Givetræner: Vi står et godt sted og selv i en svær pulje er top 3 realistisk

Give Fremad seniorafdeling kan se tilbage på en flot forårssæson med to oprykninger til henholdsvis serie 3 og serie 4 samt en flot 3. plads i jyllandsserie 2. Nu står efterårssæsonen for døren med nye modstandere på menuen for JS-holdet. Læs her hvad cheftræner Kasper Bach-Jensen forventer af efteråret.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Give Fremad leverede et brag af en forårssæson, hvilket betyder, at klubbens tre seniorhold til efteråret tørner ud i jyllandsserien, serie 2 og serie 4. Det er ganske bemærkelsesværdigt, at klubben for det første kan mønstre et hold i jyllandsserien, men ikke mindst at klubbens 2. hold befinder sig i serie 2.

Set i lyset af at store stærke nabofodboldklubber som Brande og Grindsteds 1. hold pt. befinder sig i samme række som Gives 2.hold – altså serie 2 – kan man vel godt tillade sig at notere sig Give Fremad som områdets førende fodboldklub. Dette sagt i al respekt for både Brande og Grindsted, som man som lokal fodboldnyder ønsker snarlig tilbagevenden til de højere rækker.

Det er altså denne ganske imponerende platform, som Give Fremad hviler på, når efterårssæsonen fløjtes i gang. En sæson, der rummer mange muligheder, udfordringer og uden tvivl også nogle sportslige bjergetaper, der skal overvindes hen ad vejen.

Et sportsligt udfordrende efterår i vente

Det er oplagt at forvente, at klubbens to oprykkere til henholdsvis serie 2 og serie 4 vil få meget mere kam til deres fodboldhår end i foråret. En udfordring, der skal tackles både sportsligt og mentalt.

Her vender vi dog mere specifikt lyset med klubbens jyllandsseriemandskab, der kan se ind i en efterårssæson, hvor kvaliteten af modstanderne i rækken bestemt ikke er blevet ringere. Tværtimod.

På Give Fremads hjemmeside reflekterer cheftræner Kasper Bach-Jensen over den kommende sæson, og helt konkret udtaler han sig også om den nye pulje, hans mandskab er havnet i. Puljen består af VB, Give, EfB, Egen, Bramming, Fredericia fF, Kolding IF of Broager

- Puljen er meget som forventet, når man så resultaterne af playoffkampene. Jeg tænker i og med, at vi har fået 3 nedrykkere i EfB, Fredericia og Kolding IF og et stærkt VB hold i puljen i stedet for KB, tst, Aabenraa og Freja, at puljen ser stærkere ud. Der er blandt nedrykkerne i puljen et par klubber, som gerne vil have deres hold mindst en række op. Det betyder, at vi vil blive matchet på højt niveau, konstaterer Givetræneren.

KIF og EfB kommer i toppen

I den nye række venter altså flere stærke modstandere, og ikke mindst lokalopgøret mod VB kan gå hen og blive ganske interessante. De nyoprykkede vejlenserne, der trænes af trioen Brian Rasmussen, Oliver Thychosen og René Vad, er på vej frem i rækkerne, og her har de røde og de grønne fulgtes pænt ad hen ad vejen med Give et mulehår foran.

- VB har vi haft nogle gode kampe mod i både turnering og træningskampe. Det er en klub, der satser på at få deres seniorhold lidt længere op, så det bliver sjovt at se, om vi igen kan drille dem, som vi gjorde sidste efterår. VB er dog blevet stærkere siden sidst, og holdet spiller stadig en god omgang positiv fodbold, så vi forventer et par spændende kampe der, lyder vurderingen fra Gives succestræner.

Han har generelt et fint kendskab til de andre hold i rækken, hvor der både er nye stærke hold og nogle gengangere i skikkelse af Egen, Bramming og Broager.

- Der er et fint kendskab til holdene. Vi har spillet mod dem alle i min tid i Give, på nær lige EfB, som er det hold, jeg kender mindst til. Men jeg tænker alligevel, at EfB er blandt favoritterne. Kolding IF tabte efter et drama til tst i playoff og havde nok forventet at overleve i JS 1. De kommer med en sult om hurtigt at komme tilbage, vurderer Kasper Bach-Jensen og fortsætter:

- Fredericia spillede vi mod i pokalen sidste år. Et stærkt teknisk hold, som har et par stærke profiler. Men hvordan de står efter en ret sikker nedrykning, er jeg lidt i tvivl om. Broager, Egen og Bramming forventer jeg det samme af som i foråret, og jeg tror ikke, at de kommer med voldsomt meget nyt.

Hvis vi er der - er top 3 realistisk

Med forårets fine 3. plads in mente, den nye stærke række på menuen og spillertruppens udseende pt. leverer Kasper efterfølgende sit syn og forventninger til efterårssæsonen. Og det er ganske opløftende.

- Vi går ind til efteråret med positive forventninger efter et flot forår med en flot 3. plads. Jeg forventer, at vi som hold udvikler os endnu mere, og vi håber et par af de unge byder sig endnu mere til, så der bliver endnu mere konkurrence om pladserne.

- Kigger vi på rækken rent sportsligt, ser Kolding og EfB som de to favoritter. Når det er sagt, håber jeg, at vi igen kan blande os i toppen. Her får vi sikkert stærkt modspil af hold som VB, Fredericia og Egen, som jeg forvent også gerne vi vær med i den sjov ende af tabellen.

- Overordnet set vil jeg mene, at top 3 er et realistisk mål, men vi så i foråret, at vi skal være der til alle kampene, for ellers kan vi også tabe til alle holdene. Puljen er blevet stærkere, men vi skulle jo også gerne have udviklet os.

 Farvel til Marinus - goddag til Jonas

Kigger vi på 1.holdstruppen, er det en kendsgerning, at det bliver til et farvel til midtbanemotoren Marinus Kristensen, der skal studere i Aarhus. Men er der så ellers noget i gang på markedet?

- Desværre er Marinus Kristensen taget til Aarhus, men det er jo vilkårene for en klub som vores. Så er der andre, der må tage over, og det er jeg sikker på, at der nok skal være. Vi har i skrivende stund medio juli en enkelt tilgang i skikkelse Jonas Østergaard, som er kommet hjem fra efterskole i Bramming. Her er der tale op en ung hurtig angriber, som det bliver spændende at følge.

- Ellers bliver der kigget lidt omkring, og jeg tænker, der nok kommer et par tilgange mere. Nu står vi jo i en situation hvor vi, via en sindssyg flot udvikling over de sidste par sæsoner, udover jyllandsserien har både et serie 2 og et serie 4 hold. Det kan måske tiltrække nogle, som har lyst til at komme ud og være en del af det, som Give Fremad giver de unge mennesker.

- Her tænker jeg både på banen, hvor det er muligt at spille bold med ambitioner og til dem der ønsker hyggebold, men også socialt, hvor vi står et supergodt sted, hvor der er et virkelig godt sammenhold på tværs af hele senior afdelingen, konkluderer Kasper Bach-Jensen.

Samtlige tre seniorhold starter efterårssæsonen op på udebane.

Jyllandsserieholdet starter den 12. august på udebane mod Egen, mens serie 2 samme dag skal en tur til Hjerting ved Esbjerg. Serie 4 skal også i ilden den 12. august, hvor turen går til Ejstrupholm/Nr. Snede.

Den stærke midtbanespiller Marinus Kristensen (nr. 20) er fortid i Give Fremad, idet han flytter til Aarhus for at studere. Foto: Jim Hoff