Givetræner før GOG-kampen: Vi går ind i en periode, hvor vi skal være vildt robuste

Torsdag aften bydes der på rigtig live-håndbold i Ikærhulen i Give, når Give HKs 2. divisionsdrenge tager imod GOG Håndbold. Det er første etape i et benhårdt januarprogram, hvor de lokale håndboldhelte skal op mod den absolutte top i rækken - og samtidig få spillet sig væk fra nedrykningsdyndet. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Torsdag aften den 11. januar klokken 20.00 begynder forårssæsonen for Give HKs 2. divisionsmandskab, hvor fynske GOG Håndbold kigger forbi. Kampen er indledningen på “mission overlevelse” for Give HK, der grundet mange skader på vigtige spillere i efteråret har haft en meget svingende sæson indtil nu. 

Vigtige spillere som Simon Madsen og Simon Søgård har været ude i 5-6 kampe med skader/sygdom (læs artiklen om de problemer HER). Magnus Taulbjerg og Mikkel Molbech har været ramt af skader, men de har spillet alligevel for at hjælpe et i forvejen ramt hold. Man sagde pludseligt farvel til stregspiller Carl Büchman og måtte indkalde assistenttræner Mads Overgaard som spiller.  

Igen fire spillere til bagkæden 

Nu skriver vi så ultimo januar, og der er lys forude i forhold til spillertruppen. Både Simon Madsen og Simon Søgård er klar igen og Taulbjerg og Molbechs henholdsvis skinnebensbetændelse og skulderskade har fået noget julefred/pause.  

Det glæder naturligvis cheftræner Erik Flak, at han igen har 4 spillere til rådighed til bagkæden, men han understreger også, at man jo ikke kan forvente at Simon Madsen og Simon Søgård bare fra første fløjt går ind og leverer på vanligt højt niveau.  

- De har begge været ude i lang til med skader/sygdom, derfor skal vi lige holde forventningerne lidt realistiske i forhold til, hvor langt de er mht. kampformen. Når det er sagt i al respekt for de to herlige gutter, så er det klart, at det for truppen og for helheden giver et mentalt positivt boost, at de to gange Simon er tilbage på holdet. Det betyder rigtig meget for de andre på holdet at Madsen og Søgård er med igen, siger Erik Flak, der naturligvis også som coach glæder sig over de tos tilbagekomst. 

Simon Madsen og Simon Søgård er igen til rådighed for 2. divisionsholdet - og det er vigtigt i bestræbelserne på at kæmpe sig helt fri af nedrykningsdyndet. Foto: Jim Hoff

Jernhård januar 

Inden vi tager fat i selve torsdagskampen mod GOG, så forklarer Erik Flak, at holdet her i januar kigger ind i en periode med nogle meget svære kampe mod GOG, Otterup (nr. 2 i rækken) og Faaborg (nummer 1 i rækken).  

- Det er tre svære kampe, der kalder på truppens robusthed. Vi skal ind og finde vores eget spil frem, vi skal ikke spille baglæns, og når vi er pressede, skal vi bevare troen på os selv og vores måde at gøre tingene på. Vi skal virkelig holde fast i vores koncept, og det vi tror på rent håndboldmæssigt. Det fysiske vil være et stort aspekt i de her kampe, og her handler det om at holde trit, pointerer Givetræneren. 

Cheftræner Erik Flak ser spændt frem mod januar måned, hvor et benhårdt kampprogram venter hans tropper. Foto: Jim Hoff

Udnytter GOG landskampsmåneden til at pynte på holdet? 

Tilbage til selve GOG-kampen. Den ligger på det værst tænkelige tidspunkt, fordi der er landskampspause, og så kan GOG altså potentielt stille med nogle gevaldige opgraderinger på spillersiden både fra Ligaholdet og fra den bomstærke U 19-Ligatrup.  

- Nu ved vi jo af gode grunde ikke, hvem GOG stiller med, men de har i hvert fald muligheden for at pynte på holdet. Og mon ikke de gør det, idet holdet jo skal til at samle nogle points sammen. De ligger med 6 points for 11 kampe i den kedelige ende af tabellen, og jeg har da svært ved at forestille mig, at GOG vil have et 2. hold i 3. division. De kommer uanset hvad med et godt og altid topengageret mandskab, der vil frem over banen, så det bliver en hård opgave, lyder det gangbare ræsonnement fra Erik Flak. 

Ny håndboldklog sparringspartner på bænken 

Han får de kommende måneder en ny sparringspartner på bænken i skikkelse af den akillesseneopererede playmaker Sebastian Hansen, der træner ind i stedet for den normale assistenttræner, Mads Overgaard, der som tidligere nævnt er konverteret fra assistent til spiller frem til sæsonafslutningen.  

- Sebastian bliver en prima sparringspartner for spillerne, og også for mig naturligvis. Jeg ser frem til at holdet kan nyde godt af hans håndboldkloge hoved, men glæder mig naturligvis også til, at han igen kan hjælpe os ude på banen, siger Erik Flak. 

Her kan du læse en optakt til kampen torsdag aften!

Den nyopererede playmaker Sebastian Hansen tager tjansen på udskiftningsbænken som sparringspartner for spillerne og Erik Flak frem til sæsonafslutning. Foto: Jim Hoff