-sejr i hus, men hjemmeholdet gik ind til de sidste to opgaver med en klar intention om at gøre arbejdet færdigt.

- Det handler om faglig stolthed. Det ville se dumt ud at gå ud og tabe doublerne efter at have vundet de første 4 kampe, og vi skulle også have set på. Hvordan de nye doublekonstellationer fungerede, og det så jo ret godt ud, selv om vi havde lidt mas med de to unge gutter Hector og Romeo i 2. doublen, konstaterer Patrick Kristensen med et smil.

Vanen tro sørgede Vivi og Britta for gratis grillpølser til tilskuerne. Foto: Jim Hoff

Formen skal pudses af mod KB og Gentofte

De to resterende ganske være udebanekampe mod KB og Gentofte er betydningsløse i forhold til at nå Final 4, altså medaljespillet, så de skal ifølge GTKs holdkaptajn til at spille spillerne i yderligere form.

- Det bliver to testkampe/opladningskampe på højt niveau, hvor vi virkelig får mulighed for spille os endnu skarpere – uden pres på skuldrene i forhold til at skulle vinde. I dag rammer spillerne det forventelige niveau og det er det vi skal bygge videre på i de næste kampe. Hvem der kommer i spil til de sidste to kampe, ved vi ikke endnu, men vi har en stærk trup alt i alt, siger den unge holdkaptajn, der roser den flotte opbakning hen over dagen på tribunerne.

- Det er med til at give en fin stemning. Og det kan vores spillere jo rigtig godt lide, mens udeholdets spillere lige skal vænne sig til, at der er godt med liv på tribunerne..

Koster 50.000 at deltage i medaljespillet

At deltage i Final 4 er en bekostelig affære for GTK. Det oplyser klubbens formand, Jan Ek.

- Vi ved af erfaring, at det i  runde tal koster os cirka 50.000 korner at deltage i medaljespillet. Der er udgifter til transport, overnatning og forplejning til spillere, bestyrelsen samt pårørende. Vi tager afsted fredag, hvor vi lige lander og træner lidt, så rejsen kommer ud af benene på spillerne. Så er der kampe lørdag og søndag. Heldigvis er deltagelsen i medaljespillet indregnet i vores budget, hvor gode sponsorer er med til at økonomien også holder til denne udgift, forklarer Jan Ek.

GTKs formand Jan Ek og holdkaptajn er begge glade for, at sæsonmålet, at komme med i medaljespillet, nu er realiseret. Også selv om der er en dyr fornøjelse. Foto: Jim Hoff